Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  208 członków

Heco Klub
IGNORED

Elitarny klub HECO

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to obstawiam

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6751729853

Lub

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6787387719

Generalnie Denona od serii pma15xxae wzwyż

Tylko tu ceny trochę duże o jakieś 200zł

Edytowane przez BaliGdynia

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Szkoda że nikt nie czyta ze zrozumieniem.

Za nowy mogę dać max 2500 zł

a używany 1200 zł

Skoro dałeś linki nowych ze sklepu to nie widzę problemu, samemu na testy bo dla siebie kupujesz.

Jeśli chodzi o używany to czasem warto dopłacić do używki. Tu podałem Tobie przykłady bo te pma posiadają "mein in/pre out" wej/wyj które mogą się Tobie kiedyś przydać. Koledzy tu mają Heco+Denon i chwalą sobie takie połączenie. Możesz też spojrzeć na Denona 1055r jest to dual-mono i 120w przy 4ohm, a Heco mają 4ohmy to je spokojnie napędzisz, pma1500ae można czasem trafić za 1300zł jak się dobrze poszuka.

Jeśli masz nowe wzmacniacze na oku to albo salon i testy lub wypożyczyć do domu, sądzę że nie jeden sprzedawca na takie coś się zgodzi, ostatnio S4Home tak zrobił tu koledze z forum.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Witam. Dołączam do klubu ze swoimi nowo kupionymi kolumnami Heco Music Style 900 w kolorze espresso.

Przy okazji proszę o poradę dotycząca doboru odpowiedniego wzmacniacza. Temat w dziale hi-fi.

• 1 miesiąc później...

Ja również jestem posiadaczem Heco MS900. Grają ponad 3 miesiące. Napędzane były tanim chińczykiem Reloop Ha 210B (aktualnie oczekuję na kuriera z nowym wzmacniaczem).

Pomimo tego połączenia z budżetowym amplifire'em grało to bardzo subtelnie i detalicznie w instrumentalnej muzyce. Niskich tonów jest ogrom i rzeczywiście zalecana odległość od ściany jest uzasadniona.

Zanim je kupiłem biegałem na odsłuchy do salonu w Gdańsku (świetna obsługa). Pokazywali mi sporo kolumn takich jak Dali, STX, Canton, Magnat i kilka innych zestawów. Heco najlepiej radziły sobie z muzyką w różnych gatunkach. Zwarte, niskie tony były przyjemne. W innych konstrukcjach w tym przedziale cenowym bass raził rezonansem. Nie wiem czy to zbyt mało sztywna konstrukcja obudowy, ale objawiało się to buczeniem.

Jeździłem 4 razy do salonu aby każdego dnia minimalizować subiektywny odsłuch. Za każdym razem heco najbardziej mi odpowiadały.

Aktualnie czekam na marantz PM8005 - wiem, że to rzadko polecane połączenie. Jednak słuchałem tego w salonie i było muzykalnie, lekko, bez zmęczenia i natarczywości. Opiszę wrażenia jak tylko dojdzie wzmak. Troszkę go posłucham u siebie w niedoskonałych warunkach i podzielę się spostrzeżeniami. Pozdro "900"

Witam

Dokladam sie do KLUBU z moimi Heco Concerto Grosso

Pozdrawiam

Ciekaw jestem wrażeń. Po Statementach chciałem je kupić ale trafiło się w dobrej cenie coś zupełnie innego, jednak sentyment do Heco pozostał.

Z jakim wzmacniaczem grają u Ciebie i na ilu metrach kw. Jak z basem ( Statement moim zdaniem miał za dużo), czy nie dominuje zbytnio? Z czym porównywałeś przed zakupem?

Jeśli prawdziwa byłaby teza, że im wyższy model Heco tym bas jest mniej natarczywy to te Concerto Grosso są wybitne.

Przed Statmentami miałem Celany 700, których ze względu na zbyt obfity bas się pozbyłem. Statementy były zdecydowanie kulturalniejsze pod tym względem ale w porównaniu z kolejnymi kolumnami ( nazwy nie podam bo w klubie Heco nie wypada) też okazały się dalekie od neutralności. Może kiedyś będzie okazja posłuchać flagowców i jeśli się spodobają to powrócę do Heco:) Ten Marantz ułomkiem nie jest jednak z jakąś integrą np. 11s3 byłoby pewnie jeszcze lepiej.

Jeśli prawdziwa byłaby teza, że im wyższy model Heco tym bas jest mniej natarczywy to te Concerto Grosso są wybitne.

Przed Statmentami miałem Celany 700, których ze względu na zbyt obfity bas się pozbyłem. Statementy były zdecydowanie kulturalniejsze pod tym względem ale w porównaniu z kolejnymi kolumnami ( nazwy nie podam bo w klubie Heco nie wypada) też okazały się dalekie od neutralności. Może kiedyś będzie okazja posłuchać flagowców i jeśli się spodobają to powrócę do Heco:) Ten Marantz ułomkiem nie jest jednak z jakąś integrą np. 11s3 byłoby pewnie jeszcze lepiej.

Witam

Odnosnie Marantza to mam do niego sentyment.Ma bardzo dobry dzwiek stereo(kiedys uzywalem 5.1) Posiadam rowniez pare innych wzmacniaczy do testow

P

• 1 miesiąc później...

Witam również jestem szczęśliwym posiadaczem Heco MS 900 i mam pytanie jak macie je podłączone do wzmacniacza i jaką impedancje ustawioną na wzmacniacz 4 czy 8 bo nie chce ich spalić aktualnie jest ustawione na 8. Pozdrawiam

Witam również jestem szczęśliwym posiadaczem Heco MS 900 i mam pytanie jak macie je podłączone do wzmacniacza i jaką impedancje ustawioną na wzmacniacz 4 czy 8 bo nie chce ich spalić aktualnie jest ustawione na 8. Pozdrawiam

Ustaw na 4 OHM, ja u siebie mam podłączone w układzie bi wire tj. góra 2x2.5mm2 natomiast dół poprzez 2x4mm. Jest dociazony dół i czysta góra. Poprzednio miałem wrażenie jak by góra była lekko przygaszona. Po przejsciu na bi wire dół pozostał bez zmian, natomiast góra się odmuliła.

• 1 miesiąc później...

porownalem aleva gt 602 z zachwalanymi BMN B3II i........Alevy je zamiotly.

Oprocz tego ojciec mnie prosi zeby sie zapytal:

Czy The New Statement prezentuje znaczacy skok z poziomu Elemanta 700 oraz Celan 702?

Jak sie ma The New Statement do Direkt'a?

Wzmak do Vincent SV-237

• 3 tygodnie później...

porownalem aleva gt 602 z zachwalanymi BMN B3II i........Alevy je zamiotly.

Oprocz tego ojciec mnie prosi zeby sie zapytal:

Czy The New Statement prezentuje znaczacy skok z poziomu Elemanta 700 oraz Celan 702?

Jak sie ma The New Statement do Direkt'a?

Wzmak do Vincent SV-237

Dzisiaj odsłuchem direkt heco i powiem Ci że te kolumny grają inaczep niż te do których jestem przyzwyczajony. Mam music style 900 i w porównaniu do nich mogę napisać tak:

- głośnik wysokotonowy gra metaliczne, coś w stylu podbitych klipsch. Ale nie jest on męczący, wszystko gra czysto i nic nie jest przytlumione

- bas jest punktowy, nic się nie dłuży ale moje schodzą niżej

- przez ten specyficzny wysokotonowy tworzy nam się jakby warstwa wysokich i niskich, brakuje mi środka, wokale cofniete.

Nie miałem mozliwosci ich posłuchać w bezpostedniej konfrontacji ale dźwięk swoich kolumn znam bardzo dobrze...:-)

Witajcie szczęśliwi posiadacze Heco. Miał może któryś z Was przyjemność porównać w bezpośrednim pojedynku celan gt702 z MA gs20?

Słuchałem ostatnio ms1000 i było to na tyle pozytywne doświadzczenie że korcą mnie celany.

Bipo myslisz już nad zmiana?

Nie zmieniam spokojnie.. :-), byłem dzisiaj w Media Markt po płyty i patrze że stoją heko direct to posłucham bo nigdy ich nie miałem okazji zobaczyć na żywo ani dokonać odsluchu. Szkoda zmarnować okazję jak mogę gdzieś sobie czegoś nowego posłuchać to czemu nie.. ;-)

Zapewniam Cię, że heco tak szybko nie zmienie, mam inne wydatki a te obecne grają dla mnie bardzo dobrze. Trzeba by sporo dołożyć aby przejść na level wyżej.

Odnośnie celan to musisz ich posłuchać bo to zupełnie inna budowa i głośniki w stosunku do serii Music style. Oczywiście na plus, duża robotę robi tweeter który wydobywa z dźwięku jeszcze więcej informacji.. :-) jaki Ci podeszły music style to Celany tym bardziej... :-)

Edytowane przez Bipo

Pod czym one grały?

Jeśli to pytanie do mnie to odpowiadam :-)

Marantz 6006 i mój Nad c356bee po modyfikacji.

Odnośnie celan to musisz ich posłuchać bo to zupełnie inna budowa i głośniki w stosunku do serii Music style. Oczywiście na plus, duża robotę robi tweeter który wydobywa z dźwięku jeszcze więcej informacji.. :-) jaki Ci podeszły music style to Celany tym bardziej... :-)

Chyba je sobie wypożyczę jak ogarnę się troszkę z czasem i finansami.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.