Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  208 członków

Heco Klub
IGNORED

Elitarny klub HECO

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Witam dolaczam do klubu heco :)

Stereo Heco music style 1000.

Kino Heco Celan 702 (od damazy)

Central Celan center 42

Heco MS 200

Atmos niebawe ( ms 200).

Narazie Celany 702 graja z Denonem 1500ae i avr Marantz 7010. Szukam dla nich innego wzmacniacza lub koncowki mocy,

Pozdro dla damazy, ten czlowiek to chyba kolumny za szklem zamkniete hermetycznie trzyma....

Lolo2 Wielkie dzięki, też pozdrawiam i cieszę się że jesteś zadowolony.

Heco Celan 702 to świetne kolumny. U mnie grały najpierw z Hegel H100 potem zmieniłem na Hegel H300 i na koniec grały z McIntosh MA7000 i z każdą zmianą wzmacniacza dźwięk stawał się o klasę lepszy. Te kolumny są zdecydowanie niedoceniane. Jak je kupowałem to w salonie bardzo polecali do tych kolumn końcówkę mocy Cambridge Audio Azur 851. Osobiście nie słuchałem ale z tego co mówili to bardzo dobrze sobie radzi ta końcówka z Celanami. A poza tym końcówka dobrze sprawdzi się też w kinie domowym.

Rownież dołaczam do kluby z Heco music style 900 ,a niebawem z centralem i style 200 :) pozdrawiam

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Ktos ma jakies doswiadczenia z polaczeniem kablami melodika bi-wiring?warto? Mam heco musicstyle 900

wyslane z tapatalk na huawei honor 5x

Podbijam ;)

Cala gwardia na forum, zaraz rozruszamy kluby bo coś Cicho.. ;-)

Ja u siebie od kilku dni testuje połączenie na podwójnym kablu.

Góra kabelek 2x2.5mm firmy x, dół zasilany 2x4mm2 Profigolda. To co zauważyłem a raczej usłyszałem :

- na samym profigoldzie bas lepiej schodzi natomiast góra przy tłumiona i średnica wycofaną

- na kabelku firmy x 2x2.5mm zmniejszył się bas ale średnica i góra się poleprzyla dla tego polaczylem dwa kabelki aby pogodzić uzyskany efekt.

Z tego co widzę to przy kolumnach heco warto iść w grubsze kabelki min. te 2x4mm2

Cala gwardia na forum, zaraz rozruszamy kluby bo coś Cicho.. ;-)

Ja u siebie od kilku dni testuje połączenie na podwójnym kablu.

Góra kabelek 2x2.5mm firmy x, dół zasilany 2x4mm2 Profigolda. To co zauważyłem a raczej usłyszałem :

- na samym profigoldzie bas lepiej schodzi natomiast góra przy tłumiona i średnica wycofaną

- na kabelku firmy x 2x2.5mm zmniejszył się bas ale średnica i góra się poleprzyla dla tego polaczylem dwa kabelki aby pogodzić uzyskany efekt.

Z tego co widzę to przy kolumnach heco warto iść w grubsze kabelki min. te 2x4mm2

Ale probowales to polaczyc obydwoma w bi-wire i jak wtedy gra?

Podłączone mam w bi wire :

- jeden kabel dwuzylowy do dolnych zacisków kolumny i do wzmacniacza też do osobnych wejść.

- drugi kabel dwuzylowy do górnych zacisków kolumny i do wzmacniacza też do osobnych zacisków.

Mam denona pma 2020 który umożliwia podpięcie 4 kabli osobno bo to dual mono.

Wczesniej miałem kabel 4 x 2.5mm2 i brakowało mi dołu, niebył tak dociazony jak na profigoldzie 2x4mm2

Rownież dołaczam do kluby z Heco music style 900 ,a niebawem z centralem i style 200 :) pozdrawiam

Podbijam ;)

Artiz tylko jak Heco centrala to model wyższy Heco Celan central

03c3af1113dfdd4a4aceeac97cc7cd91.jpg

On jest ładnie wykonany (cały lakierowany) :)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Bali . wiem ze jest duzo lepszy i naprawde ładne. Ale roznica w stosunku do ceny przy center 2 a celan jest naprawde duza. W tej chwili jako centralna mam bardzo tanią kolumne ,w sostunku do niej center 2 to itak duzo lepsza kolumna. Niechce az tak juz sie angazowac w zakupy audio. Mam niestety inne wydatki,poprostu mnie juz nie stac ;(

Bali . wiem ze jest duzo lepszy i naprawde ładne. Ale roznica w stosunku do ceny przy center 2 a celan jest naprawde duza. W tej chwili jako centralna mam bardzo tanią kolumne ,w sostunku do niej center 2 to itak duzo lepsza kolumna. Niechce az tak juz sie angazowac w zakupy audio. Mam niestety inne wydatki,poprostu mnie juz nie stac ;(

Temu nie śpieszyć się, pobawić się z stereo a resztę małymi kroczkami...ceny hmmm....nie komentuje bo sam wiesz jak jest i gdzie :)

Temu nie śpieszyć się, pobawić się z stereo a resztę małymi kroczkami...ceny hmmm....nie komentuje bo sam wiesz jak jest i gdzie :)

Wiem bali ze dostane taniej,ale to itak duzo jak na centralny.

Wiem bali ze dostane taniej,ale to itak duzo jak na centralny.

Jeśli masz mieć efekt w KD to musisz niestety zainwestować. To nie tylko Heco inne marki też cenią centralne kolumny.

To już by inni musieli się wypowiedzieć co do centrala :)

No niestety w kinie moim zdaniem central najwazniejszy. I na nim bym nie oszczedzal. Ale wydac na centrala prawie tylko co kosztuja fronty to napewno boli.

Ja osobiscie centrala slabszego niz tego co mam bym nie kupil. Fronty natomiast odwrotnie, do kina kupilbym MS900.

No niestety w kinie moim zdaniem central najwazniejszy. I na nim bym nie oszczedzal. Ale wydac na centrala prawie tylko co kosztuja fronty to napewno boli.

Ja osobiscie centrala slabszego niz tego co mam bym nie kupil. Fronty natomiast odwrotnie, do kina kupilbym MS900.

Lolo a może cały set 5.0 zrobić z MS900??? Pamiętasz B&W??? 5czy7 kolumn tych samych łącznie z centralnym :) ale tu też muszą być warunki(salka) a Ty je posiadasz.

Artiz też na fajnej pozycji jest bo od "początku 5.1" buduje to może zaoszczędzić do centrala no chyba, że na wyglądzie aż tak nie zależy :) to sprawa oczywista.

Powiem ci szczerze ze podlogowka a surround to niebo a ziemia. Mam jako boczny jamo s608 a tylnie ms200. I szczerze jako suround wolalbym jamo s608. Gra to calkiem inaczej.

Co do centrala (podlogowki) tez byloby ok tylko problem taki, gdzie bys ta 900 postawil? Na lerzaco czy za ekran. Bo tak zle i tak nie dobrze.

Powiem ci szczerze ze podlogowka a surround to niebo a ziemia. Mam jako boczny jamo s608 a tylnie ms200. I szczerze jako suround wolalbym jamo s608. Gra to calkiem inaczej.

Co do centrala (podlogowki) tez byloby ok tylko problem taki, gdzie bys ta 900 postawil? Na lerzaco czy za ekran. Bo tak zle i tak nie dobrze.

No tego z MS900 jako centralny to nie wiem. Generalnie w KD to wszystkie kolumny powinny być te same (np. 5.0 same podłogowe lub same monitory) zasada zasadą a możliwości też trzeba brać pod uwagę :)

Raczej MS900 normalnie powinien stać, tylko co z ekranem??? Na tym kompletnie się nie znam :(

A ja sie pochwale takim standem pod heco musicstyle 900.wizualnie super (choc to subiektywne),dzwiek stestuje chyba dopiero w piatek,ale mam nadzieje na poprawe kontroli basu,ciekawe... :)

post-43670-14871868479906_thumb.jpg

A ja sie pochwale takim standem pod heco musicstyle 900.wizualnie super (choc to subiektywne),dzwiek stestuje chyba dopiero w piatek,ale mam nadzieje na poprawe kontroli basu,ciekawe... :)

Standy bardzo ładne. Ciekawi mnie napis. Graweka?

Mam granity pod swoimi heco i jak dla mnie efekt tylko wizualny, w dźwięku nie usłyszałem żadnych zmian. ;-)

To na czym stoi sprzęt audio ma bardzo duże znaczenie dla jakości dźwięku. I mówię tu nie tylko o kolumnach ale też elektronice. Czasami pozytywny a czasami negatywny ale wpływ jest. Jeżeli nie słyszysz różnic to bardzo dobrze :-) Przynajmniej zaoszczędzisz troszkę grosza i będzie na płyty CD :-)

Standy bardzo ładne. Ciekawi mnie napis. Graweka?

Znalazlem producenta ktory robi dowolna grawerke lub blaszki montowane do granitu z grawerem ewentualnie litery jakie chcesz.wymiary rowniez,kolce i gniazda.jakby cos to priv,zeby nie bylo ze kogos reklamuje.

Panowie a jakich kabli używacie do swoich Heco. Nie wiem jak inne modele ale, Celany 702 to były czułe na zmianę okablowania. Czy to były kable sieciowe czy głośnikowe czy interkonekt. Zmiana w dźwięku była zaraz słyszalna.

Panowie a jakich kabli używacie do swoich Heco. Nie wiem jak inne modele ale, Celany 702 to były czułe na zmianę okablowania. Czy to były kable sieciowe czy głośnikowe czy interkonekt. Zmiana w dźwięku była zaraz słyszalna.

Ja obecnie mam zwykle kable miedziane od kina domowego,ale docelowo (czeka mnie remont wiec dopiero po nim) planuje kupic melodika purple rain bi-wire.z melodiki rowniez mam interkonekty.a wy?

Ja obecnie mam zwykle kable miedziane od kina domowego,ale docelowo (czeka mnie remont wiec dopiero po nim) planuje kupic melodika purple rain bi-wire.z melodiki rowniez mam interkonekty.a wy?

5ce39968023d940346af07a25acb7f61.jpg

U mnie narazie tak.

Docelowo:

1. Bi- wire z melodiki istniejacego kabla 2x2.5 (wysokie tony)+ dokupienie 2x4mm do niskich. 2 tak przygotowane kable włoże we wspólny peszel + zarobie końce termokurczem

5ce39968023d940346af07a25acb7f61.jpg

U mnie narazie tak.

Docelowo:

1. Bi- wire z melodiki istniejacego kabla 2x2.5 (wysokie tony)+ dokupienie 2x4mm do niskich. 2 tak przygotowane kable włoże we wspólny peszel + zarobie końce termokurczem

Zamiast bawić się w podwójne przewody to mogłeś kupić taki

Kabel głośnikowy bi-wiring - Melodika MDC2415 tu masz w jednej osłonie 2x4mm2+2x1.5mm2 cu-ofc z bascorem.

Kabel głośnikowy bi-wiring - Melodika MDC2415 tu masz w jednej osłonie 2x4mm2+2x1.5mm2 cu-ofc z bascorem.

Dziekie bali,nie wiedziałem ze melodika robi taki podwojny.

Ale dla pewnosci jesli wzmak nie ma bi-wire to dwa konce wpinamy w jedno wyjscie tak?czyli dla kabla bi-wire np. Wtyk banan z gniazdem na drugi banan?

Ale dla pewnosci jesli wzmak nie ma bi-wire to dwa konce wpinamy w jedno wyjscie tak?czyli dla kabla bi-wire np. Wtyk banan z gniazdem na drugi banan?

Tak możesz zrobić iż z jednej strony masz jedna parę wtyków np banan i one od strony wzm są a z drugiej strony masz 2pary wtyków które dajesz pod terminale w kolumnie i tak np. 2x4mm2 dajesz na niskie tony LF a 2x1.5mm2 na wysokie tony HF.

91676de360ccae95e1dca24e33a29fd1.jpg

I przykładowy kabelek, bez problemu skręcić możesz dwa przewody i pod jeden banan dać

ae68609eff5f7574f11a9212fbbbce92.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.