Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  208 członków

Heco Klub
IGNORED

Elitarny klub HECO

Rekomendowane odpowiedzi

Tak możesz zrobić iż z jednej strony masz jedna parę wtyków np banan i one od strony wzm są a z drugiej strony masz 2pary wtyków które dajesz pod terminale w kolumnie i tak np. 2x4mm2 dajesz na niskie tony LF a 2x1.5mm2 na wysokie tony HF.

91676de360ccae95e1dca24e33a29fd1.jpg

I przykładowy kabelek, bez problemu skręcić możesz dwa przewody i pod jeden banan dać

ae68609eff5f7574f11a9212fbbbce92.jpg

No w zasadzie tak myslalem ale nie wiem czy dwie zyly z tego kabla melodika wejda w jeden banan,wg producenta np. Prolink raczej sie nie zmieszcza:(

wyslane z tapatalk na huawei honor 5x

No w zasadzie tak myslalem ale nie wiem czy dwie zyly z tego kabla melodika wejda w jeden banan,wg producenta np. Prolink raczej sie nie zmieszcza:(

Jeśli chodzi o żyły z bascorem to zapomnij , ja miałem problem przy 4mm2 a gdzie jeszcze 1.5mm2 dodać.

Trzeba szukać "bananow" do 6mm z otworem lub ailrloki zarobić lub wtyczka z dodatkowym wejściem na przewód

Przykład:

9327ce5df22d2eb40dac3b8e13fbc385.jpg

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Jeśli chodzi o żyły z bascorem to zapomnij , ja miałem problem przy 4mm2 a gdzie jeszcze 1.5mm2 dodać.

Trzeba szukać "bananow" do 6mm z otworem lub ailrloki zarobić lub wtyczka z dodatkowym wejściem na przewód

Przykład:

9327ce5df22d2eb40dac3b8e13fbc385.jpg

No wlasnie o tych prolinkach myslalem:) bo tak jak mowisz w normalnego banana sie nie zmieszcza

Panowie a jakich kabli używacie do swoich Heco. Nie wiem jak inne modele ale, Celany 702 to były czułe na zmianę okablowania. Czy to były kable sieciowe czy głośnikowe czy interkonekt. Zmiana w dźwięku była zaraz słyszalna.

Ja jestem w trakcie robienia konfekcji na cordiala 4x4mm. Jakos do "kabli" podchodze sceptycznie, wczesniej robilem testy podworkowe i nie zauwazylem roznic. Dodatkowo mialem rozebrane swojego pma1500ae i heco ms1000 i to co tam w srodku siedzi to nie wydaje mi sie aby kable mialy jakis wplyw aby w nie inwestowac.

Ja jestem w trakcie robienia konfekcji na cordiala 4x4mm. Jakos do "kabli" podchodze sceptycznie, wczesniej robilem testy podworkowe i nie zauwazylem roznic. Dodatkowo mialem rozebrane swojego pma1500ae i heco ms1000 i to co tam w srodku siedzi to nie wydaje mi sie aby kable mialy jakis wplyw aby w nie inwestowac.

Lolo daj foty bo ludzie nie uwierzą :)

Ale i tak "grubasek" 4x4mm2 cieszy oko w oplocie :)

To i ja chętnie się tu dopiszę z moimi Heco :)

Przez rok czasu na Heco Celan GT302, które uwielbiałem, a teraz kolejny rok już minął z Directami, które kocham ;)

post-65945-0-51721000-1487455694_thumb.jpg

post-65945-0-69802500-1487455764_thumb.jpg

Edytowane przez Janucho

Janucho

Z czym Ci grały celany ? bo ja własnie szukam czegoś do moich :)

Generalnie z klockami Sony - wzmak TA570 a potem TA730.

Źródłem były cedeki Sony też 338esd podrasowany dość mocno a obecnie 557ESD też na lekkich sterydach ;)

Na dziś połowa systemu to Sony a druga Electrocompaniet ECI-1 + Dac ECD-1

Dodatkowym źródłem przy tym od zawsze do teraz był gramiak Pro-Jecta Debut Carbon z wymienioną wkładką na Ortofon 2M Bronze.

Atiz i jak nowe zabawki, coś już możesz powiedzieć porównując do starych kolumn.

Atiz i jak nowe zabawki, coś już możesz powiedzieć porównując do starych kolumn.

Stxy grały bardziej naturalnie.Aczkolwiek bas w porownaniu do heco był kiepskiej jakosci. W MS bas jest naprawde ładny,nie buczy,gra wtedy kiedy trzeba. W ciąż mam problem z wokalem słychać go tak jak by był odbity od podłogi,chociaż sredniotonowiec jest w nich dość wysoko umiejscowiony. Mam problem z akustyka. Przyniosłem dywan z piwnicy i połozyłem przed kolumny. Wokale były duzo lepsze. Czeka mnie kolejny wydatek,musze zainwestować w duzy dywan typu shagi( z długim włosiem) mysle ze w duzym stopni wpłynie on na akustyke pokoju.

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Zdecydowanie polecam, u mnie jak zabrałem swój dywan typu sheggy 50mm do trzepania to tak pogłosu się zrobił że masakra. Zupełnie inne pomieszczenie się zrobi jak dasz duży i gruby dywan.. ;-) polecam bo akustyka zyska i to kolosalnie na plys.. ;-)

Ja mucha piękny zestawie, napisz coś więcej jak wypadają nowe direct w porównaniu z poprzednimi Celanami?

Co na plus się poprawiło lub minus.? :-)

Zacznę może od minusów - mniej miejsca w salonie + większe koszty początkowe ;) I to by było na tyle.

Jeśli chodzi o plusy, to Heco Direct gra zupełnie odmiennie od tego do czego każdy znający Heco się przyzwyczaił ;)

Bass bardzo nisko schodzący i bardzo szybki czego wcześniej mi brakowało. Spora dawka energii oraz dość fajna skuteczność powoduje, że kolumny na każdym poziomie głośności grają genialnie.

W tej chwili zostały troszkę podrasowane i na górę postawiłem horny Coral H-70, które po ujarzmieniu dodały wysokich tonów charakterystycznych dla aluminiowej kopułki. Po miesiącu słuchaniu w takim zestawieniu trudno już wrócić do podstawy,

ale to pewnie wszystko kwestia muzyki jakiej się słucha oraz tego, czego każdy z nas wymaga od sprzętu. Dla mnie jest bardzo dobrze, ale jak wiadomo zawsze można coś poprawić ;)

Zdecydowanie polecam, u mnie jak zabrałem swój dywan typu sheggy 50mm do trzepania to tak pogłosu się zrobił że masakra. Zupełnie inne pomieszczenie się zrobi jak dasz duży i gruby dywan.. ;-) polecam bo akustyka zyska i to kolosalnie na plys.. ;-)

Kupie 280x180 z włosiem 50mm ,nie zrobie tego błędu co ty,nie będę go trzepał ;)

Czy można dołączyć z "dziadkami" po renowacji, a mianowicie Heco Precision 300 z 1981 roku :-) ?

Kolumny oferują to,czego zawsze szukałem : czyste i klarowne wysokie/średnie, piękna stereofonia,a i podkręceniu Coplanda basem potrafią obudzić z letargu ;-). Najlepsze jakie miałem, a troszkę tego już było. Jak tak dalej pójdzie zostanę zarażony "vintage,em" ;-)))

Smuga cienia spowija..;-)

Czy można dołączyć z "dziadkami" po renowacji, a mianowicie Heco Precision 300 z 1981 roku :-) ?

Kolumny oferują to,czego zawsze szukałem : czyste i klarowne wysokie/średnie, piękna stereofonia,a i podkręceniu Coplanda basem potrafią obudzić z letargu ;-). Najlepsze jakie miałem, a troszkę tego już było. Jak tak dalej pójdzie zostanę zarażony "vintage,em" ;-)))

Powienienem napisać witaj w NRD ;)

Zartuje. Witaj w klubie.

Renowacje zrobiłeś tylko przetwornikow i zwrotnicy czy takze "budy"?

Edytowane przez artiz_

Powienienem napisać witaj w NRD ;)

Zartuje. Witaj w klubie.

Renowacje zrobiłeś tylko przetwornikow i zwrotnicy czy takze "budy"?

Zrobił to znajomy na zamówienie :-) Zwrotnice, buda i wymiana zawieszeń niskotonowca.

Smuga cienia spowija..;-)

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś z kolegow ma kolumy 200F i moze cos o nich powiedzieć?

Planuje zakup 4 szt.aby rozszerzyć scene z 5.1 na 7.1

Interesują mnie tylko płaskie kolumny gdyż zqjmują mało miejsca i nie rzucaja się w oczy

Czy ktoś z kolegow ma kolumy 200F i moze cos o nich powiedzieć?

Planuje zakup 4 szt.aby rozszerzyć scene z 5.1 na 7.1

Interesują mnie tylko płaskie kolumny gdyż zqjmują mało miejsca i nie rzucaja się w oczy

Bipo i Lolo2 z tego co wiem to mają 200F.

One po Atmosa lepiej pasują.

Atmosa nie bede robić Bali,czyli jako boczne i tylne sie nie nadają?

Ja tego nie powiedziałem, musiał byś się ich zapytać. Lolo2 jakoś na dniach zakupił 4szt 200F ale je na sufit dał.

Podobno lepiej na boczne to 200 się nadadzą, 200F trochę za płytkie i efektu aż takiego nie dają.

Uhm l,napisalem do lolo2 moze odpisze ;)

Tylko niewiem czy nie bede miał problemu z dzwiekiem poniewaz mam kanape dosunieta do sciany. Ponoc bipolarne do takiegi układu sie lepiej nadają ale one znow sa jeszcze wieksze niż zwykle pudełka

Tak jeśli masz kanapę pod ścianą to lepiej bipolarne kolumny bo dźwięk po ścianie się rozprasza i nie "uderza" w ucho bezpośrednio i tyły nie dominują. Na konkurencyjnym forum jeden kolega takie kolumny (bipolarne) ostatnio zakupił ale innej marki. Testował je jako boczne i tylne.

Artiz jak masz możliwość to wszytkie kolumny jednej marki kupuj aby dźwięk był identyczny.

Artiz jak masz możliwość to wszytkie kolumny jednej marki kupuj aby dźwięk był identyczny.

Bali ale niemam własnie takiej mozliwosci bo heco nie robi kolumn bipolarnych. Z tąd jestem zmuszony brać innej firmy. Aczkolwiek 200f podobaja mi sie bardziej ,ale jesli dzwiek ma być dupny przy moim ustawieni kanapy do sciany to niestety jestem w stanie sie poświęcic.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.