Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheisery HD 800

reese

Rekomendowane odpowiedzi

Sensarius ? A jakiegoś linka mógłbyś podrzucić ?

Myślę też nad Grahamem Slee Solo z z zasilaczem PSU1, ale pewnie zaś go nigdzie nie mają i posłuchać nie będzie można :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - teoretycznie powinien się sprawdzić, ale posłuchać by trzeba było.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To prototyp ,wersja "produkcyjna" zdecydowanie ładniejsza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ten też wart przesłuchania.

Ukryta Zawartość

Niestety Graham Slee Solo PSU 1, a więc full wypas za 2690 zł wypadł blado z AKG K701...zaczynam się zastanawiać czy RP F30 to nie najlepsze słuchawki dynamiczne wszechczasów, które niewiadomo czemu nie urosły do rangi legendy.....dwudrożna konstrukcja - przetworniki :30 i 50 mm robią swoje....jak na razie to nie czuję w ogóle, że HD 800 mają przetworniki 56 mm.......

Musisz przyjąć do wiadomości, że Graham Slee Solo to żaden cud. Z Beyerdynamicami DT990 Edition 2005 ten wzmacniacz jest niesłuchalny - uszy bolą od tnącego sopranu. Kup sobie Lake People G100 - taniej i lepiej, albo dołóż do jakiegoś Violectric. Zresztą, do K701 polecany jest Heed CanAmp - jego specyficzny sposób grania leży tym słuchawkom, a wnętrze pokazuje, że da się zrobić rakietę z rury kanalizacyjnej, tylko trzeba dobrze poskręcać i pospawać.

• 2 tygodnie później...

HD800 vs. Grado GS-1000

Hej

Dzięki uprzejmości kolegów ze sklepu RMS w Białymstoku miałem możliwość dłuższego posłuchania HD800 w moich warunkach domowych.

Są to słuchawki wybitne. Sprawiają mnóstwo radości w trakcie słuchania.

Świetnie wykonane, dwa lata gwarancji, jeden mały minus - grają głośno na zewnątrz (chyba nawet głośniej niż Grado).

W mojej skromnej płytotece rozróżniam trzy rodzaje płyt:

1) pop/rock/elektronika - zagrały ładniej lub równie pięknie jak Grado (elektronika - znacznie lepiej !)

2) jazz - ogólne wrażenie nieco inne niż Grado, być może atrakcyjniejsze, jednak wokale i fortepian - magia Grado bardziej przyciąga

3) klasyka - tu wygrywają zawsze Grado

Zatem podsumowując - na bezludną wyspę - HD800, tylko do słuchania klasyki/jazzu - Grado, ale jeśli mamy odpowiedni budżet to obie pary będą najlepsze. Ja posłucham w przyszłym tygodniu PS-1000 i zostaną albo Sennki albo PSy. GSów nigdy się nie pozbędę, żałuję jednak, że nie miałem do wyboru

HD800 gdy kupowałem Grado. Bardzo ciężko będzie je jutro odnieść. Polecam wszystkim dokonanie takiego porównania przed decyzją o zakupie.

Sprzęt - jak w 'o mnie', płyty - 20 z powyższych gatunków muzycznych.

Plusy HD 800:

- bardzo wygodne - można słuchać godzinami bez zmęczenia

- znakomita przestrzennosć i detaliczność brzmienia bez atakowania ostrymi sopranami

- niezły bas w połączeniu ze wzmakiem, który pasuje Senkom....

- duży dźwięk

- niezła jakość wykonania choć pomalowany na srebrno plastik jest nieporozumieniem....

- solidny kabel z pięknym wtykiem ;)

Minusy:

- grają baaaardzo głośno na zewnątrz

- niezbyt przyjazne wzmakom słuchawkowym - 300 ohmowa impedancja, choć dość wysoka skuteczność, ale nie ze wszystkimi wzmakami da się z HD 800 wycisnąć bas.....

- mogłyby mieć więcej mięcha

- mogłyby byc nieco szybsze i bardziej dynamiczne

Faktem jest, że czasami łapię się na tym, że nie chce mi się HD800 ściągać z głowy tak przyjemnie się słucha, ale Technicsy też są bardzo muzykalne, choć pod względem komfortu nie ma w ogóle co porównywać do Senków.

Z technicznego punktu widzenia Twin Head lepiej współpracuje z HD800 niż z GS1000. Oprócz PS1000 warto spróbować Ultrasone Edition 8. Na mnie zrobiły duże wrażenie, podobnie jak Grado PS1000, choć to inny sposób grania, być może bardziej obiektywny niż Grado? W każdym razie nie brzmią jak słuchawki zamknięte.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.