Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory do Yamaha AX-900 + altus 300

DJ_Achmed

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli koniecznie chcesz nowe kolumny z gatunku takich bardziej "kwadratowych" to zamiast E100/ES100 masz Cerwin Vega Ve-12F, grają zdecydowanie lepiej nie tylko na basie, potężniej i są w dodatku tańsze :)

i niech moc będzie z Tobą :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teco Heco Celan to bardzo udane kolumny. Z dobra efektywnoscia , a wiec latwe do napedzenia. Szybkim porzadnym dobrze kontrolowanym basem. Ladnie graja na srednicy. Przyzwoite przetworniki. Z jbl serii ES nie ma sensu porownywac to nie ten poziom.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

slucham house trance i electro . do takiej muzyki potrzebuje kolumny . lubie dobry bas wiedz niechce miec jakis brakow w nim i dobry wokal tez lubie i chce miec nadmiar mocy a nie bym szukal jeszcze czegos ze brakuje mi mocy troche . macie jakies propozycje?

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Nie wazne , ktore bierz te ktore "leprze". A najlepszy dla ciebie bedzie slownik jezyka polskeigo.

Wracajac do tematu proponuje kolumny nie dla cieniasow , a mianowicie Voicekraft. Poszukaj info w internecie . Nie bedziesz potrzebowal juzzadnego subwoofera.Co tam nie sluchaj nikogo chlopaki sie nie znaja tylko Voicekraft.

A wy Panowie zostawcie juz nie widzicie, ze to jest jego osobista tragedia. :-)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Koles Voicekraft to sam sobie kup i sluchaj na nich muzyke a nie bedziesz mi tu jakis chlam wciskac i tragedie przedstawiac . zal....

Dobra koles to co moge Ci polecic , zeby bylo "leprze"?

Swuetny wybor gratuluje. Teraz czas na akcesoria. W pierwszej kolejnosci roznej masi kable. Do kabli koniecznie podstawki. Magiczne plytki holfi, demagnatyzer do plyt cd ... Moze koledzy jeszcze cos doradza.

Jeszcze uprzedzajac foxbata tjuning z dobrze opracowana lampizacja.

Na to wszystko zasmazka.

Widzę że dyskusja zmierza do początku..osobnik który chce coś zmienić w zestawie idzie w złym kierunku. Swoją drogą podobny typ do osobnika który kupił CA plus JBL do jakiegoś niewielkiego pokoju i puszczał muzę w mp3 przez kompa na karcie zintegrowanej :D

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

DJ_achmed różnica między JBL serii E i ES to poza wyglądem ogólnym otwór BR. seria E ma go z przodu , natomiast ES ma go z tyłu. jeśli masz trochę miejsca za głośnikami to może spróbuj ES - będziesz mógł pokombinować z basem. ja mam monitorki ES 30 na niewielkich standach i nie rozpisując się w sprawach brzmieniowych (każdy lubi inaczej ) - potrafią zrobić zadziwiająco dużo hałasu ;)

DJ_Achmed

Jble z serii ES to przereklamowany chłam nie wart nawet połowy swojej ceny.

Pudła z serii E Northridge można kupić teraz w prawie cywilizowanych cenach, chociaż i tak stosunek ceny do jakości mają co najwyżej mierny.

sory za wulgarnosc, ale JA pier**le. discomaniac ma racje. nówki altusy WOOOOOOOOOOOOOW do tego kup technics su-v500, super maszyna, ma pilota, wiatrak, a kosztuje 3 razy mniej.

a z mniejszą zlośliwoscią-jezeli :"koledze" super grała ta yamaha przy altusach, to badz od kolegi lepszy i kup sobie normalne kolumny jak chcesz sie cieszyc mozliwosciami tego wzmaka.

spokojnie panowie . ja nieslucham tylko klubowej muzki bo slucham takze klasyke . pewnie sie zdziwicie ;p . ja niemam wyrobionego zdania o sprzecie audio stereo do domu bo zabawe z tym zaczolem od jakiegos roku dopiero i kupilem altusy i to byl dlamnie juz jakis sprzed ( jak sie niema nic a nagle chocaz takie altusy to juz cos ) . nie probowalem innych kolumn sprawdzać bo nie mialem gdzie ani jak . odsłuchów nie robiłem . ja na codzien slucham w miare cicho muzyke a jesli chodzi o "mlucenie" to zadko slucham tak muzy ale nie przecze ze lubie. i niewiem jak tu zrobic bym byl zadowolony . naczytalem sie teraz ze te jbl to chłam jest itp i jakos teraz niewiem . chcial bym miec dobry sprzed stereo ktory przy odsluchu dawal by mi przyjemnosc z sluchania a to ze tak wybieram a nie inaczej to poprostu niemam wyrobionego gustu i doswaidczenia . jesli moglibyscie mi koledzy doradzic co dobrac do tej yamahy ax 900 to byl bym bardzo wdzieczny i wezme te warianty pod uwage ,. obecnie zamezam sprzedac co mam te altusy i ta ax 730 kupic ax 900 i czekac na kolumny do tego . dobrac do wzmacniacza . i mysle ze poczkeam z miecha dwa bez kolumn w domu a zrobie dobry wybor . co do tych Infinity Kappa 8,2i podobaja mi sie te kolumny . mysle ze mogly by ladnie zagrac . szkoda ze niemam gdzie ich odsluchac . macie moze jakis inne porpozycje? moze co mozna kupic w kraju bo na tym zagranicznym rynku to nie wiem jak sie kupuje szczeze mowiac za bardzo . i sory za taka zdekka dziecinade na pcozatku . wole stawiac na jakosc po dluzszym namyśleniu niz na " mlucenie "

mysle ze na kolumny mogl bym wydac max 3500 zl okolo

Ja bym electro-szajsów czy komercyjnych tranców(nie wszystkich ale większości), przechodzące w nagrania dance nie nazwał muzą klubową, a raczej muzyką dyskotekową ale pewnie się czepiam :P

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

>DJ_Achmed

Polecam Ci nie tyle czytać forumowe wypociny, tylko wziąć wzmaka (podobno zacna maszyna!!!) pod pachę i maszerować na odsłuchy! :) Do takiej muzyki i tego pieca, to bym tych JBLi sobie jednak posłuchał z ciekawości! Sprawdz też paradigma, infinity (ale te tylko z 2 ręki do dostania) Obiektywnie to nie są dobre kolumny te całe JBL-e, ale mają takie cechy, które akurat w ostrej dynamicznej muzyce się sprawdzają. Jak się dasz wrobić w jakieś audiofilskie skrzynki do słuchania "pitu, pitu", z kontrolowanym basem, którego nie ma, a miałes wcześniej altusy, to pozamiatane :)

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.