Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt Argentum SCG -6/4

slaw123

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zwracam uwagę od pierwszych chwil na średnicę słuchając przez głośniki, bo tak na co dzień słucham muzyki. No i tutaj Anti zawodzi. Może ten reference rzeczywiście jest genialny...

IC Do słuchawek to inna bajka.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

U mnie Anti IC na średnicy gra podobnie do Van Den Hula Integration Hybrid i jednocześnie ze znacznie większą sceną, lepszą stereofonią i kontrolą na basie.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Zyzio, jestem bardzo ciekawy Twojej opinii o wtykach RCA. Testowałem ostatnio kabel DIY (srebrzona miedź) na wtykach: 1) jakieś tanie Neutriki 2)rodowane Furutechy 3) Bullety miedziane 4) Bullety srebrne.

Cechy kabla to: szybki, przestrzenny, neutralny ale lekko z odchudzoną średnicą, bardzo szczegółowy ale nie ostry.

Tak określam wtyki:

1) Neutriki: ogólnie OK, ale za ostra góra,

2) rodowane Furutechy: siadła przestrzeń, wygładzona góra, trochę wolniej,

3) miedziane Bullety: wszystko OK, poprawna przestrzeń, złagodzona góra - generalnie bardzo dobry dźwięk,

4) srebrne Bullety - najlepszy wariant, to samo co w wariancie 3), ale jeszcze łagodniejsza góra, większy spokój/łagodność, szybszy dźwięk, lepsza przestrzeń

Pytanie do Ciebie: nie znam WBT next gen. Jak one grają w porównaniu np. z Bulletami????

Bardzo, ale to bardzo podobnie do srebrnych bulletów, ale jeszcze lepiej ! - srebrne WBT Nextgen testowałem akurat na sonusolivie - są cholernie drogie niestety :(

Mam też kabelek cyfrowy Apogee Wyde Eye na WBT Nextgen trzymajacych 75 ohm - jest rewelacyjny, choć róznice miedzy cyfrówkami ąa naprawdę jak dla mnie subtelne, ten jest absolutnie najpłynniejszy,najbardziej muzykalny ze wszystkich jakie znam.

Jest jeszcze coś - przetarcie Resonem Licon to nie wszystko !

Czy testowaliście spraya z sprężonym powietrzem, niezbędnym przecie do całkowitego wysuszenia Licona ?

Wybór duży i nie wiadomo,na który się zdecydować.

:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-803-100000143 1258483959_thumb.jpg

post-803-100000144 1258483959_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te butelki z powietrzem mogą różnić się pojemnością, zapachem tego powietrza, a z praktyki wiem że stopniem (siłą) jego sprężenia i wszystkie są dobre.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.