Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem ayona CD 1 za 2.5kzl w sunie to w ciemno , boję sie tylko o to że będzie zaduz basu z tym cdkiem

W sumie jak będzie lepiej niż mój budżetowy marantz 6004 to będę bardzo zadolony ,bo dźwięk mojego systemu już mnie zadowala a wiem że może być jeszcze lepiej

:)

Ten Ayon jako nowy kosztował chyba z 10 tyś PLN...jakaś horrendalna utrata wartości sprzętów Ayona... jeśli kupiłeś za 2500 to za 25% ceny sklepowej. To albo ten Ayon jest do niczego że ktoś go sprzedaje tak tanio albo trafiłeś na jakiegoś sprzedawcę szaleńca desperata;-)

Tu masz test dla pokrzepienia serc...

http://www.klub.audiostereo.pl/recenzje/test-odtwarzacza-ayon-cd-1-art69.html

Miłego słuchania

Ten Ayon jako nowy kosztował chyba z 10 tyś PLN...jakaś horrendalna utrata wartości sprzętów Ayona... jeśli kupiłeś za 2500 to za 25% ceny sklepowej. To albo ten Ayon jest do niczego że ktoś go sprzedaje tak tanio albo trafiłeś na jakiegoś sprzedawcę szaleńca desperata;-)

Tu masz test dla pokrzepienia serc...

http://www.klub.audiostereo.pl/recenzje/test-odtwarzacza-ayon-cd-1-art69.html

Miłego słuchania

Ma 6lat i to jest model cd1 ,ponoć cd1s był lepszy , ostatnio plinius cd 101 był za 6kzl a nowy ponad 20 więc ludzie pozbywają się cd na rzecz plików jak ktoś napisał wyżej .ponoć ma jedną ryske i laser pracuje bez problemu.Przekonam się jutro

totalnie się nie zgadzam

jakieś empiryczne przykłady ?

Też się nie zgadzam , aż tak technologia cd nie poszła w górę , jeśli pisał byś tak o dacach to zgodził bym się bo ta technologia rozwija się szybko .

dobrze jest sie łudzić, co do wzmacmiaczy/koncówek 20-sto letnie grają czesto jak dzisiejsze.

Też się nie zgadzam , aż tak technologia cd nie poszła w górę , jeśli pisał byś tak o dacach to zgodził bym się bo ta technologia rozwija się szybko .

czyli cd to sam transport dla ciebie?

totalnie się nie zgadzam

chociazby mój densen b400xs, spójrz ile kosztował w czasach gdy był sprzedawany, dzisiaj za połowe tego kupisz 410xs, gra zdecydowanie lepiej, miałem jeden obok drugiego, są wyjątki od reguły gdzie stare źródło gra porównywalnie z dzisiejszym, ale zdarza sie to raczej rzadko, ja przynajmniej słysze postep w tej dziedzinie panowie:)

i dobrze zrobiłeś

za 2,5tysia to naprawdę dobry zakup

tez tak mysle ze swietny zakup, ciekawych odsłuchów zycze.

totalnie się nie zgadzam

I masz rację że się nie zgadzasz. Na przykład Krell CD280 kosztował w Polsce prawie 20 tyś PLN (chora cena stworzona przez dystrybutora, więc ludzie sprowadzali zza wielkiej wody;-)) ma ponad 10 lat a i tak podłączony za pomocą dobrych kabli XLR do porządnego zbalansowanego wzmaka da popalić wszelkim współczesnym CD za 10 tyś PLN. Nie mówię już o jakości wykonania obudowy i jakości użytych komponentów elektronicznych w tym 4 DACów 1704.

Dziś kupisz 280 w idealnym stanie poniżej 5000 PLN i to jest świetna propozycja w tych pieniądzach.

Edytowane przez moreno1973

widze ze niz innego poza krellem nie ma dla ciebie, ok kolega kupił ayona, którego dzis sie kupi za 10tys 1sx? któregokolwiek kupisz dzis zagra lepiej od 280, i tez bedzie sporo lepiej niz z tym ayonem którego szwagier kupił i który kiedys kosztował 10,

Gość jamówię

(Konto usunięte)
Gość intenser

(Konto usunięte)

no to kolo z kozienic albo wałkuje albo ordynarnie kradnie zdjęcia

przy niepowtarzalności okleiny nie ma opcji by kupujący nie dostrzegł różnić

nie kumam jaki może być problem pstryknąć kilka real fot

widze ze niz innego poza krellem nie ma dla ciebie, ok kolega kupił ayona, którego dzis sie kupi za 10tys 1sx? któregokolwiek kupisz dzis zagra lepiej od 280, i tez bedzie sporo lepiej niz z tym ayonem którego szwagier kupił i który kiedys kosztował 10,

Lepsze od 280 jest mnóstwo CD ale nie w cenie 5000 PLN. Aby 280 zagrała trzeba podłączyć ją odpowiednio dobranymi XLR do wzmacniacza o zbalansowanej budowie wewnętrznej. Wszystko zależy od umiejętności budowy systemu. Jak się tego nie umie to każdy sprzęt jest do niczego. Ayon zawsze przyjemnie zagra bo ma umilacza w postaci lampy w środku.

W cenie do 5000 PLN nie ma lepszego CD z drugiej ręki niż Krell 280. Konstrukcyjnie to urządzenie jest lata świetlne przed każdym podstawowym modelem Ayona. Jeśli jesteś takim wielbicielem marki Ayon to zapewne wiesz, że w CD2 i w topowym CD5 wykorzystano te same przetworniki co w 280. CD2 oraz CD5 grają bardzo przyjemnie. Do kupienia z drugiej ręki nawet za 9 i 15 tyś PLN.

Dlaczego oszust?

na Ebayu ktoś już licytuje te kolumny na załączonych zdjęciach, na allegro też ktoś inny już licytuje kolumny z tych samych zdjęć - ktoś zostanie wykiwany albo z ebay albo z allegro bo przecież są różni licytujący na tych dwóch portalach

no to kolo z kozienic albo wałkuje albo ordynarnie kradnie zdjęcia

przy niepowtarzalności okleiny nie ma opcji by kupujący nie dostrzegł różnić

nie kumam jaki może być problem pstryknąć kilka real fot

nawet nie chodzi o kolor okleiny ale tam można dopatrzeć nr. seryjny

krzysiu - już wszystko zostało napisane i kapkę trafniej został prawdziwy sprzedający zidentyfikowany :)

można jaśniej?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

na Ebayu ktoś już licytuje te kolumny na załączonych zdjęciach, na allegro też ktoś inny już licytuje kolumny z tych samych zdjęć - ktoś zostanie wykiwany albo z ebay albo z allegro bo przecież są różni licytujący na tych dwóch portalach

Tak już skumałem,ale gdybym mieszkał gdzieś w okolicy Kozienic to bym do gościa podjechał.

squad napisał post uwiarygodniający kola z Estonii

no tak, dzieki

albo jest jeszcze inna możliwość,

gość licytuje a Ebayu chce wygrać i sprzedać na allegro,

aukcja na ebay kończy się za 2 dni, na allegro za 6dni

tyle że za 5tyś to już chyba po rabacie w Polsce kupi nowe

Edytowane przez krzysiekol

Lepsze od 280 jest mnóstwo CD ale nie w cenie 5000 PLN

zdaje sie pisalem o postepiw w cd dzisiejszym vs 10-12 letnie, jakie cd mozna s/h kupic za 5kz to juz swoją drogą

Wszystko zależy od umiejętności budowy systemu. Jak się tego nie umie to każdy sprzęt jest do niczego

ja bym powiedział raczej ze kazdy system dobrze zestawiony nawet słaby zagra przynajmniej znośnie.

Jeśli jesteś takim wielbicielem marki Ayon to zapewne wiesz, że w CD2 i w topowym CD5 wykorzystano te same przetworniki co w 280. CD2 oraz CD5 grają bardzo przyjemnie. Do kupienia z drugiej ręki nawet za 9 i 15 tyś PLN.

mylisz sie, nie jestem wielbicielem ayona,chociaz ma swój urok i szczerze mnie nie interesuje co jest w srodku, fanbojem krella jak widać tez nie jestem:)

Jak ktoś chce te 3ki z Allegro to nie pozostaje nic innego jak skontaktować się z jegomosciem przed zakończeniem aukcji i wyjaśnić sprawę.

Ja bym uważał na Allegro bo tutaj program ochrony nie działa tak dobrze jak paypal na ebay.

Najgorsze w tym jest to ze aukcja z Allegro nie przewiduje odbioru osobistego a to troche podejrzane.

----------------------------------------------------

Gość intenser

(Konto usunięte)

tak karkołomne , że raczej nie możliwe

by zarobić 2 talary - bez jaj

Jak ktoś chce te 3ki z Allegro to nie pozostaje nic innego jak skontaktować się z jegomosciem przed zakończeniem aukcji i wyjaśnić sprawę.

Ja bym uważał na Allegro bo tutaj program ochrony nie działa tak dobrze jak paypal na ebay.

Najgorsze w tym jest to ze aukcja z Allegro nie przewiduje odbioru osobistego a to troche podejrzane.

gość też nie podał nr. tel i nie odpisuje na email

no tak, dzieki

albo jest jeszcze inna możliwość,

tyle że za 5tyś to już chyba po rabacie w Polsce kupi nowe

NIE:)) panowie... jesteście lepsi niż CSI :D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.