Skocz do zawartości
IGNORED

Creative Gigaworks T3

ALTON

Rekomendowane odpowiedzi

Czy powiedział byś że lepsze niż H/K Soundstick które można dostać w tej cenie(600zł nówka)..

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

To na pewno....wykonanie jednak delikatne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) satelitki wyglądają jakby zaraz miały się przewrócić na cieniutkich nóżkach, maskownice w MM tez miały już połamane mega cieniutkie plastikowe części, pod tym względem Bose dosłownie wgniata w glebę Creative'a....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawa alternatywa dla Bose, ale póki co chyba lepszym wyborem są używane C3.

Rzekomo T3 mają lepszy bas, ale ile w tym prawdy?

Trzeba poczekać na bezpośrednie porównanie obu tych zestawów.

Poniżej jest porównanie gabarytów i odsłuch głośników Gigaworks T3 vs BOSE Companion 3 ,na następnej stronie 3 jest odsłuch porównawczy i o ile można zaufać translatorowi google, to Gigaworks T3 jest nieco lepiej oceniony .

Ukryta Zawartość

Ale tak jak mówiłem wcześniej w studyjnym magazynie ''eis'' były też dosyć dobrze ocenione, jak ktoś ma ten numer to niech wrzuci ten test na forum :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze znalazłem kilka fotek wnętrza (klikać na dalsze strony) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja też rozważam ten zestaw 2.1

Ukryta Zawartość

wiem że to żadna firma ale ponoć gra wyraźnie bez buczenia z fajnym basem za 100pln :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Tiaa, z fajnym basem bez buczenia :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - myślę że za 600-650 da się je wyrwać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wydaję mi się, ze mogą być to lepsze głośniczki od Bose Companion 3 pod względem brzmienia, ale trzeba dokładnie samemu posłuchać....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - zapewne jednak,Bose góruje przestrzennością, co już udało mi się wysłyszeć osobiście w złych warunkach, ale jednak - Bose zagra przestrzennie wszędzie.

Ukryta Zawartość

zyzio, 12 Maj 2010, 16:19

>W Media Markecie widziałem cenę 749 zł. Wykonanie gorsze niż Bose, ale potrafi to głośno i czysto

>zagrać, choć warunki były fatalne, więc trudno o jakiś miarodajny odsłuch....na pewno nie tworzą

>takiej przestrzeni jak Bose...

Ale w companion 3 jest bodajże opatentowany system TrueSpace ?

Ukryta Zawartość

Ale być może jest jakiś programowy plugin dający podobną przestrzeń na innych głośnikach .

Ukryta Zawartość

Mnie zastanawia jaki ten Bas jest w tych Creativach, mnie nie interesuję jego moc czy zejście, interesuję mnie jego szybkość i liniowość, czy jest bumiasty czy nie. Jakoś te filmiki nie przekonały mnie do tego Creative'a. Interesuję mnie też to jak zestaw jest zestrojony, po wymiarach widzę że jednak Bose jest mniejsze i bardziej dyskretne. Jak ktoś kupi, to na terenie Górnego Ślaska(Katowice, Ruda Śląska, Zabrze, Gliwice, Chorzów etc.) śmiało mogę umówić się na porównawczy odsłuch z moimi Bose. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

,z tego filmiki słychać dużą dynamikę basu ale jest on jednak wyczuwalny taki subwooferowy, w bose c3 nie sięga pewnie tak nisko jak w t3 ale jak słuchałem go to nie był bardzo nachalny był bardzo dobrze podawany w odpowiedniej ilości muzykalnie nie musi schodzić poniżej 40Hz ważne żeby ładnie był zszyty z pasmem jak w c3,

z ciekawości chciałbym porównać oba komplety

co do tego modecom to gdzieś na necie są testy i wbrew pozorom bardzo fajnie grają

Focal + Naim

zyzio, 16 Maj 2010, 16:00

>Nie ma plug-inu takiego, bo żaden nie zrobi tego naturalnie, tak jak choćby plug-in tube sound do

>foobara, który muli udając lampę ;D

Nie no ''naturalnym'' rozwiązaniem uprzestrzenniania dźwieku w bose nazwać nie można bo robi to tam cała masa różnych trybów DSP , co można zobaczyć w opisie w zakładce ''Cechy'' :

Ukryta Zawartość

Ale naturalnym rozwiązaniem bose (wśród pozostałych DSP) można by już nazwać rozwiązanie z companion 5, podobne w działaniu do innego systemu bose o nazwie Direct/Reflecting gdzie połączone w jedną dwie satelitki (jedna nad drugą) rozwarte są na niewielkie kąty w celu generowania różnorodnych odbić. W przypadku companion 5 w każdej satelicie umieszczone są po dwa głośniki rozwarte na niewielkie kąty i są podłączone w przeciwfazie .

Poniżej opis cech rozwiązania Direct/Reflecting:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla uzyskania max spójnej charakterystyki z T3 ustawienie bliskie ideału powinno być w przybliżeniu jak poniżej :

Ukryta Zawartość

Jednak w przeciwieństwie do bose companionów w niektórych przypadkach wadą T3 może się okazać boczny głośnik który będzie wymagał nieco wolnej przestrzeni od jego prawej strony, którą nie każdy będzie dysponował .

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Widziałem te głośniczki w media markt (w pudełkach) a także w saturnie (też w pudełkach), cenę za nie wystawili prawie 1100zł , w sumie to nie dziwi mnie że nie zdecydowali się ich wyciągnąć ;) .

Nowy test porównawczy głośników komputerowych z udziałem Gigaworks T3, szkoda że zabrakło tam bose companion3 & 5 .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety ten test jest gówno wart, bo jakby nie patrzeć porównanie T3 z Z-2300 jest śmieszne. Szkoda, że w teście zabrakło KH SoundSticks II, Altec Lansing MX5021/MX6021, jakichś głośników ze stajni Edifiera itp.

Ja T3 też widziałem w Media, ale za 950zł. Niestety nie było możliwości odsłuchu, a szkoda, bo może wreszcie bym się na coś zdecydował...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.