Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

>mlb:

>

>>moderacja jest po to żeby forumowicze postępowali wg reguł które sami zaakceptowali rejestrując

>>się na tym forum.

>

>Duża część tych reguł jest martwa, od zakazu posiadania kont-klonów poczynając, to i nagłe wymaganie

>ich przestrzegania skazane jest na niepowodzenie. Być może kiedyś uda się doprowadzić forum do stanu

>zgodnego z regulaminem, ale co najwyżej drobnymi kroczkami, na pewno nie metodą chaotycznego

>kastrowania wątków jedynie z powodu zboczenia dyskusji z tematu widniejącego w tytule.

Zajęcie moderatora wcale nie jest takie zabawne - zawsze ktoś będzie niezadowolony. W przypadku tego forum a zwłaszcza działu Stereo zaczęły panować reguły Hyde Park i trzeba sobie jakoś dać z tym radę. Uważam że kilka pierwszych dni moderacji powinno być dość skrupulatnych żeby ludzie zaczęli się zastanawiać co piszą i gdzie to piszą - jednym słowem przypomnieli sobie zasady funkcjonowania w tej społeczności które określa Netetykieta forum. Myślę później takiej potrzeby nie będzie, pozostanie doraźna moderacja. Zresztą już w tej chwili nie jest źle, chociaż niektórym osobom jeszcze trzeba mocniej przypominać żeby szanowali pozostałych.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

jacch, 17 Kwi 2009, 23:50

>Patrzcie jaki cierpientnik.

Żaden cierpiętnik. Zwyczajnie znam wiele osób przy których moja wiedza o audio jest bardzo mizerna ale nieraz słyszałem że nie chcą pisać na tym forum bo jego poziom to dno. Chcę to zmienić i mieć szansę z nimi wymieniać tu poglądy - nie ja jeden zresztą.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

jacch, zobacz sobie jak ludzie dyskutują na podobnych anglojęzycznych forach. Taką atmosferę chciałbym mieć też tutaj.

foxbat, 18 Kwi 2009, 00:01

>no to teraz bedzie czyste dno :) ale dno bedzie dalej...

Gdybym tak myślał to bym się tego nie podejmował. Będzie dobrze.

jacch, skoro się ze mną nie zgadzasz - to napisz jakie widziałbyś to forum. Może mnie przekonasz.

>Nie...masz może przycis z napisem fr@ntz abo jozwa i klkiasz go usilnie?

:-D no właśnie, dobre pytanie - gdzie oni są?

>min. moderacji, ciecie oczywistych swinstew i ...nie dorabianie filozofii do roboty, bo wychodzisz

>na frajera-ale to już moje prv. spostrzeżenie.

ee tam. Jakąś filozofię trzeba mieć żeby nie zwariować. A z resztą się w sumie zgadzam - popatrz na Netetykietę tego forum - nie jest mocno restrykcyjna, znam dużo gorsze. Jak ludzie się będą jej trzymali to będzie git.

wiem. Dlatego patrzę na Netetykietę żeby się nie zapędzić

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.