Skocz do zawartości
IGNORED

Czy onkyo 8850 da radę Siestom tonsila?

yugiri

Rekomendowane odpowiedzi

denon.dcd.2560, 4 Lut 2009, 12:00

>nie słyszałem i nie chce słyszec

Ignorancja dla wszystkiego i wszystkich, tak charakterystyczna dla Twojego pokolenia - śmiać mi się chcę jak patrzę na tych, którzy jak już dostali na gówniane studia to zachowują się jakby pozjadali wszystkie rozumy tego świata.

Jako przyszły filolog, mógłbyś zadbać nieco o swoje słowo pisane.

Wracając do wątku głównego - skoro lubisz klasykę sprzętu, to zapewne masz świadomość istnienia klocków Technicsa, o których obaj możemy pomarzyć.

Mówiąc o nierozłącznym duecie Tonsila i Technics-a masz zapewne na myśli model Altus-a. I tu się zgodzę z Tobą, że to g....

Z drugiej strony zastanawiające jest to, że spadkobierca Tonsila, Protonsil nie obierze innej strategii rynkowej, nadal klepiąc te relikty PRL-owskiej rzeczywistości. Zapewne mają zbyt na nie.

Więcej takich produktów pokroju Siest... to główny czynnik sukcesu Protonsil-a. Powodzenia

Od kiedy posiadam Siesty wzmacniacz i źródło zmieniałem chyba z siedem razy, może więcej.

Obecnie napędzam je wzmacniaczem Onkyo A-15 - klasyk o pieknym design-ie. Ze starej konstrukcji jednakże pozostało niewiele - ponieważ przedwzmacniacz lampowy zbudowany jest na bazie projektu Audioton-u nr 3, a końcówka mocy zbudowana jest w oparciu o dwa moduły cyfrowe pracujące w klasie T.

Z charakteru brzmienia fabrycznych Siest również nie wiele pozostało. Wymieniłem w nich kopułki na Usher-y bodajże oznaczone symbolem 9950. Zwrotnice zostały zupenie na nowo zaprojektowane po jednej dla głosnika wysokotonowego i średniotonowców. W sumie elementy zwrotnic też nie należą do byle jakich: cewki taśmowe, rezystory Mills-a, najlepsze kondesatory ze stajni SCR-a i jakiejś tam średniej klasy okablowanie. Głośniki średniotonowe w Siestach są całkiem dobrej klasy (montowane były przez brytyjczyków w swoich kolumnach za sporą kasę), skrzynki świetnie wykonane i ciężke (20 kg szt.). No i przede wszystkim ładne.

Z fabrycznych wzmacniaczy, które grały u mnie z Siestami - najlepiej spisywał się Dussun DS99, teraz produkowany w wersji T6. Nieźle spisywał się Vinsent 236, Marantz PM7000, a jeszcze Musical Fidelity A2 grał przepięknie. Nie podobało mi się zestawienie Siest z lampą Yaqin-a, Sony 570ES ani 870ES. Aha jeszcze bardzo przyzwoicie grał Linn Classik Movie.

denon.dcd.2560, 4 Lut 2009, 19:38

>marc

>nie szukaj guza i nie osmieszaj sie. swoja wiedza ogólną zjadłbym cie na sniadanie.

Mam dziwne wrażenie, że już coś zjadałeś..

No dobra w myśl starego przysłowia - pozostawię to bez komentarza

No i nie bierz tak tego do siebie - powodzenia na studiach, tam Ci się ono przyda.

." jak widze w sklepach badziew tonsila na tle innych firm, gdzie tonsil odstaje juz samym wykonaniem"

pokaż te wspaniałe wykonanie innych firm w tym samym zakresie cenowym?....

więc to wykonanie jest badziewiem....dobre sobie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

masz KEF C5 w podobnej cenie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marc

szczerze ci powiem, ze przez 3 lata studiów dziennych byłem zdumiony. wiesz czym? jak szary, normalny, serdeczny człowiek zaczyna uciągac ryja i nosic głowe tak wysoko, ze haczy o drzewa. dlaczego? bo poszedł na studia. przez to przez 3 lata zyłem niejako obok całej swojej grupy, bo 3/4 ludzi było tego pokroju. nie identyfikuję się z tego typu ludźmi, i ty mnie do nich nie przyklejaj, bo nie wiesz jak bardzo sie mylisz. gardze takim czyms, i często miałem niepohamowaną ochotę byc tą gałęzią o która taka osoba się przewraca.

dobrze dobrze...więc twoja ocena siesty to nie jest głowa w chmurach....a już stwierdzenie nie słuchałem i nie będę słuchał jest oznaką pokory a nie buty...

Udowodnij przykładami swoją teorię to uchylę czoła...

denon.dcd.2560, 5 Lut 2009, 11:59

>marc

>szczerze ci powiem, ze przez 3 lata studiów dziennych byłem zdumiony. wiesz czym? jak szary,

>normalny, serdeczny człowiek zaczyna uciągac ryja i nosic głowe tak wysoko, ze haczy o drzewa.

>dlaczego? bo poszedł na studia. przez to przez 3 lata zyłem niejako obok całej swojej grupy, bo 3/4

>ludzi było tego pokroju. nie identyfikuję się z tego typu ludźmi, i ty mnie do nich nie przyklejaj,

>bo nie wiesz jak bardzo sie mylisz. gardze takim czyms, i często miałem niepohamowaną ochotę byc tą

>gałęzią o która taka osoba się przewraca.

Ok zwracam honor...

Wcześniejsze moje wynurzenia nie były skierowane wprost do Ciebie, były to raczej takie spostrzeżenia belfra ..

Przepraszam off topic - apeluję do moderatora o wyrugowanie moich wpisów

disco to zwykły pamper denon to samo zwykłe pajace lałem takich po mordach na każdej imprezie pajaceria z wyżelowanymi włosami i bicepsy jak by od miesiaca nic nie żarli :)

disco to zwykły pamper denon to samo zwykłe pajace lałem takich po mordach na każdej imprezie pajaceria z wyżelowanymi włosami i bicepsy jak by od miesiaca nic nie żarli :)

Witam denon.dcd.2560, Onkyo działą rewelacyjnie, tylko zdarza mu sie zmienić źródło sygnału bez mojej zgody. Nie ma to znaczenia.

O kolumnach jeszcze pomyślę może jednak KEF C5?

jesli zacznie ci to przeszkadzac to kup kontakt pr, zdejmij gałke selecotra, postaw wzmaka na panelu tylnym i w miejsce osi nalej duzo plynu, i niech sobie splynie na selector.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Vitold masz problemy ze soba? Potrafisz sie tylko odgrazac? Podobno chciales mi dac po ryju wiec zapraszam do Krakowa. Dotarlo? Chetnie zobacze kim naprawde jestes. Wiec pakuj sie zamiast bic piane.

Co Panie i Panowie na to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.