Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost Valhalla sieciówka, wasze opinie

adamodoj

Rekomendowane odpowiedzi

Valhalla za 3000zł to podejrzanie mało. Te kable chodzą normalnie w US ok 2x drożej. Zalecałbym DALEKO idącą ostrożność przy tego typu "okazjach".

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

"abudzik.> "orginalna podróba"-dobre,nawet bardzo dobre,jak z tym dymaniem?"

Znaczy - nie dłubana w polskiej piwnicy, tylko importowana przewalanka. Nie wiem czy to made by małe chińskie rączki, czy np. indian pipul w amerykańskim bejzmencie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) spodziewane są też ostre valkryje :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziwne... Zawsze myślałem, że im bardziej przezroczyste urządzenie, tym wieksze różnice w doborze komponentów - w tym kabli - są przez nie pokazywane. Właściciele Accu piszą natomiast, że nie słyszą sieciówek. Wniosek nasuwa się jeden - Accu produkuje mało przejrzyste, powierzchownie brzmiące, zamulające urzadzenia. Tyle kasy za takie gnioty? To dopiero jest "dymanie klienta"! :))

Dziwnym trafem E-213, E-350 i bodajrze DP-500, których miałem przyjemność słuchać, pokazywały każdą zmianę kabli, w tym sieciowych. Faktycznie, żaden nie był absolutnym mistrzem przejrzystości, ale poziom już na tyle wysoki, że bez problemu moża wychwycic kazdą różnicę. Hmmm... dla mnie jest to trochę dziwne.:))

adamodoj

Kilka osób polecało ci wypróbowanie kabli Acrolinka. Przychylam się. Te druty zachowujac wiekszość zalet dobrych kabli dadzą ci jeszcze piękna naturalną barwę i wypełnienie, którego Nordost nie ma. Nordost przy Acrolinku to wysuszona, piskliwa anorektyczka:)) Acrolink bez problemu adaptuje się w wiekszości systemów. Nordost niekoniecznie.

prym, 13 Lut 2009, 23:11

>Wij.Ale brak oznak zmiany sieciówek może świadczyć o znakomitym zasilaniu we wzmacniaczu.

Nie będę wnikał w kwestie techniczne bo się na tym zupełnie nie znam. Nie spotkałem się jednak jeszcze z urządzeniem całkowicie obojetnym na zmiany kabli zasilajacych i kabli w ogóle. Moze się mylę, wydaje mi się jednak, że takich urzadzeń po prostu nie ma:)

Accu niestarannie zaaplikowany i byle jak okablowany, potrafi być wielką porażką w swoim przedziale cenowym. Mina recenzenta, któremu po kilku dniach słuchania poprawiłem okablowanie, była z cyklu "zobaczyć to - bezcenne" :)

prym

Twój wywód brzmi logicznie. Być może masz rację, nie wnikam w zawiłości, na których się nie znam. Trzeba by było zapytać jakiegoś doświadczonego elektronika - kabloentuzjastę:)

prym

kablosceptyk i Shunyata. Nie widzisz tu jakiejś wewnętrznej sprzeczności?:) A propos - Shunyaty są zajebiste. Już Diamondback jest bardzo dobrą sieciówka. Neel to zamulacz.

Wij.Nie jestem aż takim ortodoksyjnym sceptykiem jak nasz kolega ale po prostu wkurza mnie jak chcą mnie nabijac w butelke i to główny powód choc nie jedyny jak wcześniej pisałem.Koła od samochodu nie kosztują tyle ile samochód i to jest oczywista oczywistość ale jak zwykle nie dla wszystkich.Natomiast podawałem w innych wątkach przykłady,gdzie ceny byłyby nawet odwrotne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.