Skocz do zawartości
IGNORED

Klub kolumn Akustyka.

Rekomendowane odpowiedzi

lorecci, 4 Sie 2010, 13:11

>darekmat, 3 Sie 2010, 17:57

>

>>Wcale nie chodzi o zmianę, ale czy i jak bardzo AKUSTYK się opłaca finansowo w porównaniu do

>>podobnych konstrukcji.

>

>To zależy co porównujesz.

>Z łatwością można wykazać że się opłaca i to bardzo - weźmy np. dwie bardzo podobne konstrukcje

>jeśli chodzi o zastosowane głośniki:

>

>Akustyk RR22

>http://www.akustyk.com.pl/projekty/RD22_RR22.html

>cena za gotowe kolumny: 8.000 zł

>

>Gamut L5

>http://www.audiosystem.com.pl/media/reviews/gamut_l5_hifiimuzyka.pdf

>cena: 33.000 zł

>

>Zastosowane głośniki to 2 x 18-cm Revelator i pierścieniowy R2904/7000 - w obu przypadkach, choć

>oczywiście przetworniki mogą być modyfikowane.

>

>Podstawowa różnica to rodzaj obudowy: Gamut to br, Akustyk oz.

>

>Jak chcesz zaoszczędzić to proszę - 25.000 w kieszeni

Mam RR2.Czytałem,że ktoś robił z L-5 porównanie i brzmieniowo RR2 od Gamutów nie odstawały,a różnica w cenie jak wyżej...

Dlatego wybieram AKUSTYK

Nic dodać nic ująć

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

daru0105, 5 Sie 2010, 11:59

>Mam RR2.Czytałem,że ktoś robił z L-5 porównanie i brzmieniowo RR2 od Gamutów nie odstawały,a

>różnica w cenie jak wyżej...

>Dlatego wybieram AKUSTYK

>Nic dodać nic ująć

A ja myślę, że grają nawet "prawdziwszym" basem.

bingant> zbuj czyli rozumie, że jak kupiłem konstrukcję Akustyka rok temu, to dzisiaj ta sama będzie miała wprowadzone zmiany w zwrotnicy?

Niekoniecznie, i chyba nie powinieneś się tym martwić. Czasem p.Kisiel coś zmienia, to tak jak byś się rano ogolił lub nie, różnica jest, ale niewielka. Morda ta sama nie:P Mój kolega ma RD1 z innym strojeniem niż ja i generalnie nie słychać wielkiej różnicy, generalnie prawie jej nie ma.

Nie zrozumieliśmy się, ja nie chce dostawać czegoś za darmo!!! Poprostu nie chciałbym kupować czegoś, czego bym nie dał rady zrobić z braku umiejętności i narzędzi. Jeśli z projektu wynikałoby, że dam rade to oczywiście za wszystko zapłacę i kupię u AKUSTYKA.

Nie nie - samemu to ja tylko mogę kable podłączyć i na tym się kmończą moje umiejętności. Czekam na RR4, a mam basochłonne pomieszczenie, stąd moje obawy o szczupłość basu (co prawda rozwiane w licznych rozmowach, ale jednak...), tym bardziej, że woofery pracują tu w obudowie zamkniętej.

Witam!

Zdecydowanie kupię kolumny Akustyka RR2 lub RR22 wykonane przez p. Andrzeja Kisiela. Jeśli którykolwiek z klubowiczów chciałby sprzedać takowe kolumny to proszę o kontakt mailowy: deejayqukir(małpa)wp.pl

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Akustyków!

Wpisuję się do klubu z projektem Akustyka 2,5 drogi opartym na 2xHDS164 i DX25.

Przy okazji pytanie co moglibyście polecić do napędzenia takiego zestawu (znamionowo 4[Ohm], 89[dB]). Obecnie mam Yamahę AX-550 jednak poszukuję czegoś bardziej wyrafinowanego, nie gubiącego się przy głośniejszym słuchaniu, trzymającego całe pasmo w ryzach. Z góry dziękuję za sugestie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.