Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsza konstrukcja na KT88

lex153

Rekomendowane odpowiedzi

=>McGyver

Musisz zrozumieć że ja tej lampy "nie lubię bo nie lubię" tylko nie lubię bo ma wady o których napisałem a których ty nie widzisz albo nie chcesz widzieć. No i trzecia możliwość widzisz ale nie potrafisz tego przyznać. Kończę polemikę bo każdy będzie upierał się przy swoim i szkoda czasu na bicie piany. Ja bym wzmacniacza na tej lampie nie kupił i zostanę przy swoim. Może ktoś to przeczyta i również dostrzeże wady których ty nie widzisz.

>Nie nie słuchałem prima luny.

"No to wiemy na czym stoimy."

>Ale też nie dyskutuję tu o pima lunie

"Oj, dyskutujesz, co napisane to zostało, nie da się cofnąć."

Wiedziałem że do tego brnie twoje pytanie ale z grzeczności odpowiedziałem. Oczywiście brak mi jakichkolwiek kompetencji do wypowiadania się na ten temat. Przepraszam bardzo wszystkich którzy to przeczytali.

Bez dalszego komentarza.

amplifon, 11 Maj 2009, 18:18

>=>McGyver

>

>Musisz zrozumieć że ja tej lampy "nie lubię bo nie lubię" tylko nie lubię bo ma wady o których

>napisałem a których ty nie widzisz albo nie chcesz widzieć. No i trzecia możliwość widzisz ale nie

>potrafisz tego przyznać. Kończę polemikę bo każdy będzie upierał się przy swoim i szkoda czasu na

>bicie piany. Ja bym wzmacniacza na tej lampie nie kupił i zostanę przy swoim. Może ktoś to przeczyta

>i również dostrzeże wady których ty nie widzisz.

Mam pisać drukowanymi literami żebyś czytał ze zrozumieniem? Ile razy mam napisać że DOSTRZEGAM nie tylko zalety, ale i WADY, co? Dlaczego uparcie przekręcasz moje słowa?

Pisząc Twoim stylem mógłbym napisać:

"Musisz zrozumieć że ja tej lampy "nie bronię bo bronię" tylko bronię bo oprócz wad ma zelety o których napisałem a których ty nie widzisz albo nie chcesz widzieć. No i trzecia możliwość widzisz ale nie potrafisz tego przyznać. Kończę polemikę bo każdy będzie upierał się przy swoim i szkoda czasu na bicie piany. Ja bym wzmacniacza na tej lampie nie potępiał w czambuł tak dla zasady, zostanę przy swoim. Może ktoś to przeczyta i również dostrzeże zalety których ty nie widzisz"

Może to Ci pozwoli dostrzec że potępiając w czambuł KT88 i odmawiając jej jakichkolwiek zalet uprawiasz demagogię.

>Nie nie słuchałem prima luny.

>

>"No to wiemy na czym stoimy."

>

>>Ale też nie dyskutuję tu o pima lunie

>

>"Oj, dyskutujesz, co napisane to zostało, nie da się cofnąć."

>

>Wiedziałem że do tego brnie twoje pytanie ale z grzeczności odpowiedziałem. Oczywiście brak mi

>jakichkolwiek kompetencji do wypowiadania się na ten temat. Przepraszam bardzo wszystkich którzy to

>przeczytali.

>Bez dalszego komentarza.

Znów uprawiasz demagogię. Moje pytanie "brnęło" w kierunku tego, by wykazać że się zagalopowujesz wrzucając wszystkie wzmacniacze na KT88 do jednego wora. Aha, oprócz Jadisa ;-)))

Podobnie zresztą potraktowałeś kolumny JM-Lab/Focal.

Ty mnie nie przekonasz że KT88 nie ma absolutnie żadnych zalet, a ja Cię nie przekonam że zbytnio generalizujesz podnosząc swoje własne obserwacje do rangi ogólnie obowiązujących reguł (zdaje się że Pwit1 miał trochę racji twierdząc że zanadto zadzierasz nosa). I żeby nie było, nie spieram się z Tobą "bo tak". Spieram się z Tobą, bo akurat tym razem uważam Twój osąd za pochopny. Podkreślam - tym razem, bo przecież już nieraz bywało że zgadzałem się w całej rozciągłości z opiniami wygłaszanymi przez Ciebie.

Bez dalszego komentarza, bo to daremne.

Oj Panowie , ale burza ...

Wyleczyłem się ze wszystkich konstrukcji lampowych i powiem, że słusznie! Kupiłem końcówkę mocy AMP I. Na długie lata ten sprzęt u mnie zostanie. Po odsłuchaniu 22 wzmacniaczy na lampach nie widzę w tym nic dobrego, końcówka mocy na tranzystorach zadowala mnie w każdym aspekcie. Kolumny fruwają , przeskakują z jenej podstawki na drugą z bajeczną barwą i naturalnością... Znalazlem na najbliższe lata ...

A ja przecwiczyłem mase tranzystorów począwszy od roteli denonów, audio analogue skonczywszy na accuphase i tylko tych ostatnich wg mnie sie fajnie słucha ale da sie uzyskac lampą ten sam poziom tanszym kosztem.

Zawsze w tranzystorach denerwowało mnie to sssssss ccccccc na górze pasma no i brak wypełnienia z gorszą przestreznią (porównuje podobne cenowo lampa- tranzystor). Dynamika prawie zawsze po stronie tranzystora no i bas (punktowosc) reszta po stronie lampy.

• 4 miesiące później...

Witam po przerwie,jako człowiek zdobywający doświadczenie w świecie brzmienia lampowego chciałbym podzielić się moimi skromnymi uwagami o wpływie wymiany lamp w komplecie Pl Three i Five-zainspirowany krytycznymi uwagami Amplifona odnośnie kt88 kupiłem kwartę el34 EH i rzeczywiście byłem zachwycony zmianą brzmienia w kierunku ogólnie rozumianej lampowości ciepła itd itp,Czy było lepiej? Generalnie mnie ten rodzaj dźwięku ze względu na to że słucham teraz głównie kameralistyki odpowiada bardziej.KT 88 zostawiłem sobie do gatunków muzycznych potrzebujących zdyscyplinowanej i nieskrepowanej dynamiki oraz bezpośredności rzucanego na twarz dźwieku więc jakież było moje zdumienie gdy padła mi lampa prostownicza 5AR4 i wymieniłem je na parę Sovteka-zrobiło się naprawdę gorąco i mięsiście, na niektórych płytach aż za bardzo dlatego ponownie zainstalowałem kt88 i otrzymałem nowy szybki dopalony dźwięk z doskonałym lampowym wypełnieniem . Szukam dalej,koledzy podrzucają mi nowe możliwości odnośnie lamp sterujących itd.Uwagi te ,uwagi nowicjusza kt być może rozśmieszą co bardziej doświadczonych/osłuchanych Kolegów/ skłaniają mnie do mało odkrywczej refleksji o bezsensowności wydawania jednoznacznych opinii na temat np konkretnego typu aplikacji szczególnie w świecie dźwięków płynących ze wzmacniaczy lampowych.

ps.podziękowania dla sklepu lampyelektronowe za naprawdę fachową obsługę

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.