Skocz do zawartości
IGNORED

Coś innego niż NAD C315BEE

czylitak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeczytałem chyba wszystko na forum co dotyczy mojego pytania.

A pytanie brzmi: czy istnieje jakiś lepszy wzmacniacz w podobnej cenie, niż NAD 315 BEE,

który spełniłby takie warunki:

- jest nowy

- nadaję się do cichego słuchania muzyki

- ma pilota

- dobrze gdyby był czarny

Z tego co przeczytałem na forum to raczej nie ma alternatywy, ale może ktoś z forumowiczów podpowie mi coś lepszego.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/48559-co%C5%9B-innego-ni%C5%BC-nad-c315bee/

Ampli od Piano E410/E810. Poszperał bym też w chińskich wzmacniaczach lampowych. To takie przykładowe typy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czy ampli Y jest naprawdę lepszy od NADA? DawidM - > Słuchałeś? Ja pomyślałbym o odsłuchu nowego Advance Acosutic MAP 101 (zbliżona cena). Ja nie słuchałem w każdym razie.

Jak dobrze poszukasz, to może i xindak A-06. Ale na "wyjściowo" to 1,5k zł. Można - a nawet trzeba - utargować. I jest tylko srebrna wersja. Ale dźwięk co najmniej przyzwoity.

pzdr

@ vilip76

Tak słuchałem, jest lepszy i w dodatku mamy radio(co prawda bez szoku jakościowego, ale jednak..). Co do Twoich typów, też bym tych wzmaków posłuchał. Powinny okazać się ciekawą alternatywą.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dzięki za odzew.

@ vilip76 Advance Acosutic MAP 101 wygląda bardzo ciekawie, dla mnie dużym plusem jest cyfrowy potencjometr, chociaż 5 wejść linowych w multimedialnym świecie to prawie mało. Nie mogę nigdzie znaleźć opisu wrażeń po odsłuchu tego wzmacniacza, nie mówiąc już o cennych opiniach zagorzałych zwolenników czy przeciwników.

@Iceman 325bee to dobry wzmacniacz, ale postanowiłem sobie zmieścić się w widełkach i nie ulegać pokusom :)

Jeśli istnieją jakieś argumenty żeby nie kupować NADa 315 to też bym chętnie o nich przeczytał. Gdzieś tutaj na forum doszukałem się że jest problem z balansem przy cichym odsłuchu w niektórych NADach.

Nie z balansem co z precyzyjnym ustawieniem minimalnych poziomów głośności. Po prostu coś tak jakby potencjometr ma sporawy skok i nawet delikatne kręcenie gałką powoduje głośniejsze granie. Różne firmy różnie mają. U mnie w Arcamie jest na przykład możliwość ustalenia skoku, bo tu jest cyfrowo sterowane.

www.audio.com.pl

>>czylitak, 20 Sty 2009, 15:44

>>325bee to dobry wzmacniacz, ale postanowiłem sobie zmieścić się w widełkach i nie ulegać pokusom :)

Tu zmieścisz się w widełkach na 315bee a będziesz miał 325bee nawet przy obecnym kursie funta.Pewny sklep,kupowałem,robisz przelew,do tygodnia masz wzmacniacz.Ładne kartki na Święta wysyłają po roku od zakupów....niby nic takiego ale w PL to raczej nie jest normą...chyba,że kupiłeś C-klasę...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

l'enfant sauvage

Wszystko co znalazłem na temat Advance Acoustic MAP 101 to że we francuskich sklepach waży 2kg więcej i ma inne parametry niż u rodzimego dystrybutora :)

@octavarium a jakie koszt transportu? czym to przyślą? co z gwarancją? co z kablem zasilającym? jak płaciłeś kartą kredytową, przelewem bankowym? jakim bankiem najlepiej?

Swoją drogą to polski dystrybutor NADa leciutko przesadził z tymi cenami, wiadomo że w UK wszystko jest tańsze, ale nawet w Rumuni ceny NADów są przystępne.

@kosbor może ceny lepsze ale nie wysyłają sprzętu poza Wyspy, przynajmniej tak jest napisane na ich stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.