Skocz do zawartości
IGNORED

Co lepsze dla Audiophysic Tempo 2 ???

PiotrJ

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Fubbie

Świat jest mały, a tylko rzuciłem hasło że słuchałem tego i tamtego, tylko miało inny kolor i na takich kolumnach i kolega od Amplifiona zapytał sie czy to czasem nie było Ś....wie ;) Wiem że ten amlifion to inna bajka. Lecz życie jest okrutne, kasa i kasa. Nie mogę wszystkiego ładować w sprzęt bo mam też inne zobowiązania. Z kolumnami też nie chce mi sie szlajać, także wszystko wskazuje jednak na Yaquina MC 10L. Biore tez pod uwagę konieczność wymiany w przyszłości kompletu lamp co w lepszych produktach wiąże sie z kwotą ponad tysiąc złotych co wcale mi nie pasuje. Wiesz ja cały czas jestem mały leszcz co chce zasmakować namiastki hi-end, bo na więcej mnie nie stać ;)

pozdrawiam

PS. cały czas czekam po cichu na zaproszenie bo ciekawość mnie zabija ;)

Kup yaquina wywal marne elementy ze srodka wstaw solidniejsze i bedzie grało. Ta lampa pociąnie Ci kazde kolumny. Ja osobiscie nie przepadam za kt88 ale przynajmniej wysteruje wszystko.

Pozdrawiam.

Wykonanie obudowy w stylu Ancient Audio wbrew pozorom nie nalezy do trudnych. Dobry zakład kamieniarski nawierci Ci nawet otwory pod lampy. U mnie w okolicy mają ciecie spręzoną wodą. Tnie jak laser kazdy kształt. 400 zł metr biezący cięcia.

Pozdrawiam.

nautilus81, 17 Sty 2009, 16:54

>Kup yaquina wywal marne elementy ze srodka wstaw solidniejsze i bedzie grało. Ta lampa pociąnie Ci

>kazde kolumny. Ja osobiscie nie przepadam za kt88 ale przynajmniej wysteruje wszystko.

>Pozdrawiam.

Wczoraj powstał wątek dedykowany modyfikacjom tego wzmacniacza. Mozna poczytać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Wykonanie obudowy w stylu Ancient Audio wbrew pozorom nie nalezy do trudnych. Dobry zakład

>kamieniarski nawierci Ci nawet otwory pod lampy. U mnie w okolicy mają ciecie spręzoną wodą. Tnie

>jak laser kazdy kształt. 400 zł metr biezący cięcia.

>Pozdrawiam.

A po diabła zmieniać obudowę temu wzmacniaczowi? Co jak co, ale akurat obudowa w MC100B jest wykonana bez zarzutu z dobrych materiałów

-frezowane aluminium, chromowana stal, stal perfekcyjnie polakierowana, bardzo dobre gniazda, czego chcieć więcej za taką cenę? Tylko popatrzcie:

post-3550-100006548 1232209777_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>mi do 2 monobloków krzykneli 500 zł za granit

Ale za surowiec z wyciętymi otworami ?

Granit jest wrednym materiałem , twardym ale czasami trzeba sie z nim obchodzic jak z jajkiem. Łatwo cos ukruszyc. Ja kiedys zleciłem zakładowi wycięcie płyt z otworami i zamiast wiercic z z dwóch stron aby sie spotkac w srodku płyty to wiercili mi z jednej i od spodu płyty powstały "kratery".

Ukryta Zawartość

Domyslam sie ze w dolnej płycie wycięty jest kwadrat o 2-3 cm z kazdej krawędzi mniejszy niz

cała płyta na tą płyte jest wklejona druga płyta z odpowiednio nawierconymi otworami.

Prosto, estetycznie i praktycznie.

Polecam wykonanie takich kubków z granitu na transformatory (pełny wytłoczony kamien) - bardzo estetyczne (ja buliłem 200 zł sztuka) kiedys zamawiałemdo innego wzmaka okragłe na toroidy.

Pozdrawiam.

post-14012-100006532 1232218789_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

obudowy trafa juz mam jak i wszelkie metale zamówiłem granit już wycięty tzn 2 płyty i 4 te doklejki

Ukryta Zawartość

post-21268-100006531 1232219270_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

nautilus81, 17 Sty 2009, 16:54

>Kup yaquina wywal marne elementy ze srodka wstaw solidniejsze i bedzie grało. Ta lampa pociąnie Ci

>kazde kolumny. Ja osobiscie nie przepadam za kt88 ale przynajmniej wysteruje wszystko.

>Pozdrawiam.

>

>Wykonanie obudowy w stylu Ancient Audio wbrew pozorom nie nalezy do trudnych. Dobry zakład

>kamieniarski nawierci Ci nawet otwory pod lampy. U mnie w okolicy mają ciecie spręzoną wodą. Tnie

>jak laser kazdy kształt. 400 zł metr biezący cięcia.

>Pozdrawiam.

obiecałem i prosze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.