Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

u dystrybutora i w sklepach widzę tylko te:(P3ESR)

http://www.audiosystem.com.pl/produkt/205/p3esr

Dystrybucja po polsku... Ten opis dotyczy nie produkowanych już p3es. Trójki z Radial2 mają single wire terminal.

Szanowni "Harbeth'owcy":)

Czy jest sens zaaplikować monitorki P3esr do pokoju o powierzchni 22m2 ?

Poproszę o fachowe rady...

dzięki z góry

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Spokojnie można aplikować i dadzą one wiele radości, nie mam żadnych obaw, chyba że jesteś miłośnikiem masującego basu. Jednak z drugiej strony ten metraż jest idealny dla M30 lub C7 (zależnie od gustu) więc jeśli nie ograniczają Cię finanse to wypróbowałbym najpierw je.

Spokojnie można aplikować i dadzą one wiele radości, nie mam żadnych obaw, chyba że jesteś miłośnikiem masującego basu. Jednak z drugiej strony ten metraż jest idealny dla M30 lub C7 (zależnie od gustu) więc jeśli nie ograniczają Cię finanse to wypróbowałbym najpierw je.

własnie nie wiem w co zainwestować... parametry mówią że do 22m2 raczej Monitor 30.1, a słyszałem kilka opinii, że P3esr spokojnie dadzą radę i kto wie, czy nawet nie lepiej jeszcze... i już jest dylemat:)

poza tym czy podpiąć lebena 300F czy Sonneteera Alabaster?

Bo P3 spokojnie dadzą radę ale czy lepiej? W pewnych aspektach jak wierność i naturalność przekazu tak ale bas będzie dużo mocniejszy z M30. Zależy na czym Ci zależy.

myślę, że każdemu wytrawnemu słuchaczowi zależy na spójności, synergii, bez podbarwiania każdego z podzakresów...zatem bas nie może wychodzić na 1 plan, powinien być w miarę wierny....

myślę, że każdemu wytrawnemu słuchaczowi zależy na spójności, synergii, bez podbarwiania każdego z podzakresów...zatem bas nie może wychodzić na 1 plan, powinien być w miarę wierny....

bez przesady, aby w którymś z tych modeli bas wychodził na 1 plan, to nie ta marka w stylu łubu dubu.

Zdecydowana różnica między tymi kolumnami taka że z 30 masz niski bas a z P3 go nie masz a nawet jak się pojawi to nie będzie takiej jakości jak z 30.

Edytowane przez krzysiekol
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

bez przesady, aby w którymś z tych modeli bas wychodził na 1 plan, to nie ta marka w stylu łubu dubu.

Zdecydowana różnica między tymi kolumnami taka że z 30 masz niski bas a z P3 go nie masz a nawet jak się pojawi to nie będzie takiej jakości jak z 30.

+1

Z drugiej strony basik w M30.1 jest trochę podkręcony, chodzi jak sprężynka ale to się naprawdę może podobać. Wszystko kwestia gustu, oba te głośniki jak i C7 doskonale sprawdzą się w tym metrażu ale każdy zagra inaczej.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

własnie nie wiem w co zainwestować... parametry mówią że do 22m2 raczej Monitor 30.1, a słyszałem kilka opinii, że P3esr spokojnie dadzą radę i kto wie, czy nawet nie lepiej jeszcze... i już jest dylemat:)

poza tym czy podpiąć lebena 300F czy Sonneteera Alabaster?

Ja napiszę bo mam:)). Leben 300f + P3 ESR to objawienie , te dwie rzeczy są dla siebie stworzone. Nie zabraknie ani barwy ani pratu ani basu. Pamiętaj o tym że trójki to obudowa zamknięta i choćby z tego powodu bas w tych paczkach jest moim zdaniem bardziej komunikatywnym niż u większych braci. Do Lebenka wystawiasz jeszcze bezpieczniki SR i uśmiech nie zejdzie Ci z twarzy dożywotnio.

Gość intenser

(Konto usunięte)

Czy jest sens zaaplikować monitorki P3esr do pokoju o powierzchni 22m2 ?

za duży pokój dla tych maluchów , zwłaszcza gdy chcesz je zestawić z 300F (który będzie znacznie lepszy ale też mniej wydajny mocowo w tej konfiguracji niż alabaster)

tak do 16mkw - zgoda z jamówię

powyżej tego metrażu znacznie lepsze będą 30.1

Edytowane przez intenser

za duży pokój dla tych maluchów , zwłaszcza gdy chcesz je zestawić z 300F (który będzie znacznie lepszy ale też mniej wydajny mocowo w tej konfiguracji niż alabaster)

tak do 16mkw - zgoda z jamówię

powyżej tego metrażu znacznie lepsze będą 30.1

o i o to mi chodziło:)

aby sugestywnie i przekonująco stwierdzić o fakcie, iż 30.1 będą w moim metrażu (22m2) po prostu lepsze - bardziej wypełnią dźwiękiem kubaturę pomieszczenia... choć czytałem gdzieś, że P3esr mogą lepiej zagrać od 30.1 i teraz nie potrafie tego odnaleźć.

A Sonneteer Alabaster chyba lepiej napędzi i pokaże klasę Harbethów niż mały Lebenik?

Edytowane przez slaaawek

A Sonneteer Alabaster chyba lepiej napędzi i pokaże klasę Harbethów niż mały Lebenik?

mysle ze bedzie odwrotnie,jednak zaznaczam ze nie słuchałem... co do metrazu jest jak kolega wyzej napisał, p3sr sa swietne ale do 16m, 22metry to juz spory jednak metraż

+1

Z drugiej strony basik w M30.1 jest trochę podkręcony, chodzi jak sprężynka ale to się naprawdę może podobać. Wszystko kwestia gustu, oba te głośniki jak i C7 doskonale sprawdzą się w tym metrażu ale każdy zagra inaczej.

tak własnie czytam odpowiedzi na moje pytanie i....jeśli basik jest podkręcony to juz niezbyt dobrze świadczy o tej konstrukcji...rzeczywiście tak jest??

Gość intenser

(Konto usunięte)

nie ma takiej opcji

w 22m 300F + 30.1 będzie znacznie lepszym wyborem niż 30.1 + alabaster

no chyba , że się uprzesz wstawić w ten metraż p3 to wtedy alabaster będzie wydajniejszy prądowo i swobodniej pogoni trójki ale dzwięk będzie z niższej półki niż z Lebenem

prosta zależność - cholernie małe , cholernie wymagające prądowo głośniki chcesz użytkować w pokoju o powierzchni ponad ich miarę - to się nie uda a przynajmniej nie na długo

u siebie próbowałem w 24m zestawienia p3+Leben i niespecjanie byłem usatysfakcjonowany - 70W z Octavy prowadziły trójki śpiewająco , Leben wyrażnie nie dawał rady w tej kubaturze

co innego Leben z 30.1

Edytowane przez intenser

wiem, że nic nie zastąpi odsłuchu i będzie to konieczne, jednak dzięki Wam juz sporo wiem i za to jestem bardzo wdzięczny:)

Gość intenser

(Konto usunięte)

tak własnie czytam odpowiedzi na moje pytanie i....jeśli basik jest podkręcony to juz niezbyt dobrze świadczy o tej konstrukcji...rzeczywiście tak jest??

co znaczy podkręcony ? jest świetny, sprężynujący , nie snujący się po pokoju

pamietam jak walczyłem z shl5- tam często był zwalisty jak kobita z za wielkim cycem - na dłuższą metę nie do opanowania

Edytowane przez intenser

nie lubię gdy domnuje bas, ma byc kuźwa wszystko poukładane bez dominacji żadnego z pasma....i licze, że Harbeth ten warunek spełnia, tylko się zastanawiam pomiędzy M 30.1 a P3esr mając na uwadze te "22m2" mojego pokoju

no to musisz nadstawić własnego ucha i znaleźć salon dysponujący tymi 2,3 markami - innej rady nie ma

rozumiem... masz rację, trzeba poszukać i posłuchać...miałem nadzieję, że być ktoś z Was miał takie porównania

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Naprawdę lepiej samemu posłuchać zamiast chwytać za słówka. Pisząc to nie miałem nic złego na myśli co do basu M30.1, ale każdy przyzna, że jest on zupełnie inny niż ten w P3 a ten jest inny niż w 5. Nie jest to tylko kwestia zejścia ale innego zestrojenia i co za tym idzie innego zachowania w danych warunkach. I teraz: który jest naturalny czy taki jaki powinien być? Odpowiedź brzmi: każdy albo żaden, zależnie od gustu i warunków.

A to czy P3 będą za małe do 22m2 czy nie zależy od tego czy chcesz nagłaśniać pokój czy słuchać muzyki. Czyli po prostu od tego jak głośno lubisz słuchać i jakiej muzyki. Do średnio głośnego słuchania sprawdzą się dobrze rownież w tym metrażu.

Edytowane przez BlueMax

radzicie tutaj aby jednak wybrać Lebena 300f do Harbetha... ale czy naprawdę Sonneteer Alabaster nie ma szans??

radzicie tutaj aby jednak wybrać Lebena 300f do Harbetha... ale czy naprawdę Sonneteer Alabaster nie ma szans??

Zakładam że niesłuchałeś Alabastra i chcesz go kupić -jest to dobry wzmacniacz ,lecz do Lenena 300 nie ważne którego brakuje mu sporo.Nie ważne że Leben ma tylko 15 w ,w Alabastrze wcale nie czuć większej mocy mimo że ma więcej na papierze.

Alabastra można kupić z drugiej ręki za około 2,5 -2,8 kzł. Ale jeśli już tak bardzo upierasz się przy tranzystorze to lepiej dołóż kilka stówek i poszukaj z drugiej ręki Baltlaba Epoca 3 , z Harbeth zagra o wiele ciekawiej niż Alabaster, jest lepiej wykonany ,ma pilota i serwis na miejscu.

A tak własciwie co szukasz wzmacniacza czy kolumn?

Nie z kolumnami tylko z ceną.

kolumny cennikowo 11600

podstawki 2800

razem 14400

ew. rabat ok. 10% = 13000

sprzedający sprzeda za 10000

taniej o 3tyś za kolumny na gwarancji nie wiem czy się kupi taniej taki zestaw?

kolumny cennikowo 11600

podstawki 2800

razem 14400

ew. rabat ok. 10% = 13000

sprzedający sprzeda za 10000

taniej o 3tyś za kolumny na gwarancji nie wiem czy się kupi taniej taki zestaw?

Kolumny jak dobrze poszukasz to kupisz nówki za 8500 zł w okleinie cherry , standy skylan za 2800 zł to jakieś nieporozumienie -cena za nie dla jakichś wyczynowców (czytaj : łosi ) za 500 $ widziałem w necie nówki )

tranzystorku czyżby intenser podpadł Ci wymianą zdań na temat Lebena 300F i odsłuchu jaki zaliczyłeś w Nautilusie?

Ty sprzedajesz aktualnie swoje Reference 3a i oferujesz w zestawie podstawki VAP, za które rzekomo zapłaciłeś 2000 ...to jest dopiero wyczyn!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.