Skocz do zawartości
IGNORED

HTC Diamond vs. Samsung OMNIA

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

Od pół roku mam HTC Diamonda (a dokładnie MDA Compact IV) i nie widzę dla niego alternatywy wśród urządzeń, o których piszesz. Dla mnie chodzenie z multimedialną cegłą (iphone) jest nieakceptowalne, a brak porządnego ekranu (Omnia nie ma VGA) jest niezrozumiałe. W ogóle iphone to taka droga zabawka dla dzieci. Przepraszam - bardziej młodzieży.

Ale oczywiście zawsze jest coś za coś. Niestety - praktycznie żaden z brandowanych ROMów do Diamonda zazwyczaj nie spełnia oczekiwań wymagającego użytkownika, stąd też należy się przygotować na korzystanie z jakiegoś niefirmowego, gotowanego ROMu. Na szczęście w przypadku HTC jest tego od groma i trochę. Notabene polskie, gotowane ROMy są bardzo wysoko oceniane za szybkość, dopracowanie i niską prądożerność.

3 dni.... bądźmy szczerzy... z takim ekranem i baterią 900 mAh nie ma szans. Na obecnym ROMie, po wyłączeniu opcji, z których nie korzystam na co dzień (np. WIFI, 3G) bateria starcza mi na dobre 2 dni (bluetooth włączony non-stop). Telefon wykorzystuję biznesowo, stąd w ciągu dnia mam "troszkę" rozmów. Jeżeli jednak masz ochotę synchronizować go z PC (np. poprzez stację dokującą) to chyba nie będziesz wiedział co to problem z baterią (ładowanie przy podłączeniu). Dla mnie problem baterii (a raczej jej mała pojemność) wychodzi wyłącznie podczas włączonej nawigacji, gdyż 2 godziny pracy to max. W samochodzie to nie problem, bo ładowarka jest pod ręką ale na pieszej wycieczce to już średnio fajnie. No chyba, że wsadzi się baterię z większą pojemnością (1800 mAh). Tyle, że dla mnie telefon musi dać się nosić w kieszonce od koszuli lub marynarki, a przy większej baterii jest to już mało wygodne (zwiększa się waga i grubość).

Słuchając rozumu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.