Skocz do zawartości
IGNORED

proszę o pomoc w wyborze kolumn do kina

marioli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciłbym kupic zestaw kolumn do kina domowego w cenie do 2000zł.Czy możecie mi poradzić jaki zestaw wybrać. Myślałem już o zestawach eltaxa(liberty) i wharfedale(diamond 8.3+8.1+center).Może macie jakieś ciekawe propozycje zestawów?Co sądzicie o w/w zestawach?Gdzie kupić najtaniej?

No z Tannoyem może być kłopot bo za zestaw z podłogówkami M4 + central + M1 trzeba dać koło 3 tyś.

Do 2 tyś to chyba najlepsze były by jednak Elaxy Liberty.

Widziałem je gdzieś w promocji za 2 tyś zestaw.

Co do WHARFEDALE Diamont to musisz ich posłuchać ale myslę że są przereklamowane.

Czytałem ze podłogówki mission m73 grają rewelacyjnie a co sądzicie o zestawie mission m73+m71+centralny?Słyszałem też że są kłopoty z kupieniem takiego zestawu ponieważ "posypał" się dystrybutor.Czy ktoś może wie gdzie można taki zestaw (tanio) kupić.

Witam, jeśli chodzi o kolumny mission to sam się naszukałem po całej Polsce, chciałem zdobyć m72+m70+m7c2 (centralny). Nie było szans, poprzestałem na m70i (dopadłem na Świętojerskiej 15 w Warszawie, to się chyba Saysonic nazywa) i m71i (znalazłem na Allegro), centralnego nie trafiłem, jak ktoś wie gdzie można dostac to sam jestem zainteresowany...

Jeśli chodzi o zestaw m73, m71, centralny (m7c1 lub m7c2) to praktycznie jest nie do zdobycia (a szkoda bo gra na prawde pięknie), może z drugiej ręki...Dystrybutor podobno ma być w kwietniu znany, nie wiem czy będzie miał szansę taki zestaw sprowadzić, bo Mission zakończył ich produkcję (tak przynajmniej wynika z ich strony www).

Gość arek2004

(Konto usunięte)

a jaki zestaw polecice do pokoju ok 25m2 zasilanie yamaha 1400 7.1 najpierw interesowaly by nie kolumny do stereo a pozniej rozbudowa do 7.1 tylko zastanawiam sie czy lepiej kupic wszystkie 7 glosniczkow satelitek i bufer czy moze tak jak mysle 2 przednie duze a reszta male + ewentualnie bufer.

Co do cen to 2000 za przednie moge dac a za caly zestaw satelitek ok 2500

"Co do cen to 2000 za przednie moge dac a za caly zestaw satelitek ok 2500.."

jesli do przednich wliczasz center to wszystko OK, w przciwnym wypadku cos tu nie pasuje. Pamietaj ze w KD center jest równie wazny jak L i P.

Y1400 zasluguje na godengo partnera -> przynajmniej B&W 602, reszte raczej zbierac powoli z przybytkiem kasy ale porownywalnej jakosci. "Bufer" w tym przedziale cenowym mozesz sobie podarowac.

xajas

www.jaschiks.com

Gość arek2004

(Konto usunięte)

jak to bufer sobie podarowac w tym przedziale cenowym ??

aha jesli zdecyduje sie na takiego godnego partnera np. b&w 602 lub 603 (ok 3000) to jaki centralny mam sobie kupic ? w tym roku na pewno nie kupie nic wiecej oprocz tych przednich ewentualnie jak dobrze pojdzie to jeszcze ten centralny tylko nie wiem jaki i wlasciwie to dlaczego on jest ak wazny ??

na tylne glosniki mam narazie satelitki tonsila jakies stare :P a centralny moge miec taki ze beda O.o.O tak glosniki ustawione - to dobrze czy zle ? O - sredniotonowy, o - niskotonowy, . - odstep miedzy glosnikami :)

i jeszcze 1 pytanko bo jakbym mial kupowac jakiegos centrala to chyba kupie kolumny 602 tylko gdzie je moge dostac ?

Gość arek2004

(Konto usunięte)

jestem troche niezdecydowany ale licze na wyrozumialosc...

Znalazlem gdzie kupic glosniki przegladnolem je i kilka innych tematow z forum i teraz tak..:

1. czy do kina oplaca mi sie kupic glosniki podlogowe (wczesniej wspomniane 603 czy 602/601 + bufer wystarczy)?

2. czy jesli bede sluchal muzyki audio (przewaznie mp3 i cd) to czy podobne odczucia bede mial z kompletu z buferkiem czy lepsze sa podlogowe (chyba podlogowe ale pytam)

3. czy do kina lepiej kupic wszystkie glosniki takie same czyli seria 602/601 + bufer i .. no wlasnie nie wiem jaka centralke wybrac :(

4. czy wrescie mam sobie kupic i podlogowe do sluchnia stereo i osobno komplet do kina .. (chore dla mojego budzetu)

5. bardziej interesuje mnie kino ale muzy lubie sluchac czasem calymi dniami

a co do cen to w przedziale tych glosnikow ktore podalem i chyba tej firmy sa i ladne i ponoc ladnie grajano chyba ze ktos ma inne zdanie. Na odsluch moge sie udac do rzeszowa ale nie wiem czy sa tam jakies konkretne sklepy :/

Hej

A wiec przody podlogowe, ich bedziesz sluchal na muzyce i w kinie rowniez one maja decydujace znaczenie. Subwoofer kup sobie na koncu, mozna bez niego zyc jezeli podlogowce wybierzesz z dobrym basem.

Wazne aby wszystkie glosniki były najlepiej tego samego typu lub chociaz zbudowane na podobnych głosnikach, daje to wrazenie jednorodnosci sceny w kinie, a nie rozrzucenia dzwieku pomiedzy przetwornikami.

"...aha jesli zdecyduje sie na takiego godnego partnera np. b&w 602 lub 603 (ok 3000) to jaki centralny mam.."

B&W Seria 600 oferuje dwy centralne. Bierz zdecydowanie ten wiekszy + 602. Z czasem dokupisz "bufer".

xajas

www.jaschiks.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.