Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost Valhalla sieciówka, wasze opinie

adamodoj

Rekomendowane odpowiedzi

Arek_45.Masz kogoś konkretnego na myśli?Co to jest osoba publiczna i czy w tym wątku występuje i dla czego mi jeszcze nikt nie powiedział?Kurde bym się ogolił i porządnie ubrał a tak co,mam przypał.

Zyzio.Sorry,ale pomyliłeś kwestionowanie z kontestowaniem i nie odpowiedziałeś co zrobił Ci Elb.Może to jakś słodka tajemnica - jeżeli tak to już milcze i nie będe z Ciebie tego wyciągał,nie chcesz nie mów.

=> prym

Elb nic mi nie zrobił, po prostu nie lubię onanistów publicznych, sprawa jest wieloaspektowa i Elb sobie grabił, grabił, aż nagrabił :))), z tym że moje złośliwości są głównie dla hecy - lubię cieniutkie riposty Elbika :)))

Co do sieciówek to Acoustic Zen Gargantua II akurat testuję - rzeczywiście daje mięsko, wypełnienie, perlistą górę, powietrze...bardzo dobra sieciówka...szkoda, że taka droga....prawdą jest, że topowe modele dają najwięcej - tańsze sieciówki są zawsze o krok do tyłu......

Z plazmą i sieciówkami są niezłe jaja.

Mój znajomy kupił po targach nowe kable Ansae muluc supreme i dwa nowe filtry sieciowe.

Aby małżonka nie brzęczała, dla równowagi kupił jej plazmę. Pomogłem mu ją przytargać do domu. Trzeba trafu, że miał wywaloną starą listwę ansae do pokoju gdzie miała być plazma. Ponieważ nie kupił listwy przeciwprzepięciowej, to tymczasowo podłączyliśmy plazmę do listwy ansae, wykorzystaliśmy też muluki. Tuner cyfry też zapięliśmy do listwy. Włączyliśmy i obraz był zajebisty, ale niczego nie podejrzewaliśmy, w końcu wypas plazma to i wypas obraz :). Kolega rozreklamował wsród znajomych plazmę, wszyscy oglądacze stwierdzali, że to super TV, gdzie zwykły obraz wygląda jak HD. Niektórzy kupili taką samą plazmę, podłączyli do cyfry i nie było to samo, przyszli aby zobaczyć ustawienia na jego TV, skopiowali je i nic :(. Uznali, że miał wyjątkowe szczęście i kupił dobry egzemlarz telewizora.

Po kilku tygodniach kolega znalazł kupca na swoje kable i listwę. Wypiął wszystko i pojechał zrobić próbę u tego gościa. W międzyczasie wróciła do domu małżonka, włączyła telewizor i zadzwoniła, żeby przyjechał bo obraz jest do bani. Wrócił i osłupiał - do dobrego się przyzwyczaił a tu mu zabrali obraz. Pojechał po swoje klamoty, zabrał tego gościa, mnie i podłączyliśmy. Małżonka nie pozwoliła niczego sprzedać :))).

Miałem w domku siebie Nordost Valhalla ,wtedy system na Macu i nie usłyszałem nic co by uzasadniało wydanie 1000zł ,a ona jest chyba trochę droższa ;-)

Co do wspomnianych tutaj sieciowek Ansae, to słuchałem dwóch po ok. 3000zł sztuka i tak jak nazwa mówi Muluc z nich straszny .

Mam Audiograde za ok.200 zł ,jest lepsza pod każdym względem od tych Mulących po 3000zł ;-)

Szkoda ,że te Audiograde już nie osiągalne ;-( ;-(

Oj chyba gutekbull miałeś system mocno zmulony, skoro nawet superszybka valhalla nie była w stanie go ożywić. Mógłbym zrozumieć obrzydzenie co do ceny, ale nie jest to kabel o którym w dobrze skonfigurowanym system można powiedzieć, że ma wpływ znikomy. Dla mnie co prawda zbytnio przyspiesza, ale wpływ jest ogromny. Barwowo i pod względem masy, nieco gorszy od muluka, ale w innych aspektach rozpala uszy. Na pewno warto spróbować.

abudzik+>

Miałem go w domku i się mocno zastanawiałem czy słyszę jakieś zmiany ?!!

System wtedy miałem ; Mac 252, pre Mac C41, kolumny chyba 804 B&W, głośnikowe R.D

Trudno mówić o zamuleniu ?

A jak pomyślałem o jego cenie to jest to kompletna bzdura !!!!!!!!!!!

Ceny sieciówek istotnie są bzdurą....tego nie neguję....ale nie mogę powiedzieć że nie słyszę ich wpływu....choć zawsze zmiany nie są warte tej chorej kasy, którą sobie każą płacić nawiedzeni producenci.....poluję tylko i wyłącznie na duze okazje.....gutek ma ułatwione zadanie nie słyszy nawet właściwej polaryzacji :-)

Ansae nie próbowałem, bo jak mi przysłali długaśnego maila przesiąkniętego agitacyjną propagandą to zwymiotowałem :D Zdrowe podejście z polskich producentów ma natomiast Artech, w Enerze też chyba jacyś nienormalni pracują skoro ich strona jedynie w języku angielskim, nie wiem pewnie myślą że tak bardziej prestiżowo :))))

abudzik, 9 Lut 2009, 22:53

>go ożywić. Mógłbym zrozumieć obrzydzenie co do ceny, ale nie jest to kabel o którym w dobrze

>skonfigurowanym system można powiedzieć, że ma wpływ znikomy.

A może odwrócimy tok rozumowania - czemu nie przyjąć, że właśnie w dobrze skonfigurowanym systemie wpływ kawałka kabla sieciowego powinien być niesłyszalny? Ja w każdym razie bardziej sie przychylam do tej właśnie wersji.

abudzik, 9 Lut 2009, 19:30

>Z plazmą i sieciówkami są niezłe jaja.

>Mój znajomy kupił po targach nowe kable Ansae muluc supreme i dwa nowe filtry sieciowe.

>Aby małżonka nie brzęczała, dla równowagi kupił jej plazmę. Pomogłem mu ją przytargać do domu.

>Trzeba trafu, że miał wywaloną starą listwę ansae do pokoju gdzie miała być plazma. Ponieważ nie

>kupił listwy przeciwprzepięciowej, to tymczasowo podłączyliśmy plazmę do listwy ansae,

>wykorzystaliśmy też muluki. Tuner cyfry też zapięliśmy do listwy. Włączyliśmy i obraz był zajebisty,

>ale niczego nie podejrzewaliśmy, w końcu wypas plazma to i wypas obraz :). Kolega rozreklamował

>wsród znajomych plazmę, wszyscy oglądacze stwierdzali, że to super TV, gdzie zwykły obraz wygląda

>jak HD. Niektórzy kupili taką samą plazmę, podłączyli do cyfry i nie było to samo, przyszli aby

>zobaczyć ustawienia na jego TV, skopiowali je i nic :(. Uznali, że miał wyjątkowe szczęście i kupił

>dobry egzemlarz telewizora.

>Po kilku tygodniach kolega znalazł kupca na swoje kable i listwę. Wypiął wszystko i pojechał zrobić

>próbę u tego gościa. W międzyczasie wróciła do domu małżonka, włączyła telewizor i zadzwoniła, żeby

>przyjechał bo obraz jest do bani. Wrócił i osłupiał - do dobrego się przyzwyczaił a tu mu zabrali

>obraz. Pojechał po swoje klamoty, zabrał tego gościa, mnie i podłączyliśmy. Małżonka nie pozwoliła

>niczego sprzedać :))).

Takich historii mchu i paproci też jest mnóstwo na forach...ciekawe, czy jak się włóczka na Ansae pobrudzi, to i klarowność obrazu się pogorszy :-)

Zyzio.Coś mi się zdaje,że zaczynasz nadawać na mojej fali.Ceny sieciówek to wyzysk ale dopóki się znajdują idioci(to niestety my)to takie będą i jest tak jak piszesz,Ci mają ułatwione zadanie co niesłyszą różnicy.Jestem ciekaw tylko jak to robią,bo bez sieciówki to zdaje mi sie,nie da się wogóle słuchać-no chyba,że jestem w błedzie.

marekzawa, Zyzio = >

"A może odwrócimy tok rozumowania - czemu nie przyjąć, że właśnie w dobrze skonfigurowanym systemie wpływ kawałka kabla sieciowego powinien być niesłyszalny? Ja w każdym razie bardziej sie przychylam do tej właśnie wersji."

Otóż to, nie chciałem tego głośno powiedzieć ,ale taki nasuwa się wniosek !!!

Rożnicę na pograniczu percepcji, nie do rozpoznania w ślepym teście - jeśli wyjdę z pokoju , a ktoś będzie zmieniał sieciowki nie jestem w stanie rozeznać ,która gra !!!

W przypadku innej części systemu bez najmniejszego problemu !!

Bylem u znajomego z 6 sieciowkami i u niego faktycznie minimalne , acz słyszalne zmiany ,

wróciłem do domku podłączam je po kolei i praktycznie .................. nic - jak w Polskim filmie ;-)

W odwracanie polaryzacji - absolutnie zero - mitologiczna bzdura - przynajmniej u mnie w systemie !?

Swego czasu miałem kłopoty z pętlą masy - załatwiło sprawę odłączeni w sieciowce masy z jednej strony, ale zmiana polaryzacji jak mi sugerowano nic nie załatwiła ;-(

Jak już zyzio wiesz ( zauważyłem ,że bardzo ci e to męczy ;-) zakupiłem swego czasu listwę sieciową Nemesisa , jak już pisałem 3-4 dni była odsłuchiwana i nie słyszałem nic, dopiero po wypięciu zauważyłem jej pozytywny wpływ na brzmienie systemu, oczywiście w ramach tego co mogą listwy czy kable sieciowe - nadal uważam ,że wydawanie kasy na listwy ,kable sieciowe to bzdura , chwilowa słąbość zwariowanego audiofila.

Tak zastanawiam się nad Hydrą V-Ray , ale jeśli to będą zmiany na poziomie Nemesisa to dam sobie spokój.

=> gutek

Najlepiej daj sobie spokój, bo tym razem wyrzucisz 20 tys. zł na Hydrę :)) Na Twoim miejscu sprzedałbym Nemesisa i wszystko podłączył do zwykłej listwy komputerowej za 50 zł, naprawdę z Twojego opisu wynika, iż w Twoim przypadku kompletnie szkoda kasy - oczywiście to samo tyczy się kabli sygnałowych - szczęściarz z Ciebie i tyle :-)

prym=>

Zapraszam do siebie, ale już wielu "złotouchych" u mnie zmieniło zdanie .

Także z lekarzem poczekaj do wizyty u mnie, szkoda kasy ;-)

A co do sieciówki Nordost Valhalla, to celowo ruszyłem temat bo jest to sieciowka w światku audio niemalże legendarna i nie pisałem tego ,aby komukolwiek dokuczyć czy coś podobnego,

u mnie wypadła blado i tyle .... ???

Anase - są na forum ludzie ,którzy mieli jeszcze lepsze doświadczenia tylko chyba nie chcą prowokować sporów,

=> gutek

Jeszcze te sieciówki bym Ci wybaczył, ale nie słyszeć polaryzacji ??? I to nawet pisałeś że nie słyszałeś jak miałeś Primare.....tu już kurde z Tobą coś nie tak jest ;D

Valhalla nie jest kablem idealnym ani uniwersalnym... ona poprostu w niektorych systemach jest boska! Gram przez listwe Nordost Thor, ktory w srodku caly jest okablowany drutami Valhalli, przez pare dni mialem Valhalle, ktora zasilalem Thora, trzeba tego posluchac, kazdy moze sobie wyobrazic, nie ma co pisac. Kiedys uzywalem tanszej sieciowki Brahma i uwazam, ze jest blisko Valhalli, najlepszy kompromis jezeli ktos liczy kase, 75% Valhalli za 50%ceny ;-)

Od jakiegos czasu Tora zasilam Gargantua2 i to uwazam za celujace zestawienie. zreszta Acoustic Zen wpasowal sie u mnie, robia swietne kable, jest w moim systemie rowniez xlr silver ref2.

dodam jeszcze, ze moja i znajomego Brahma zostala u faceta z systemem Accu i Dynaudio Special25, po zamianie sieciowych Transparentow system ruszyl, jakby sie odetkal i odslonil zaslonki.

Gutekbull.Jakbys poczytał troche ten wątek to byś dostrzegł jakie jest moje zdanie na temat Nordosta ale mogę powtórzyć-suchy sterylny bez wypełnienia dżwięk-kiedyś w moim systemie.Na marginesie to jak uderzysz w stół to noga odpadnie.Widzisz ja napisałem do Zyzia a Ty się odezwałeś.Co to znaczy odpowiedz sobie sam.pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.