Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak I cd do 8000zł

gumis

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

gumiś

Nie poradzę wiele, bo NICZEGO nie napisaleś o tym, co chcesz zmienić, jaki dzwięk lubisz, jakie aspekty brzmienia obecnego systemu Ci sie nie podobaja, jakie kable masz, nawet tego, czy te 8 tysięcy zamierzsz wydać na nowy sprzęt czy z drugiej ręki(a to kolosalna różnica).

Poradzę Ci tylko jedno - jak ognia unikaj rad typu: do kolumn x tylko elektronika y. To brednie.

Pozdrawiam Stemur

gumis, 7 Sty 2009, 15:49

>Zastanawiałem się nad creekiem destiny, ale troche przeraża mnie jego cena

CD Creek Destiny jest w swojej klasie cenowej w ścisłej czołówce. Nie mam go tylko dlatego, że mnie też przeraziła cena :) Z ponad 30 testowanych przeze mnie cedeków do 8 kzł dorównywał mu tylko Audionote AN1.

Wzmacniacze Creeka też są godne polecenia, ale Destiny nie znam zbyt dobrze.

Ja bym w ogóle zrezygnował z CD i zamiast tego kupiłbym Squeezebox'a. Będzie grał nie gorzej niż przeciętne CD za kilka tyś, a potem można dodać DACa. Zaoszczędzone pieniądze przeznaczyłbym na wzmacniacz albo samą końcówke. Mam i CD i Squeezeboxa. CD używam tylko jako DACa, bo jakość dźwięku jest znacznie lepsza jeżeli źródłem jest Squeezebox. A do tego obsługa bardzo wygodna. Można też zakupić Logitech Transporter i końcówkę i wtedy spokojnie zrezygnować z DACa na jakiś czas. Do Transportera można dodatkowo podłączyć zewnętrzne źródło cyfrowe np. DVD. Oczywiście jest też Linn jako alternatywa.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Nie wiem czy moim postem ci wiele pomogę ,w swoim czasie słuchałem Eposów ale M 22 , miałem okazje je dośc dokładnie przetestować grały i z creekiem ale też z lampą ASL Ki FoX 22 , na diabełkach i lampach 6sn7 oraz ASL AQ 1001 na KT 88 oraz EC82 .W obu przypadkach wz lampami zagrały lepiej niż z creekiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.