Skocz do zawartości
IGNORED

Eltax Liberty 5 modyfikacja

kintaro

Rekomendowane odpowiedzi

spoko Mc sie wie nie napisalem ze to jeden z elementow tjuningu jaki mam zamiar przeprowadzic co napewno zmienia postac rzeczy:) o zwrotnicach tez mysle i jeszcze nie wiem czy calkiem ich nie wywalic i zafundowac sobie zwrotnice aktywna;] a oprocz tego jeszcze inne ciekawostki:)...

Imbusik w rączkę i odkręcamy głośniczki, uprzedzam - widok eltaxów w środku nie jest imponujący, lepiej grają niż wyglądają wewnątrz

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

kintaro ... wydaje mi się, że z Twoją wiedzą nt budowy kolumn jest trochę kiepskawo. Skoro nie wiesz jak się dostać do środka - daruj sobie jakiekolwiek modyfikacje i ciesz się tym co masz. Zaczniesz grzebać, dojdziesz w pewnym momencie do punktu z którego nie będzie już odwrotu. Grac lepiej nie będą, dalej będziesz niezadowolony. Zechcesz je sprzedać, a takich kolumn w których było grzebane ciężko się pozbyć ... chyba, ze bez informowania o tym kupującego, a to trochę nie fair.

Kolumny mają to co mają, elementy wykorzystane do ich budowy znalazły się w pewnym pułapie cenowym i grać to lepiej już nie będzie.

Pozostań przy oryginałach, które swego czasu miały przecież całkiem fajne opinie w literaturze fachowej. Być może Twoim problemem nie są kolumny a np akustyka pomieszczenia.

Eltax Liberty 5 miały w latach 90-tych bardzo dobre recenzje, naprawdę

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ja na nie nie narzekam. To dobry model, dobre opinie i faktycznie niczego mi nie brakuje. Ale jak tanim kosztem mozna cos poprawic to moze warto? Na razie pytam teoretycznie ale czy wogole sie na to zdecyduje to nie wiem.

Jak odkrece glosniki to pozostana slady na srubkach, a to juz bedzie mnie drażniło :)

jaamar1........................ czytaj dobrze kto zamieszcza posty:))))) to nie ja napisałem ze nie wiem jak się dostać do środka, z uszami wszystko ok skoro tu jesteś ale ze wzrokiem chyba trzeba by było wybrać się do lekarza;P

pozdrawiam

• 8 miesięcy później...

Cała seria Liberty jest zrobiona z mdfu! wiem bo mialem okazje nie tylko rozebrac ale rozciac na pol;D jedną kolumne z liberty 5+ ;] (zrobilem z niej monitorki) Dodam ze scianki sa scinane pod katem 45 stopni i sklejane (bez zadnych wkretow) a w rogach we wnątrz wklejane malutkie "klinki wzmacniajace)

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.