Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost Valhalla sieciówka, wasze opinie

adamodoj

Rekomendowane odpowiedzi

Cir.Z całym szacunkiem,sosna wystepuje jako drewno konstrukcyjne z jakiegos powodu i to oczywistego jest najtańsza,wiadomo ogólnie dla czego.Orzech to drewno szlachetne bez wzgledu na to czy Włoski,amerykański czy jeszcze inny ale to nie znaczy,że sosny nie można wykorzystać do produkcji mebli lub innych elementów wykończenia wnętrz.Znani są ze stosowania sosny w tej materii Skandynawowie.Uwierz wiem co piszę wykonuje zawód bezpośrednio z tym związany.pzdr.

>prym

Powiedziałeś, że Valhalla jest sieciówką sterylną, suchą bez wypełnienia. Jaka była konfiguracja systemu w którym dokonywałeś odsłuchu?

Valhalla jest bardzo dobrym przewodem tak jak wyższe kable Shunyaty, Acrolinka, Virtual Dynamics i jeszcze kilka innych. Wymienione wyżej kable są w stanie pomóc przekazać bez poważnych ograniczeń sporo informacji, które to wiele przewodów gubi bezpowrotnie.

W kategoriach bezwzględnych, Nordost Valhalla jak też i inne sieciówki nie są i nigdy nie będą w moim przekonaniu tzw. uniwersalne ponieważ nie istnieje system bezwzględnie referencyjny, wzorcowy, odniesienia. Tym bardziej dziwi mnie i zastanawia tak kategoryczna Twoja wypowiedź na temat tej sieciówki.

W moim systemie Valhalla uszczegółowiła brzmienie. Nie dodając od siebie masy, która by spowodowała niepotrzebne i już zbędne zagęszczenie napowietrzyła i 'uprzestronniła' scenę. System zagrał zwiewnie ale z właściwą masą, szybkością i przejrzystością. Bardzo miło zaskoczony jestem, że nie jest jaskrawo, drażniąco, sucho, nawet przy wysokich poziomach głośności. Wokale, skrzypce, fortepian chwyciły wreszcie za serce :) Na średnicy pojawiły się zaskakująco długie wybrzmienia a wysokie są delikatnie aksamitne, zaskakująco rozdzielcze i precyzyjne.

Pozdrawiam

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

>prym

Nie słyszałem nigdy Twoich klocuszków pracujących razem. A jak oceniasz srebrne Kondo w Twoim systemie? Jak domyślam się, pracują w pojedynczym przebiegu?

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

prym z całym szacunkiem :)

uwierz mi zbieram meble

gatunkiem w cenie jest orzech czarny lub włoski i to one sa stosowane do ekskluzywnych wyrobow a nie orzech amerykanski

meble skandynawskie z sosny to nawet u nich masowka robiona do marketów typu ikea czesto bez pokrycia do samodzielnego malowania lub pokryta nedzna warstwa akrylu wszystko aby było taniej

ekskluzywna fabryke skandynawow na Polske mam 3 km obok domu :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Cir.A co sie nie zgadza z tym co Ty napisałes?Napisałem dokładnie to samo jeśli chodzi o orzechy co Ty a nie wykluczyłem tylko sosny z wiadomych względów,klasyfikując ją tylko i wyłacznie jako konstrukcyjnej.Z zawodu jestem projektantem,równiez mebli,wnetrz itd.Znam inne gatunki drewna,fornirów naturalnych i modyfikowanych bardziej atrakcyjnych w kolorach,fakturach,trawionych szczotkowanych itd.tylko nie można jednoznacznie stwierdzic,że sosna jest tylko konstrukcyjna.Jak bym Ci pokazał komode zrobioną właśnie z sosny barwionej i szczotkowanej z tzw.pasiaka nie fladeru za naprawde dużą kasę byłbyś w dużym kłopocie z oceną z czego to jest zrobione.Nie chcę sie tu rozpisywac ani nikogo na siłę przekonywac bo to ani to forum ani wątek.pzdr.

ja jako zbieracz uwazam ze szlachetny jest tylko włoski i czarny/w USA/ a ty jako projektant stosujac orzech jakikolwiek uwazasz ze stosujesz materiał szlachetny

kazdy z nas mowi prawde i kazdy ma racje biorac pod uwage swoja działke :)czy teraz jest ok?

ale na sosenke mnie nigdy nie namówisz

Cir.Ja muszę szanowac każde upodobanie i kazdy gust.Ze zbieractwa możesz mieć tylko wiedzę pochodzącą z okresu jaki Cie interesuje a często to wiedza anachroniczna tak jak mebel z tego okresu pochodzący.Dzisiaj oznaką luksusu są technologie zastosowane w meblach i meble z tą technologia.Postęp następuje we wszystkich dziedzinach w meblarstwie również.Kiedyś drzwiczki od komody się otwierało dzisiaj za dotknieciem dłoni się przesuwają a zza nich wysuwają sie szuflady,to tylko takie niewielkie porównanie.pozdrawiam

juz ci pisalem mamy inne pojecie wartosci w meblach,zamiast nowoczesnych okuc ,prowadnic czy czego tam jeszcze wole skrytki,ręczna snycerke,intarsje i rzadkie materiały .W pozostałych przedmiotach uzytkowych cenie nowoczesnosc i zastosowane technologie tak jak ty w meblach

Opinia: bardzo dobry ale zbyt drogi dla "normalnie systemie" O wiele taniej sa Missing Link, 90% efektu ale 50% taniej. Ale jezeli ci stac, dlaczego nie. A jezeli chodzi o koszt stosunku do zarobki w Polsce, cholernie drogi.

->adamodoj,

Jeśli jeszcze czytasz pomiędzy wierszami śmietniska tego wątku, to po pierwsze wypożycz ten kabel i przekonaj się jak wypadnie w Twoim systemie. Rada prosta jak drut ale będziesz miał pozamiataną sprawę. Ostatni raz słuchałem Valhalli testując u siebie odtwarzacz Accu DP-500. Z Valhallą wypadł świetnie bijąc kable, które miałem wtedy pod ręką -Veluma, 14-ki Neela, Transparenta Super i NBS-Omegi. Jest od nich znacznie droższy ale wpasował się w system idealnie, nawet przez moment zastanawiałem się nad zakupem tego odtwarzacza, tylko że z Valhallą, nawet z 2 ręki było już trochę mniej ciekawie;-)

Pozdrawiam,

no własnie... gadka szmatka, poza paroma odpowiedziami na temat...

Dziekuje bardzo Profil za radę masz swiętą rację: posłuchaj i juz...

zawsze warto zapytac ale zapominam ciagle, że temat kabli wywołuje tyle niepotrzebnych emocji..

pozdr Adam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.