Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin MC-10L

Rekomendowane odpowiedzi

Porównaj sobie napięcia z EL34 i jeszcze raz posłuchaj jakości na YouTube jak grają :) Mnie ta jakość nie przekonała :-).

Poza tym ciemność straszliwa a w takiej ciemności to Janek może grać nawet na ruskich kartoflach rozgrzanych do czerwoności

Nie wierz wszystkiemu co piszą :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez wojcieszekn

Moja rada:

Wsadź El34 Telefunkena, Siemensa, albo Golden Lion i zapomnij o innych,

choć...wszystko to kwestia gustu...mnie osobiście te lampki najbardziej podpasiły.

Czy mógłbyś porównać brzmienie EL34 do Golden Lion, bardzo mnie interesuje Twoje zdanie i spostrzeżenia.

Pozdrawiam

ziemniak...U mnie lampy brzmią inaczej, gdyż tuning który zrobiłem, przekształcił Janka we wzmacniacz "własnego projektu" Mimo wszystko, powiem tak: Golden Liony (w mojej opinii) włożone do nietuningowanego wzmacniacza, dają wrażenie odsłuchu jak EL34 RFT po dołożeniu dławika na filtracji anodowego, czyli, polepsza się lokalizacja instrumentów, wyrazistrze dzwoneczki i trójkąty, średnia dzwięków bogata w szczegóły, jest bas zwarty bardziej. Generalnie wszystko na plus, z jednym dużym minusem jak dla mnie, a mianowicie, nie czuć w tych lampach energii. Za dźwiękiem, który płynie z głośników, nie ma wrażenia naturalności, jakiejś siły drżącej w powietrzu, brakuje wyraźnego pchnięcia. Coś na podobę tańca w postaci jazdy figurowej na lodzie, gdzie łyżwiarz zalicza pokaz na 10 punktów po jeździe bezbłędnie technicznej, lecz brak w jego ruchach naturalnej spontaniczności, roztańczenia, radości, seksapilu i magnetyzmu. Lub jak ściana, czy kominek wykonany z kamienia naturalnego a ten naklejony, plastikowy. Niby OK ale coś jest nieobecne. Pewnie mam zbyt wymagające ucho. Sumując:

Na nietuningowanym wzmaku, Liony dają pierwsze wrażenie, że grają "lepiej" od EL34 RFT. Dają więcej szczegółów. Pewnie dlatego, że konstrukcja ich opracowana została po współczesne potrzeby rynku i ze względów na parametry nie dorzuca "własnych" harmonicznych jak i innych naturalnych przydźwięków.

Edytowane przez wojcieszekn

Ukryta Zawartość

kto widział ? kto słyszał?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

ziemniak...U mnie lampy brzmią inaczej, gdyż tuning który zrobiłem, przekształcił Janka we wzmacniacz "własnego projektu" Mimo wszystko, powiem tak: Golden Liony (w mojej opinii) włożone do nietuningowanego wzmacniacza, dają wrażenie odsłuchu jak EL34 RFT po dołożeniu dławika na filtracji anodowego, czyli, polepsza się lokalizacja instrumentów, wyrazistrze dzwoneczki i trójkąty, średnia dzwięków bogata w szczegóły, jest bas zwarty bardziej. Generalnie wszystko na plus, z jednym dużym minusem jak dla mnie, a mianowicie, nie czuć w tych lampach energii. Za dźwiękiem, który płynie z głośników, nie ma wrażenia naturalności, jakiejś siły drżącej w powietrzu, brakuje wyraźnego pchnięcia. Coś na podobę tańca w postaci jazdy figurowej na lodzie, gdzie łyżwiarz zalicza pokaz na 10 punktów po jeździe bezbłędnie technicznej, lecz brak w jego ruchach naturalnej spontaniczności, roztańczenia, radości, seksapilu i magnetyzmu. Lub jak ściana, czy kominek wykonany z kamienia naturalnego a ten naklejony, plastikowy. Niby OK ale coś jest nieobecne. Pewnie mam zbyt wymagające ucho. Sumując:

Na nietuningowanym wzmaku, Liony dają pierwsze wrażenie, że grają "lepiej" od EL34 RFT. Dają więcej szczegółów. Pewnie dlatego, że konstrukcja ich opracowana została po współczesne potrzeby rynku i ze względów na parametry nie dorzuca "własnych" harmonicznych jak i innych naturalnych przydźwięków.

Wojcieszekn dzięki za odpowiedź. Ucho na pewno masz wrażliwe i przeszedłeś już długą drogę usłaną lampami, dlatego chciałem poznać Twoją opinie. Fajnie to opisałeś, obrazowo w przemawiający sposób. Wiadoma sprawa najlepiej kupić i posłuchać na swoim sprzęcie, ale wiem już więcej i czego można się spodziewać. Bo opisy typu "zmień EL34 na KT77 to poczujesz różnicę" lub "jakbym zdjął koc z głośników" do mnie trochę mało przemawiają.

Pozdrawiam

MC 13S - pytałem w innym wątku - na razie nikt na forum chyba nie posiada tego wynalazku :)

Informacji w necie też niezbyt dużo, udało mi się ustalić że wychodzi w 2 wersjach, różniących się użytymi lampami.

Próbowałem skontaktować się z producentem i wypytać o różnice między 10L, ale bez skutku.

btw: ciekaw jestem czy ten bajerancki wskaźnik analogowy nie powoduje bałaganiu w torze audio bo pewnie zasilany będzie z tego samego tafo co reszta wzmacniacza ;)

btw: ciekaw jestem czy ten bajerancki wskaźnik analogowy nie powoduje bałaganiu w torze audio bo pewnie zasilany będzie z tego samego tafo co reszta wzmacniacza ;)

faktycznie ciekawe hmmm wiadomo ze im mniej bajerow w audio tym lepiej no ale kto wie moze chinczycy cos tak dobrze tam wymyslili znowu ze nie bedzie to dzwieku degradowalo ;)

Witam, czy komuś udało się wpakować do tego Janka potencjometr z silniczkiem + sterowanie ?szukam na forum ale jakoś nie mogę znaleźć!do mc-100b wiem z tego forum że się udało!

Witam, czy komuś udało się wpakować do tego Janka potencjometr z silniczkiem + sterowanie ?szukam na forum ale jakoś nie mogę znaleźć!do mc-100b wiem z tego forum że się udało!

pisz do kolegi McGyver kiedys mi cos o tym wspominal wie jak to zrobic pomoze Ci ;)

pisz do kolegi McGyver kiedys mi cos o tym wspominal wie jak to zrobic pomoze Ci ;)

napisze na priv i poproszę żeby podzielił się wiedzą w tym wątku, w zasadzie tylko zdalne sterowanie głośnością jest potrzebne najbardziej, przełaczanie wejść mniej jak dla mnie

właśnie znalazły się w moim "janku" takie zabawki.

Namówił mnie Pan Andrzej hi-end.

moja opinia?-zaniemówiłem !

Teraz dopiero janek pokazuje na co go stać.!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

właśnie znalazły się w moim "janku" takie zabawki.

Namówił mnie Pan Andrzej hi-end.

moja opinia?-zaniemówiłem !

Teraz dopiero janek pokazuje na co go stać.!

Mowę odebrało Ci z powodu ceny czy innego powodu?

Dobrze byś zrobił przedstawiając opis wygrzewania, bo ze zdjęcia wnioskuję nowe. Z jakimi lampami na wejściu współpracuje ta czwórka EL34. Jakie lampy mocy były poprzednio i do czego porównujesz. Wypadało by parę zdań rozwinięcia.

Zrób zdjęcie swojego wzmacniacza i pokaż wszystkim jak to się prezentuje! Bo puki co odnoszę wrażenie, że Pan Andrzej kupił kilka lampek EL34 i chce je sprzedać. Po raz kolejny w tym miejscu urządzasz REKLAMĘ i już z tego powodu zwracałem Tobie uwagę!

Zainteresowanym proponuję przegląd tendencyjnych w swojej treści Twoich wpisów.

Mowę odebrało Ci z powodu ceny czy innego powodu?

Dobrze byś zrobił przedstawiając opis wygrzewania, bo ze zdjęcia wnioskuję nowe. Z jakimi lampami na wejściu współpracuje ta czwórka EL34. Jakie lampy mocy były poprzednio i do czego porównujesz. Wypadało by parę zdań rozwinięcia.

Zrób zdjęcie swojego wzmacniacza i pokaż wszystkim jak to się prezentuje! Bo puki co odnoszę wrażenie, że Pan Andrzej kupił kilka lampek EL34 i chce je sprzedać. Po raz kolejny w tym miejscu urządzasz REKLAMĘ i już z tego powodu zwracałem Tobie uwagę!

Zainteresowanym proponuję przegląd tendencyjnych w swojej treści Twoich wpisów.

Witam

Masz rację że nie podałem opisu brzmienia i z jakimi lampami porównywałem.

lampy nie sa nowe ale jest to kwadra ,nie znam sie na tym i nie muszę .

Mogę natomiast opisać różnicę pomiędzy poprzednimi RFT a obecnymi.

Różnica jest kolosalna pod każdym względem na lepsze a scena o prostu niewiarygodna.

Poziom i perfekcję lampek Mullarda opisywał kiedyś kolega MG.ale teraz to dopiero wiem co miał na myśli.

Odn.przebiegłości Kolegi "Ziemniaka " godnej agenta Tomka i zwróconej Mi uwadze oraz posądzenie o reklamę to po prostu nie wiem co powiedzieć.

Moge powiedzieć Tylko tyle że nie mam zamiaru i nie będę nikogo reklamować.

Dla kolegi ziemniaka mam propozycję !

Zapraszam kolegę na odsłuch (mieszkam w W-wie) najchętniej z Twoim MC10L i przy winku zrobimy porównanie.

Zaproszenie jest jak najbardziej poważne!

A tak swoja drogą to na następnym AS marzy mi się pokaz samych przerobionych MC10L.

Może ktoś się podejmie zorganizowania takiego pokazu !!!

przedstawiam mojego wzmaka jeszcze na starych lampach.

Janek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a to pan Andrzej sprzedaje te same lampy na ebay ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

DarekMercury...Świetna reklama dla naiwniaków. Sprzedajesz też kondomy? na lampki o których piszesz? Ba są takie do nałożenia kauczukowe kółeczka, żeby lampka nie drżała ze starości tzn jak się rozsypuje, żeby ją trzymać w kupie.

DarekMercury...Świetna reklama dla naiwniaków. Sprzedajesz też kondomy? na lampki o których piszesz? Ba są takie do nałożenia kauczukowe kółeczka, żeby lampka nie drżała ze starości tzn jak się rozsypuje, żeby ją trzymać w kupie.

Witam

Ja ciebie kolego nie obrażam więc proszę o to samo.

Ale jeśli masz na celu dobro tego forum to ciebie też zapraszam na odsłuch,bo takie wirtualne gadki wyzwalaja niepotrzebne emocje.

Co myślicie o moim pomyśle na wystawę z przerobionymi MC10L?

a to pan Andrzej sprzedaje te same lampy na ebay ?

Ukryta Zawartość

nie ale fotka ta sama

Pozdrawiam

post-26058-0-71357100-1321810945_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja ciebie kolego nie obrażam więc proszę o to samo.

Darku,,, To nie jest strona matrymonialna, czy szukanie panienki. Możesz się poczuć obrażony, to jest takie uczucie, którym jeśli się zasłonisz, nie zobaczysz tego co się do Ciebie pisze. Muzyka to kwestia gustu, Nie obrażam się na Ciebie, że wskoczyłeś jak ze sraczką do miejsca w którym ludzie sobie pomagają i nie zwracając uwagi na to co się tu pisze zasmrodziłeś przestrzeń nieświeżym uczuciem własnego interesu (Pana Andrzeja). Bądź pozdrowiony i trzymaj się wiatru :)

A jeśli Ci się odbije niezdrowo po tym co tu przeczytałeś, to proszę nie pisz jak bardzo źle się czujesz.

Siooo,...paskudo :)

Darku,,, To nie jest strona matrymonialna, czy szukanie panienki. Możesz się poczuć obrażony, to jest takie uczucie, którym jeśli się zasłonisz, nie zobaczysz tego co się do Ciebie pisze. Muzyka to kwestia gustu, Nie obrażam się na Ciebie, że wskoczyłeś jak ze sraczką do miejsca w którym ludzie sobie pomagają i nie zwracając uwagi na to co się tu pisze zasmrodziłeś przestrzeń nieświeżym uczuciem własnego interesu (Pana Andrzeja). Bądź pozdrowiony i trzymaj się wiatru :)

A jeśli Ci się odbije niezdrowo po tym co tu przeczytałeś, to proszę nie pisz jak bardzo źle się czujesz.

Siooo,...paskudo :)

pisałes o kondomach na lampy żeby się nie rozleciały ze starości!

Całkowicie to zignorowałem ale widzę że to Ty kolego ich szukasz.

Mam takie dla ciebie na głowę bedą ci pasowały żeby ci się głowa z tej głupoty nie rozpadła.

pokaż swój wzmacniacz i opisz jak i gdzie i za jakie pieniądze go przerobiłeś niech wszyscy zobaczą i pochwal się fotką a nie tym co masz w głowie.

Coś czuję że to ty swintuszku szukasz partnera do swoich niecnych interesików za kilka stówek na tym forum!

To ty jestes w miejscu gdzie ludzie sobie pomagają i wymieniają opinię a nie prowadzą swoje interesiki tak jak Ty kolego.

Myslę że jesteśmy kwita !

Propozycję na odsłuch podtrzymuję a jak nie jesteś zainteresowany to milcz !

Pozdrawiam

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

chcialbym zmienic lampy w yaqinie mc-10l, ale tyle klotni na forum, ze sam mam problem na jakie sie szarpnac , niewiem ... chcialbym przeskoczyc z lamp chinskich elektro-tube el-34b, aby skok jakosciowy byl slyszalny, kwota jaka chcialbym przeznaczyc, to 300zl.Napiscie co można w tym, kierunku coś zrobić.

pokaż swój wzmacniacz i opisz jak i gdzie i za jakie pieniądze go przerobiłeś niech wszyscy zobaczą i pochwal się fotką a nie tym co masz w głowie.

Coś czuję że to ty swintuszku szukasz partnera do swoich niecnych interesików za kilka stówek na tym forum!

To ty jestes w miejscu gdzie ludzie sobie pomagają i wymieniają opinię a nie prowadzą swoje interesiki tak jak Ty kolego.

Darku piszesz nie mądrze i emocje przysłoniły Ci rzeczywistość. Kolega wojcieszekn nic nie musi udowadniać i pokazywać itd. Dawno w tym wątku opisał swój wzmacniacz i jak co przebudował osobiście. A podejrzewanie akurat jego o interesowność, grubo przesadziłeś! Nie jest tajemnicą, że sobie mieszka w Anglii. Tak więc dalej już nie ma co komentować Twoich insynuuacji. To tyle wyjaśnień do powyższego cytatu.

Wojcieszekn, Wojtek znowu robię za Twojego adwokata, ale nie mogłem się powstrzymać.

Jest takie powiedzenie " kto sieje wiatr to burze zbiera " I efekt burzy wywołałeś na swoje życzenie. Sam przecież piszesz przy każdej nadarzającej się okazji o Panu A. Nikt Cię nie pyta a Ty spontanicznie wplatasz wypowiedź wiadomej treści. Kilkukrotnie powtarzana wiadomość ma swoją moc. I dlatego musiałem zareagować bo już dawno przesadziłeś z tym "przekazem podprogowym" Przecież łatwo to sprawdzić co piszesz na forum. Wiesz co piszesz ? No chyba, że się nie kontrolujesz?

Wiesz czemu napisałem, abyś opublikował zdjęcie wzmacniacza z lampami Valvo, bo znalazłem rano dziwnym przypadkiem dokładnie to zdjęcie na eBayu z aukcji (podanej przez kolegę Walucha) Ciekaw byłem co zrobisz i co napiszesz. Napisałeś coś tak mało przekonywująco. Prawdziwy zapaleniec, co ma lampy za tyle kasy to chcę się podzielić wrażeniami z odsłuchu opisze szczegóły i różne swoje przemyślenia, obserwacje. Jeszcze to dzisiejsze zdjęcie, a już wcześniej innym zdjęciem "lampki" błysnąłeś koło Wielkiej Nocy, Pamiętasz? Pewnie mam coś z agenta, nie najgorszą pamięć.

Takie lampki kosztują w licytacjach do 400-500 funtów więc jak na polskie realia trochę dużo. Wkładanie do wzmacniacza za 1500zł bo to jego realna wartość trochę mija się z celem. No chyba że dla szpanu, bo trudno to jakoś sensownie wytłumaczyć. Ty wydajesz się być jakiś bezwolny, co doradzi Pan A. robisz i jesteś zachwycony. To wnioski z Twoich wielu wypowiedzi.

Twoje zdjęcia są no name, Nie można stwierdzić jaki aparat, jaka przysłona, czas, nie ma daty, godziny itd. Sądzę, że to nie przypadek.

Moje zdjęcia z forum są transparentne, wypisane dane są jak na dłoni, dla każdego do sprawdzenia.

Mieszkasz w Warszawie to jesteśmy sąsiadami, mieszkam w Pruszkowie. Bardzo dziękuję za zaproszenie. Ale wiesz po tym co zaszło to jak nie zobaczę "porządnych" takich po 450KB zdjęć to się nie zakolegujemy. Myślę że z grubsza na spokojnie wytłumaczyłem Tobie i innym w jakiej materii problem i o co tu chodzi. Nie gniewaj się, bez urazy, ale do teraz jesteś mało wiarygodny. Może czas na zmiany.

Pozdrawiam

chcialbym zmienic lampy w yaqinie mc-10l, ale tyle klotni na forum, ze sam mam problem na jakie sie szarpnac , niewiem ... chcialbym przeskoczyc z lamp chinskich elektro-tube el-34b, aby skok jakosciowy byl slyszalny, kwota jaka chcialbym przeznaczyc, to 300zl.Napiscie co można w tym, kierunku coś zrobić.

Widziałem ostatnio na ebayu RFT nowe, nigdy nie używane 8 szt. za 600 zł. Właściciel jest z Polski, pisałem do niego czy byłby skłonny sprzedać 4 szt. Odpowiedział że może się zastanowić więc jakby ktoś był zainteresowany to można by wziąć po kwadrze.

Darku piszesz nie mądrze i emocje przysłoniły Ci rzeczywistość. Kolega wojcieszekn nic nie musi udowadniać i pokazywać itd. Dawno w tym wątku opisał swój wzmacniacz i jak co przebudował osobiście. A podejrzewanie akurat jego o interesowność, grubo przesadziłeś! Nie jest tajemnicą, że sobie mieszka w Anglii. Tak więc dalej już nie ma co komentować Twoich insynuuacji. To tyle wyjaśnień do powyższego cytatu.

Wojcieszekn, Wojtek znowu robię za Twojego adwokata, ale nie mogłem się powstrzymać.

Jest takie powiedzenie " kto sieje wiatr to burze zbiera " I efekt burzy wywołałeś na swoje życzenie. Sam przecież piszesz przy każdej nadarzającej się okazji o Panu A. Nikt Cię nie pyta a Ty spontanicznie wplatasz wypowiedź wiadomej treści. Kilkukrotnie powtarzana wiadomość ma swoją moc. I dlatego musiałem zareagować bo już dawno przesadziłeś z tym "przekazem podprogowym" Przecież łatwo to sprawdzić co piszesz na forum. Wiesz co piszesz ? No chyba, że się nie kontrolujesz?

Wiesz czemu napisałem, abyś opublikował zdjęcie wzmacniacza z lampami Valvo, bo znalazłem rano dziwnym przypadkiem dokładnie to zdjęcie na eBayu z aukcji (podanej przez kolegę Walucha) Ciekaw byłem co zrobisz i co napiszesz. Napisałeś coś tak mało przekonywująco. Prawdziwy zapaleniec, co ma lampy za tyle kasy to chcę się podzielić wrażeniami z odsłuchu opisze szczegóły i różne swoje przemyślenia, obserwacje. Jeszcze to dzisiejsze zdjęcie, a już wcześniej innym zdjęciem "lampki" błysnąłeś koło Wielkiej Nocy, Pamiętasz? Pewnie mam coś z agenta, nie najgorszą pamięć.

Takie lampki kosztują w licytacjach do 400-500 funtów więc jak na polskie realia trochę dużo. Wkładanie do wzmacniacza za 1500zł bo to jego realna wartość trochę mija się z celem. No chyba że dla szpanu, bo trudno to jakoś sensownie wytłumaczyć. Ty wydajesz się być jakiś bezwolny, co doradzi Pan A. robisz i jesteś zachwycony. To wnioski z Twoich wielu wypowiedzi.

Twoje zdjęcia są no name, Nie można stwierdzić jaki aparat, jaka przysłona, czas, nie ma daty, godziny itd. Sądzę, że to nie przypadek.

Moje zdjęcia z forum są transparentne, wypisane dane są jak na dłoni, dla każdego do sprawdzenia.

Mieszkasz w Warszawie to jesteśmy sąsiadami, mieszkam w Pruszkowie. Bardzo dziękuję za zaproszenie. Ale wiesz po tym co zaszło to jak nie zobaczę "porządnych" takich po 450KB zdjęć to się nie zakolegujemy. Myślę że z grubsza na spokojnie wytłumaczyłem Tobie i innym w jakiej materii problem i o co tu chodzi. Nie gniewaj się, bez urazy, ale do teraz jesteś mało wiarygodny. Może czas na zmiany.

Pozdrawiam

Witam

Bardzo dziekuję za wyjaśnienie i Twoje uwagi.

Wiem gdzie mieszka kolega wojcieszekn bo sam wielokrotnie czytałem jego posty.Tym bardziej dziwi mnie jego sposób przekazywania informacji zainteresowanym a poziom języka który reprezentuje świadczy że w Anglii to chyba słusznie za Polakami nie przepadają.

To na tyle i proszę żebyśmy się tymi słownymi potyczkami nie zajmowali.

Dziwi mnie fakt że moje zdjęcia są nietranparentne,więc chętnie jeśli oczywiście pozwolisz wyślę je na PW.

Moje lampki które dokupiłem nie są nowe ale grają (lepiej od poprzednich RFT) dla minie pięknie i nie zapłaciłem za nie 500euro.

Szkoda że tak wyszło bo mieszkamy niedaleko a MC10L znowu nie taki ciężki.

Pozdrawiam

darekmercury

a tam na starych to zbedna fotka daj na tych nowych zobaczymy czy tak ladnie swieca jak graja ;)

ponawiam i czekam na zdjecie MC-10L z tymi lampkami :)

Każdy śpiewać może, trochę lepiej lub trochę gorzej

Ale nie oto chodzi jak co komu wychodzi

Czasami człowiek musi, inaczej się udusi

Lubię piosenki różne inne dźwięki,

Szczególnie jak mnie coś wzruszy

Rzuca mnie się na uszy.

Uśmieszek dla wszystkich włącznie z panem Andrzejem

Ukryta Zawartość

kto widział ? kto słyszał?

Pozdrawiam

M abyć dostępny w "liveaudio" dopiero w przyszłym roku z parametrów wynika, ze ma mniejszą moc.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi