Skocz do zawartości
IGNORED

Klon Siltech Constellation

dywan102

Rekomendowane odpowiedzi

w srodku siedza nastepujace glosniki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (a moze 15ka?)

podzial np. na 1600hz

co o tym myslicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/48397-klon-siltech-constellation/

fota:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak klon wygląda z bliska.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

poczytaj testy iluminatorów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

pozwole podczepić się do wątku nie chcąc zakładać nowego jako że moje pytanie może zostać uznane za reklamę a nie chciałbym aby tak było.

moje pytanie kierowane jest do osób, które miały doczynienia lub słyszały coś na temat brzmienia kolumn R2 z firmy akustyk, opierają sie one bowiem na przetwornikach: Scan-Speak 18W8531G00 oraz Scan-Speak D2905/9900. Pytam dlatego, że od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupna nowych kolumn w podobnym przedziale cenowym a te wydają się być dobrymi kolumnami. Jeśli się mylę to mnie sprostujcie i może słyszał ktoś o dobrych sprawdzonych kolumnach w tej cenie.

te RAAL-e są b. drogie, prawie 1800zł szt... Nie sądzę aby taka wstęga grała dobrze od 2kHz, dopatruję się w tej firmie nieco marketingowej ściemy, są gdzieś w necie niezależne pomiary raal-i?

Tania alternatywa to dać np. po 4 Bohlendery BG Neo3 na stronę, są naprawdę niezłe i tanie i można tanio uzyskać dużą powierzchnię promieniowania.

PS. Kolumny wyglądają ciekawie.

>Tania alternatywa to dać np. po 4 Bohlendery BG Neo3 na stronę, są naprawdę niezłe i tanie i można

>tanio uzyskać dużą powierzchnię promieniowania.

takie polskie podejscie

moze zaczne jesc spod siebie, bedzie calkiem tanio...

dywan102 nie bądź wulgarny.

Jest bardzo możliwe, że 4 bohlendery dadzą lepszy dźwięk, są tanie ale świetne i sprawdzone, raal-e mnie nie przekonują narazie (pewnie THD jest wysokie przy niskim podziale, płaski true-ribbon dobrze nie wróży, BG Neo3 to planary więc są wytrzymałe i nie mają transformatorów co jest zaletą).

Inne dobre tweetery to np. eton er-4 i np. raidho planar tweeter stosowany w kolumnach Eben.

Po prostu jestem sceptyczny co do RAAL-i, ale może się mylę, nie słyszałem tych kolumn.

Natomiast kolumny Eben grają wybornie (podobna koncepcja dynamiczne midbasy plus niekonwencjonalny tweeter).

Przydałyby się pomiary ribbonów RAAL.

BG Neo3 był świetnie oceniony bodaj przez Zaph Audio, sam testowałem parkę z partsexpress i potwierdzam ich jakość.

Nowe illuminatory na AS nie kładły na ziemię to raz ... ale dwa - z drugiej strony jaśli patrząc na to co robi siltech najlepiej czyli druty, podobno jest jużutarte zdanie że "są kable i jest siltech" w każdym razie klonowanie tego to droga zabawa, efekt niewiadomy do duża wstęga wcale nie musi fajnie grać, a za 6kzł za same głośniki, 2kzł pudła ... 8kzł można powoli gotowe sprawdzone starsze hi-endy kupić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.