Skocz do zawartości
IGNORED

Złote płyty CD-R

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Wasylak- z jakimi innymi cdr -ami je porównywałeś. Zauwazasz jakaś poprawe brzmienia w stosunku do innych plyt cdr ? Chodzi o to tez czy warto dac za nie te 5 zł na allegro sa nawet po 7 plus przesylka.

Hmmm...nie porównywałem z żadnym innym złotem. Ale nagrania na nich (właściwie kilka płyt tylko) są jeszcze z okresu zbierania odsłuchówek (przegrane są z audiofilskich oryginałów), więc jednoznacznie się nie wypowiem, czy są lepsze od standardowych, firmowych cdrów, czy może to kwestia autosugestii.

To samo z płytkami, na których w momencie wejścia lightscribe'a, robiłem nadruki- czy nośnik jest taki dobry, czy dlatego, że jest ładny- dobrze gra, nie jestem w stanie stwierdzić na pewno.

Jakiś rok temu mocno zaangażowałem się w wybór płyt cd-r. Płyty Emteca sam nie nagrywałem. Dostałem nagrany materiał od znajomego. Wg mnie dźwięk troszkę rozjaśniony, ale bardzo czysty. Obecnie preferuję Sony-Audio Premium (cena od 2,99 do 3,99) oraz Mam-a (wcześniej Mobile).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Uważam, że dźwięk z tych płyt jest najbardziej zbliżony do płyty oryginalnej. Nagrywam na Plextorze 4824 programami EAC (odczyt) i Feurio (zapis).

No i jak zwykle uwaga. Jeżeli ktoś chce skorzystać z tych uwag to proszę. Jeżeli chce wypisywać, że to bzdura, bo porównując 2 płyty cyfrowo są takie same, to niech nic nie pisze, bo takich wpisów jest już wiele i niczego nie wniosły

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• 2 miesiące później...

Nie mam siły czytać całego wątku, ale jako ciekawostkę powiem, że ostatnio z racji kupna squeezeboxa przenosiłem wszystkie moje CD na serwer. W kolecji miałem m.in. ok 30 płyt przegranych jakiś czas (2-3lata) temu na CD. Przegrywałem EAC z maksymalną możliwą korektą i powiem tylko tyle że żadna (?!) z tych płyt nie dała się poprawnie skopiować ! Używałem EAC i ostatnio bardzo dobrego dBpoweramp CD Ripper z opcją secure i dupa... dodam że nośniki były markowe verbatimy, tdk i inne.

Nie wiem co o tym myśleć...

Dobrze że przeżuciłem się na Squeezeboxa :-) - muszę tylko gdzieś uzupełnić kolekcję :-)

falek 77. Plytki Emteca CDR Gold na tylniej stronie maja opis dokladnie HI Space producent...??

Jest moze wiec ta sama plytka której szukasz. Ale uwaga wg mnie gra ona czysto ale zbyt lekko. Faktycznie Verbatim CDR Audio lub Sony CDR Premium jest blizsza oryginalowi. Zapis na Yamaha F1 predkosc x1.Eac +Feurio

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.