Skocz do zawartości
IGNORED

Zaph Revelator Tower–proszę o opinie

Imacman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie, szukam osoby która to złożyła i wie jak to gra. Konstrukcja na Scan-Speak’u. Góra to - D3004/6600, dół 18W/8531G Rewelator. Pozdrawiam serdecznie Marek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

8531 ma specyficzna barwe średnicy . Mnie się kompletnie nie podoba . Sam projekt może byc doskonały ale ten głośnik ... Najpierw go posłuchaj w jakiejś gotowej konstrukcji a potem ocen czy chcesz aby ci tak grało . Tak wyglądały moje scany 8531+9700 .

Ukryta Zawartość

post-3970-100002601 1235678647_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Witam, pytanie - czy ta specyficzna barwa średnicy była w Twojej konstrukcji, czy ogólnie nie podoba Ci się. Proszę napisz co miałeś na myśli pisząc - ma specyficzną barwę średnicy. Pozdrawiam.

Imacman, mam u siebie w domu projekt z akustyka na tych przetwornikach. Ja i nie tylko ja jestem zadowolony ze srednicy. Mozemy posluchac u mnie, u Ciebie, gdziekolwiek. Najpierw spotkajmy się w Szczecinie na kawce, tak jak Waldi proponuje.OK?

Zbuj - super, chętnie zobaczę i posłucham. Mnie się podoba też R1 z Akustyka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, mam diy na ss ale na 4531 (wersja 4 omowa). Opisana jest na "diyaudio.pl". Własnie taka wersję proponuję złozyć ze względu na prostą zwrotke i bardzo podobne efektywności 4531 i 6600. Wersja 8 om wymaga rozbudowanej (droższej i bardziej indywidualnej) zwrotki, wnosi pewnie jakieś specyficzne zafalowania charki stąd efekt "dziwnej średnicy". Wersja 4 om wymaga jedynie cewki i korektora impedancji na średnio-niskim.

Brzmienie to naprawdę bajka. 40 Hz słychać i ciut niżej w podbitych efekciarsko filmach. W muzyce naprawde trzeba się naszukać aby należało niżej zejść z mozliwościami. Bas jest szybki z odpowiednim wybrzmiewaniem. Bardzo urozmaicony. Wiem czy gra gitara basowa bez progów (pink floyd) czy kontrabas w kwartecie Dawisa. Niestety łupania "50cent" czy 'Britney Spears" raczej słuchać sie da.Do tego są potrzebne zniekształcenia i szumy w samochodzie, tam brzmi OK. Średnica przyprawia o drżenie serca "Brothers in Arms", "true colors" i w chórach męskich, mozliwosci dynamiczne powodują wstrzymanie oddechu i mam to za każdym razem kiedy słucham. Jeszcze sie uduszę ha ha . To jest średnica wielobarwna, jak gdyby swobodnie poddawała sie temu co dostanie ze wzmaka. Wysokie (w pierwszym momencie) nie istnieją, miałem obawy czy one w ogóle działają. Nie wybijajace się, nie natarczywe bez charakterystycznego "sssssssss" ale już w utworach Pink Floyd "Time" czy w kawałkach Vangelisa dziłajace bez zarzutu.

Jak posłucham czegos lepszego to napiszę.

Sorki za bałagan z img nie weszły..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.