Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity A3 za 3200zł okazja?

PMD

Rekomendowane odpowiedzi

-> PMD

"żródło Technics SL-PG590"

Wywal tego T*****csa jak najprędzej. Używałem przez długo CD tej firmy (670), zamieniłem całkiem niedawno na używanego Marantza 63KI za kilkaset złotych - niebo a ziemia. Kilka oczywistych wad brzmienia, które zrzucałem na cechy pomieszczenia, zniknęło bez śladu. Kilka innych aspektów nowego brzmienia mocno mnie zaskoczyło. Długo by pisać. Twój CD pochodzi mniej więcej z czasów mojego (byłego), więc zbyt się pewno nie różnią. Wymiany życzę.

Wymienię jak najbardziej, ale po kolei. Teraz ciułam na kolumny i mam nadzieję wymienićw tym roku, może nawet kole lata. Mozę Dynki 72, może Pro-ak 125 niewiem jeszcze, slucham. CD, na końcu. Na co nie wiem, ale coś adekwatnego do wzmaka. Na razie wymieniłem kable sygnałowe, na DNM RESON Solid Core. Dalsza zabawa po wymianie kolumn.

Mój Cd kosztuje ok 800zł, wywalić ok 1000, na coś innego nie wiele lepiej brzmiącego, szkoda mi się rozdrabniać. (nie słuchałem tego modelu Marantza o którym piszesz). Że mój technics to kicha, zdaję sobie sprawę, dla tego będę zmieniał. Wolęjednak dozbieraćwięcej i kupić coś co posłuży już dłużej.

Pozdrawiam

Michael

A tyle prosilem o ujawnianie sie...

Ja tez jestem z Radomia;)

Napisz prosze (jesli masz chec oczywiscie) maila do mnie (jest w "o mnie")

Pozdrawiam.

rtocki1,

po prostu w sklepie w którym kupiłem Musicala, poprosiłem o jakiś kabelek sygnałowy na początek, który niczego nie doada i nie ujmie (żebym mógł w ogóle to podłączyczć). Taki startowy, abym w miarę słuchania mógł się zastanowić czy coś trzeba zmieniać czy nie.

do użytkowników Musicali A3, pytanie może banalne, ale nie mam żadnej dokumentacji do mojego modelu, a w komisie panowie rónież nie mieli pojęcia do czego to jest:

a mianowicie : przycisk MONITOR w prawej dolnej części panelu frontowego. Do czego to służy???

Pytanie do forumowicza , który ostani wypowiadał się o kapblach: że DSN Reson są kiepskie.

Może są , nie wiem, o kablach nie mam pojęcia, ale staram sie podciągnąć więc mam pytanko: możesz konkretnie powiedziećco z nimi nie tak? Rozumiem, że ich słuchałeś i możesz mi wskazać konkretne wady, będę wdzięczny za opinie.

Prosiłem o co kolwie do połączenia CD ze wzmakiem, tak żeby nie przekłamywało. W miarę słuchania będę sie zastanwawiał czy coś chcę zmienić. Mam nadziejęże te kabelki są przeźroczyste, ale na azie nie wiem bo nie mam z czym porównać).

Gość SviRu_

(Konto usunięte)

Ja mam w prawdzie A2 ale to bardzo podobna kostrukcja tyle ze bez pilota... Tape Monitor to jakas petla magnetofonowa. W kazydm razie zdaje sie ze jak to wcisniesz to mozesz nagrywac na kasete z wyjscia tape rec czy out... tak mi sie wydaje. Mogloby go tam nie byc bo pewnie psuje dzwiek ;). Pozdrawiam.

Monitor to nic innego jak wejście magnetofonu (albo innego rejestratora) - na wyjście nagrywania podawane jest zawsze źródło wybrane selektorem. Tape monitor jest szczególnie użyteczny jeśli dysponujemy magnetofonem 3-głowicowym - umożliwia podsłuch tego, co się właśnie nagrywa i ewentualną korekcję parametrów nagrania.

wielkie dzięki,

sprawdzałem to organo leptycznie, po wciśnięciu nie wybuchło za to wcięło fonię, za pewne jest tak jak mówicie (możliwość kontorlnego podsłuchu drugiego źródła).

Cały czas testuję nowy nabytek. Do tej pory narzekałem na moje JBL TLX510, ze względu na jakiś taki drewniany bas, który niby jest a jakoby go nie było :) No i znalazł się:)) [kolumny oczywiście i tak do wymianki, ale sam fakt, ze tyle się zmieniło. Zdecydowanie piecyk wyciska z nich wszystko co mogądać). Basu nie brak. W kawałku Dire Straits "Privet investigation", bliżej końca, gdy kończy się wokal, robi się wyciszenie, po czym zaczyna się wejście basówki (dalej krótka zabawa z basuwą oraz gitarką klasyczną) sympatyczne ciarki pojawiają się na ciele :) A byłem już przekonany że z tych pudełek nic się nie wyciśnie :)) Co to będzie dalej, gdy wymieniękolumienki i źródełko, strach się bać :)

Przy teście głośnoci, na 11-ej jużjest naprawdę głośno (jak dla mnie), któś wcześńiej pisał, że na A3 słucha na 13 i 14 (ale mu niestety strzela w kolumnach), ludzie!!!! Mnie by strzelił mózg uszami od tego ciśnienia :) Także lubię czasem puścić coś z pąpą tak żeby dało po bębenkach (np: Valkyrie - Wagnera, czasem Carmina Burana, albo Sisters of Mercy czy Dire Straits) ale 11-ej raczej nie przekraczałem, a 11 na obecnym sprzęcie to znacznie więcej niż 11 na moim starym Soniaku! To już ryczy. Kurka chyba się trochę jaram tym wzmakiem :)

Sz. Państwo, użytkownicy wszelkich piecyków, zwłaszcza zaś A3, kolejne pytanie laika odnośnie piecyka:

stwierdziełm dziś nastęujący objaw: po wyłaczeniu wzmaka pilotem, przechodzi on jak rozumiem do funkcji stand by. Wizualnie objawia się to tak, że gaśnie jedynie dioda umieszczona na pokrętle glośności i oczywiście milknie muzyka - ale czy na pewno?

Otóż nie. Po wyłaczeniu wzmaka pilotem, przy wciąż nadającym CD stwierdziłem, że po podkręceniu gałki głośności na 12 słychać że kolumny jednak grają (b. cicho), po dojściu do 14, 15 słychać już wyraźniej (ale oczywiście cicho, mniej więcej jak na 7-ej przy włączonym wzmaku, może nawet ciszej). Tak po prawdzie to odkryła to moja żona, ponieważ nie wiedziala jak to włączyć, więc wcisnęła tylko przycisk zasilania sieciowego i nie uruchomiwszy pieyka pilotem zapuściła muzę. Kręciła gałką tak długo ąż zusłyszała że gra :) kobiety jednak potrafią zaskakiwać :)

Ale do rzeczy, czy to normalny objaw, czy też oznacza, ze jednak coś jest nie tak z moim piecykiem? Dla mnie na chłopski rozum nie powinno grać. Z drugiej strony, jak mnie uczyli w szkole, taki np: kondensator niby stanowi przerwę w układzie, a tym czasem nie do końca (trochę sobie "przecieka"). Proszę o info.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.