Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  208 członków

Heco Klub
IGNORED

Elitarny klub HECO

Rekomendowane odpowiedzi

Ricardozamora, 23 Paź 2009, 13:03

>Witam ponownie:

>przyznaję, porzuciłem Heco na rzecz usherów.. ..by po 2 tygodniach wrócić do HECO:-)

>Jednak ta ich solidność i dźwięk mi odpowiada:-) Proszę o ponowne przyjęcie mnie do klubu:-)

>

>Tym razem są to Heco ARGON 30. Mała znana seria. Wyszła w 2001 r. chyba. Miała to być czy była seria

>reference. Oprócz monitorów 30, wyszły w tej serii Argon podłogówki 50 i 70 i chyba sub.

>

>Mało wiadomo o tej serii, praktycznie niedostępna zarówno w Polsce (allegro, giełdy audio,

>ogłoszenia itd.), jak również i za granicą - ebay.

>

>Czy ktoś wie coś więcej o tej serii?? Proszę, niech napisze.

>

>O Argonach 30 powiem tylko tyle, że nie dziwię się ich ceny wyjściowej w 2001/2002 r. - 1200 euro za

>parę. Wygląd jest imponujący - jedna kolumna waży 10,1 kg i ma 40cm wysokości. Bas imponujący,

>bardzo dobrze kontrolowany, woofer 180mm - mierząc z obręczą (157mm bez). W każdym razie bardzo

>ciekawy monitor - kawała dobrego dźwięku - podstawa basowa większa niż w niejednych podłogówkach. Za

>jakiś czas napisze dokładniejszą opinię, jak dłuuuużej się z nimi zapoznam - mam je dopiero ze 2

>tygodnie.

Masz w tych kolumnach ZNAKOMITE tweetery produkowane dla Heco przez Daytona. Są to najwyższej klasy 28 milimetrowe jedwabne kopułki mogące śmiało konkurować z jedwabnymi Scan-Speakami i Morelami. A skrzynki mega-solidne. Mniam!

Znalazłem ciekawe zestawienie modeli Heco, ale nie ma tam opisów: http://www.hifi-wiki.com/index.php/Heco_Loudspeaker#PSM_series

Czy ktoś mógłby cokolwiek powiedzieć na temat poszczególnych serii? (przybliżony czas wypuszczenia na rynek, klasa jakościowa danej serii, ceny itp.)

witam przytargałem wreszcie Ascady 5 do domu.dotarły do mnie w pięknym stanie:) wyglądają pięknie , są zgrabne i oprócz walorów dzwiękowych pełnią funkcje ładnego mebelka:)Jak to na ascady przystało zagrał bardzo naturalnie, wokale powalają na kolana szybki i dynamiczny bas ale nie schodzacy za nisko , potrafi nieżle przyłożyć w niektorych momentach i to właśnie lubie najbardziej:)góra też ładna nie wybrzmiewająca poza zakres.jak to wcześniej pisałem o ascadach 7 mozna siedziec sluchac i sluchac, muzyka poprostu gra czysto i ładnie ,, postaram sie wrzucic kilka fotek .

Pięknie, pięknie. coraz lepiej się dzieje w klubie ;-)

Proponuje wziąć skarpety ( koniecznie świeżo wyprane)i zatkać basrefleksy.

BR masz zapewne co najmniej 2 w każdej kolumnie, więc sprawdź na różne sposoby. Potem proponuje zmienić na taką piankę która przepuszcza powietrze.

• 3 tygodnie później...

nosports

spokojnie nikt ich ostatnio za 2999 pln nie licytowal wiec teraz sa juz drozej tak jak to czesto bywa na alledrogo musza pokryc koszt wystawienia tamtej aukcji i tej nowej hehe :)

http://www.allegro.pl/item963437350_heco_celan_700_nowe.html

mysle ze to powystawowe kolumny z niemiec tam czesto mozna taniej takie kupic ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.