Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

A próbował ktoś Cutty Sark?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pirs85, 10 Lip 2010, 21:57

>>Tench< ....ile kosztuję ten zestawik Glenfiddich 12-15-18 ? i jakie to pojemności ?

10 funtow, kazda buteleczka szklana o pojemnosci 5 Cl zapakowana w miniaturowa tube jak wieksi bracia;)

Pozwolę sobie podpytać tylko szanownych forumowiczów, czy ktoś z Was kupił ostatnio Jacka Danielsa? Chodzi mi tutaj konkretnie o konkurs: "Kup butelkę co najmniej 700ml, zachowaj paragon, zarejestruj się na stronie www.wygrajmotocykl.pl, udowodnij, że cenisz sobie niezależność, w oryginalny i ciekawy sposób opisz swoją wymarzoną podróż". No więc, ja zakupiłem kilka butelek, chciałem wziąć udział w owym konkursie, tylko tu pojawił się problem, a mianowicie w żaden sposób nie mogę się zarejestrować na ich stronie. Pojawiają się jakieś durne komunikaty w stylu "Twój mail już jest zarejestrowany, twój login jest niewłaściwy, twoje hasło jest niepoprawne"... Taka sytuacja ma miejsce już od kilku dni. 18.07 jest terminem ostatecznym nadsyłania prac. Mój znajomy też odniósł porażkę przy rejestracji. Jack Daniels pogrywa sobie z polskim klientem? Coś jest chyba nie tak jak być powinno...

No i dziś udało mi się zarejestrować. Trochę to trwało, tylko że jak głosi komunikat na stronie "Przykro nam, ale konkurs już się zakończył" - Czas jego trwania 1.06-18.07, czyli wg mnie praktycznie dziś powinien być ostatni dzień jego trwania...

To prawda, coś w tym Szmuglerze jest;)

A może napiszecie z czego pijecie Whisky? Szklanka, czy kieliszek?

Wiem, wiem w ekstremalnych sytuacjach może być z gwinta, bądź też kubka plastikowego;)

PS- a wracając do konkursu, to został przedłużony. Jack Daniel's miał problemy ze swoim serwerem...

Moje dwa nałogi na literę A: audiofilizm i alkoholizm i jest dobrze :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i ja również wolę konkretną szklankę z grubym dnem. Zakupiłem sobie kiedyś kieliszki (zdjęcie), ale jakoś niezręcznie mi się z nich pije - choć bukiet zapachowy zbierają lepiej niż szklanki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Hmm... Ciekawe. Skoro wszyscy tak zachwalaja Smugglera to musze sie po niego wybrac i sam skosztowac. Wtedy bede cos o nim mogl powiedziec. Z kolei passport scotch bardziej mi smakowal niz chociazby czerwona bejca od jasia wedrowniczka;] Ostatnio pilem lyske ze szklaneczek Chivas'a calkiem przyjemne w uzytkowaniu...

Witajcie w smugach torfowego dymu.Właściwie próbowałem już każdą dostępną whisky/oczywiście dostępną dla mnie/.Ale ciągle wracam do J.D. Nie potrafię wyjaśnić dlaczego??Mam na ścianie wspaniałą reklamę J.W. z przed kilkudziesięciu lat , którą dostałem od kumpla z USA.Myślę ,że jak się wklei , to będzie wpisowe/stare drewno plus stara porcelana/.Pozdr./a tak dla jaj ...właśnie pijemy czerwoną kartkę.....bo nikt nie chce iść po coś zacnego........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Witam serdecznie. Mam pytanko do kolegow. Czy ktos z Was probowal wczesniej Passport Scotch?

ja wypiłem kilka takich - za pierwszym razem smakuje jak brudna szmata wyjęta z zatęchłej piwnicy polana acetonem ale jak dla mnie ma coś specyficznego - nie jest mdła, fajnie pasuje jako popitka do papierosa ;)

jest jedną z najtańszych więc majątku nie stracisz - po prostu trzeba lubieć szkockie łychy

Glenmorangie swietna whisky, zadnych chemicznych nalotow, lagodna lekko slodkawa ale i tak wole

Glenfiddicha;)

Tormore calkiem inny klimat.. Mocno torfowa, debowa, ale i tak nadaje sie do picia bez zadnych dodatkow, nie posiada zmywaczopodobnych aromatow.. nie to co 90% blendow..

Glen Grant bez szalu, zalac cola i wypic;)

Do grona trunkow dolaczyl Black Bush ale jakos nie wroze mu sukcesow;)

Nie moge sie doczekac porownania Glenfiddicha 12 15 i 18r ale najpierw odpowiednie kieliszki trzeba nabyc;)

W ostatnim tygodniu dwukrotnie wykończyłem z kolegami otrzymane w prezencie 2 buteleczki 0.5 czerwonego jasia, i jednego jestem pewien, że nigdy więcej nie kupię za własne fundusze tego trunku. Szkoda kasy, nawet pepsi nie zabiła okropnego smaku Blended Whisky;))) Nie ma to jak Single Malt.

Natomiast dziś raczę się Cardhu. Oj smakuje mi wybronie ten trunek. Polecam:)

hehe a kiedys czerwony jasiu byl taki dobry luxusowy towar tylko dla wybranych a teraz smierdzi i malo kto go pije to ciekawe czy to takie czasy dobre nastaly i jestesmy bardziej wybredni czy moze kiedys po prostu ten trunek byl naprawde lepszy hmm... ?

Zamroczony whisky zapomniałem zilustrować swą wypowiedź;) Przepraszam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.