Skocz do zawartości
IGNORED

D-NFB amplifier

phoros

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj dostałem informacje, że dotarły i są dostępne 22000/50 SMH po 7,50EUR za sztukę i w DigiKey 18000/50 SMH. Nie miałem ostatnio czasu aby poszukać alternatywy dla Nipponów ale może koledzy mają coś na oku?

Dotarły trafa z Trafber w wersji audio zalane w puszce o parametrach 2x20V 2x6,5A i jak dam radę zamontować jutro to zdam relację. Moje radiatory są nieco za małe na te co mam w tej chwili 2x24V 300VA i w upalne dni radiatory grzeją się potwornie.

Dla wiadomości podam ceną traf z Trafber -> 120zł za sztukę.

BB84, 12 Cze 2010, 22:45

>Czy planujesz jeszcze sprawdzenie pojemności 40mF / kanał ?

Czy chodzi o elektrolity 10000uF po dwa na poszczególny biegun zasilania w jednym kanale?

Transformatory z Trafber zamontowane i mogę je polecić z czystym sumieniem. Bezgłośne, estetyczne i o dobrych parametrach. O dźwięku jeszcze się nie wypowiem. Muszę się osłuchać. Cel osiągnięty; radiatory ciepłe ale nie gorące.

Nie widzę zmian w liście zapisanych na projekt, więc uznaję, że jest zamknięta.

W połowie tygodnia powinienem przesłać projekt do wyceny PCB ale nim oddam do wykonania uruchomię całość na nowych płytkach (są w drodze).

Czy są chętni na 22000/50 Nippon SMH? Musiałbym z początkiem tygodnia wstępnie oszacować ilość jaka jest potrzebna.

Otrzymałem kilka pytań na PW odnośnie możliwości zapisania się na PCB samych zasilaczy TT.

Jeżeli istnieje taka potrzeba proszę stworzyć oddzielną listę.

Ja nie mam nic przeciwko temu.

frytu, 21 Cze 2010, 07:30

>Można jeszcze dopisywać się na PCB?

Hmmm. Listę zamknąłem ale w sumie nie poczyniłem jeszcze żadnych kroków odnośnie wykonania, więc wygląda na to, że można.

Mam już nowe PCB ale od paru dni nic nie robię. Zapalenie okostnej. Łeb spuchnięty jak dynia i te nie znośne upały.

W drodze są Nippony 22000/50 SMH i docelowe większe radiatory oraz trafa 2x24 350VA.

Chcę uruchomić wersję, powiedzmy nie budżetową, a za taką mam wersje dotychczasowe.

Henryk Kwinto - eeeeee... To byla "budzetowka" ? Jesli faktycznie tak sadzisz, to nie moge sie doczekac zeby uslyszec wersje "wypas".

OT

P.S. Zapalenie okostnej - epidemia ? Ja tez, na antybiotyku jade i lepiej mi w dorge nie wchodzic...

P.S. 1 Uporalem sie z okablowaniem do swoich klockow ;)

END OT

Primodium. Medium. Finis.

Yamnick, 1 Lip 2010, 15:58

>P.S. 1 Uporalem sie z okablowaniem do swoich klockow ;)

>END OT

Jak wiesz jestem zwolennikiem aby sprzęt grał dobrze na "zwykłych" kablach. Ale to dyskusja nie na teraz i nie w tym temacie.

>Henryk Kwinto - eeeeee... To byla "budzetowka" ? Jesli faktycznie tak sadzisz, to nie moge sie

>doczekac zeby uslyszec wersje "wypas".

Wersja, która słuchałeś zmieściłem w obudowie o wysokości 6cm, a to spore ograniczenie dla stosowanych elementów i dlatego nazwałem ja budżetową.

mirfak, 2 Lip 2010, 14:11

>P.S. co kryje się pod pojęciem części w liście?

Z tego co pamiętam, lista obejmuje wszystkie części, czyli komplet z wyraźnym zaznaczeniem można zrezygnować dla przykładu z elektrolitów głównych. Lista jest do ściągnięcia ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Swoją drogą musiałbym ją zaktualizować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

O takich godzinach wracam z pracy, a zaczynam wcześnie rano i postępy są mizerne. Jest szansa na wolny weekend, więc może uda mi się uruchomić nowe PCB i wówczas ruszymy z miejsca.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.