Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór plazmy PANASONICA

skali

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry, wiem że temat plazm Panasonica wałkowany jest wszędzie do znudzenia, ale czuję niedosyt :-).

Rozważam TH-42PY85 ,TH-46PY85, TH-42PY800 oraz wersje niemieckie : TH-46PZ85 i TH-42PZ800

Mój budżet może wytrzymać każdy z modeli, lecz oczywiście kosztem jakichś wyrzeczeń, zanim więc nie palnę głupstwo wolę zadać kilka pytań..

- Znam wykresy i tabelki, ale dalej nie jestem pewien, czy z moimi 3,5 metrami od kanapy do ekranu pchać się w 46`` , czy nie lepiej 42``. Materiał HD przecież ogląda się dużo rzadziej, a do SD 46`` wydaje się za duży. Mam teraz porzyczonego LCD-ka Toshiby 40`` i trochę mały ten obraz, wolę jednak posłuchać rad bardziej doświadzonych kolegów.

- Kusi mnie PZ800, który ponoć ma MPEG 2 i MPEG 4, co daje widoki na przyszłość. Jest też lepiej wykonany od serii 85 i wiadomo, że ma lepszy dzwięk ( używam sprzętu stereo, nie mam amplitunera wielokanałowego i na razie nie chcę mieć ). No i ten MPEG 4.To jednak trochę za mało, żeby dopłacać tyle kasy. Czy są jeszcze jakieś argumenty na korzyść 800 ? Lepsze przetwarzanie obrazu SD?

Za pomoc z góry dziękuję..

https://www.audiostereo.pl/topic/48214-wyb%C3%B3r-plazmy-panasonica/

Ja mam wlasnie 3,5m do telewizora i kupilem przed miesiacem TH-50PZ80E i jest extra.Natomiast z zona stwierdzilismy ze nastepny tv to conajmniej 60cali.Ja na twoim miescu bez wahania bralbym 50 cali.Obraz w kazdym badz razie wysmienity.

skali,

jeśli chodzi o wielkość - nie oszczędzaj,

dla mnie wydwało się, że 42 to dużo,

teraz oglądam z 2 metrów max

a u Ciebie 42 to będzie z 3,5 metra telewizorek,

inną kwestią jest to, że na 50 calach słaby sygnał może być odrobinę mniej miły dla oka,

ale coraz więcej mamy lepszego sygnału,

nie mówiąc o Blue Rayach itd.

a co do przyszłości - sam oceń,

według mnie kupowanie elektroniki na zapas - to marnotrastwo kasy

lepiej kup na miarę i przeznacz na coś innego resztę

zobacz jak wszystko się zmienia za 5 lat bedziesz szukał czegoś innego,

odnajdziesz ten wpis na forum i powiesz - kurde miał rację:))

na koniec - gratulacje co do wyboru

- plazmy panasonica to naprawdę kawał dobrego ustrojstwa

oczu nie oderwiesz :))

pozdrawiam serdecznie,

maniek74

• 2 tygodnie później...

Jeśli nie ogranicza Cię budżet kupuj jak największą. Jednakże ja posiadam 37" i do TV mam 2,5-3 metry i jest doskonale. Nic mnie nie męczy, do wielkości ekranu sie przyzwyczaiłem i nie uważam, że jest zbyt mały lub mi zmalał. Oczywiście pod warunkiem,że nie zawiesisz na ścianie. Wtedy polecam "oczko wyżej" bo faktycznie zniknie na ścianie. W przypadku większych plazm problemem może być chłodzenie i praca wiatraka jednego lub dwóch. W 37" nie ma go.

Generalnie plazma Panasonica jest super !!!!!!!

Modele x00 mają duzo lepszy dźwięk. W modelach x00 (taki jak mój) dźwięk jest słaby. Dlatego filmy i muzyka lecą pod wzmakiem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.