Skocz do zawartości
IGNORED

Tuner sony SA3ES slaby sygnal...

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupilem dzis te tunerek , po podlaczeniu wszytsko git malina silny sygnal... po ok 30minutach nawet nie wiem kiedy nagle sygnal spadl mi prawie o polowe!! Antena jest ok poniewaz mam tez 920qs i pod nia sygnal jest silny... Nie wiem co moze byc grane... pomocy forumowicze:) Bo mnie szlag trafi... w srodku jest jakis scalak przykrecony do radiatora i radiator byl mocno goracy po 30minutach czy to normalne??

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/49989-tuner-sony-sa3es-slaby-sygnal/

To pewnie scalak od stabilizatora, tranzytor, stabilizator. Pod wpływem temperatury tuner się może rozstrajać. Natężenie sygnału w niektóych przypadkach również w czasie potrafi się zmieniać co jest widoczne na słabszym sygnale.

No to pieknie... niestety nie mam pojecia o elektronice:/ Zauwazylem tez ze na wiekszosci stacjach pojawia sie teraz na wyswietlaczu ''Bln'' Poprzedni mialem sygnal ok 40 na pewnych stacjach teraz za nic nie chce przekroczyc 25 ...

Po calej nocy dzis wlaczylem i to samo...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Jak nie masz doswiadczenia z lutownica, poszukaj jakiegos zaufanego fachowca, moze to byc drobiazg, np spadajace napiecie w zasilaczu. Masz i tak szczescie ze jak jest zimny to jest OK, wiec pewnie to tylko jakisc drobiazg. Tylko nie zepsuj tego tunera bardzie/nieodwracalnie poprzez niefachowa ingerencje,

Ryszard1

Wlasnie problem w tym ze nawet jak jest zimny to juz ma slaby sygnal...

na elektrodzie pisałeś że tam coś dłubałeś, to jak w końcu sam się popsuł czy może coś gdzieś jednak wpadło jak był włączony a Ty skręcałeś obudowę?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Nie nic nie dlubalem tzn dokrecilem galke na wylaczonym ale pozniej na wlaczonym skrecilem obudowe ale nie wiem czy to moglo byc problemem bo nie wiem kiedy dokladnie sygnal oslabl... zreszta nie bylo zadnych zgrzytow przy dokrecaniu:)

• 2 miesiące później...

a co myślicie o sony 800 es? ile to jest warte, z logiki wynika, że najwyższy model, ale czy to nie jest tylko wygórowane ze strony sony i kasę, kiedy tylko produkowali (chodzi ówczesne czasy) 700 i 730 es, kim jest 800 es? i po co 8 na przedzie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.