Skocz do zawartości
IGNORED

Wbór budżetowego stereo do 2k pln-pilne!

tomikus

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich serdecznie mam wielki problem odnośnie wyboru sprzętu są dostępne 3 opjce

opcja nr.1

-głośniki klipsch b3-~1200 zł

-wzmak harman kardon pm645 VXI ~350 zł

-odtwarzacz harman kardon 7300-100 zł

opcja nr. 2

wieża yamaha pionecraft e810 -ok. 1800 zł

opcja nr. 3

wieża Philips MCD 908- ok 1800 zł

będzie to grało w pokoju 16 m2. Zależy mi na dobrym brzmieniu, zastanawiam sie jeszcze nad wieżami ale nie wiem czy wzmacniacz nie będzie lepszy?

proszę o pomoc

kup pianocrafta.

ja zaczalem od starego ampli luxmana r-1040, CD po tuningu i kolumn dali concept 6. Przez dwa lata przerobilem kolejne 6 par kolumn 4 CD kilka wzmacniaczy :)

na chwile obecna jestem bardzo zadowolony z tego co mam ale patrzac wstecz moglem kupic piano i pozniej ew jakies lepsze kolumny. efekt koncowy bez porownania ale jezeli ma byc budzetowo to piano jest w sam raz.

podsumowujac. kupujac klocki oddzielnie ryzykujesz to ze za chwile bedziesz je wymienial na lepsze inne itp

Jesli chcesz kompletny, zgrany system to bierz piano.

Jesli chcesz sie pobawic w wymiane elementow i poszukiwanie wlasnego dzwieku to bierz harmana + klipsch.

Philips jest be

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Jest, jak piszą przedmówcy. Pewnie, że można złożyć w tej cenie lepiej grający system z drugiej ręki, ale go tego potrzeba:

a) dużego doświadczenia z klockami,

b) umiejętność zestawienia w celu uzyskania tzw. synergii

A jak wiemy choćby z tego forum o to jest najtrudniej. W związkuz tym pojawia się ryzyko kupienia trzech dobrych klocków, które jednak ze sobą mogą nie zagrać. Każde z nich ale każde z osobna może stanowić dobrze urządzenie o lepszych parametrach i własnościach sonicznych niż Piano, ale zawsze jest ryzyko braku synergii. A wtedy zaczyna się wymiana wzmaka, później CD, później kolumn i tak do zajechania..

Natomiast każdy element Piano jest przyzwoicie zaprojektowany (ampli chyba najlepiej i wg wielu przewyższa Denony serii "500" i "700"), ale co najważniejsze jest ze sobą "zgrany", o co trudno kupując przypadkowe klocki z różnej parafii.

Luxmany i winyle 

wczoraj posłuchałem u znajomego pionocrafta tych samych płyt co u mnie. Może i dźwięk był efektowny, może bas był podbity i nienaturalny, jednakże strasznie mi sie to spodobało. Dwa miesiące temu gdy osoba ta zakupiła sprzęt grało jakoś tak twardo i plastikowo. Po 2 miesiącach, po podpięciu lepszych kabli dźwiek nabrał masy i dostojności.

Jak na budżetowa wieżyczkę gra bardzo ładnie. Po odsłuchu zastanawiam się czy nie wstawić tego do sypialni kosztem upgrade swoich klocków...........;)

Poleciłbym jak najbardziej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

a jednak kupiłem klipsche i wzmaka oraz cd. Zaczynamy zabawe napisze jak to gra jak przyjdzie

dodam ze przesiadam sie z glosnikow kompowych i karty zintegrowanej wiec i tak bedzie pewnie super ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.