Skocz do zawartości
IGNORED

najtańsze plazmy 42 cale - okolice 2 tyś

Seba78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak widze to torchę powielam temat - mam nadzieję, ze nie będziecie mieli pretensji. Sprawa wygląda tak - mam dość oglądania filmów na monitorze komputera. Mam z tysiaka bonów do cerfoura... stwierdziłem, ze kupię najtańszą plazmę - 42 cale i problem rozwiązany. NIe będę jej pewnie używał praktycznie z normalną TV. Mam w dupie rodzinę lubiczów, księdza na plebani i w dupie mam perypetie życiowe wieśka złotopolskiego. NO może z ajakiś czas wział bym jakiś najtańszy pakiet TV z tależem. Czy jest sens pchać się w najtańsze serie plazm? Cerfourze jest jakiś tani panas, samsung - chyba SAMSUNG PS42A410 i jakiś LG. Mogłbym ją oglądac z odległości 2,8 metra. Ma to sens czy dac sobie spokój z tymi najtańszymi modelami? tak jak mówię - priorytetem dla mnie jest dobry odbiór sygnału z kompa i ewentualnie jakiegoś zewnętrznego tunera. doradzcie coś!

W Careffour będziesz miał wybór wyłącznie z dolnej półki. Na wyższe modele nie masz co liczyć. Te sieci nastawione są jedynie na najtańsze egzemplarze z serii. Poza tym możesz trafić na sprzęt który grał długo w sklepie ( jak w MM). Dowiedz się o sposób spełniania przez nich ewentualnych reklamacji gdyby coś Ci się popsuło. Z tego co wiem wychodząc z pudłem ze sklepu już cię tam nie lubią. Jesli kupisz coś "z promocji" nie możesz liczyć na zwrot sprzętu.

Generalnie nie polecałbym kupować sprzętu elektronicznego w sklepie z wózkami !!! Za talony kup sobie cos innego. Sokowirówkę lub rower. jesli chcesz cieszyć się dobrym obrazem kup w specjalistycznym sklepie. Taka moja skromna rada.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Seba78, 5 Kwi 2009, 19:49

Nie wątpię,że wyjdzie taniej. Jednakże ja bym się bał. Chyba,że masz chęć kupienia za bony i bez rozpakowywania sprzętu sprzedaży go innemu chętnemu na aukcjach. Może inni nie cenią sobie jakości obrazu i wisi im to skąd kupują. Jest to większa kombinacja ale może sie opłacić. Wówczas dołóż trochę pieniędzy i kup sprzęt w normalnym sklepie i może trochę lepszy.

Sprawdź czy dany TV posiada dekoder DVB-T, gniazdo CI na MPEG-4, gdyż nie podejrzewam, aby w tej sieci sprzedawano takie TV. Po wprowadzeniu telewizji cyfrowej może być kłopot, no chyba,że na długie lata nie kupujesz sprzętu.

chodzi o to, ze ja TV nie oglądam - potrzebuję wyświetlacza do filmów:) stwierdziłem, ze dołoże niewielkie pieniądze i zamiast na monitorze komputerowym rzucę sobie je na plasmę Prirytetem dla mnie jest tylko jakość wyświetlanego obrazu - i tu pytanie - czy te najtańsze plazmy są w stanie wyświetlać ładny obraz czy lepiej odpóścić sobie w ogóle ten pomysł. Niestety nie mam za bardzo gdzie porównać iluś tam TV i może ktoś już przerobił temat z tymi najtańszymi TVikami i może podzielić się doświadczeniami.

W Szczecinie zarówno w Carrefourze jak i w Tesco widziałem PANASONICA TH-37PX80 za ok 1900, z tym że to było akurat 37". Kolor obudowy srebrny. I generalnie jest to najlepszy zakup (ten model panasa) z tej kwocie jakiego możesz dokonać. Bardzo dobra matryca i w ogóle. Polecam poczytać o tym modelu, treści jest masa. Seria PX jest tożsama z serią PV, o której mamy więcej informacji (różnica jest jedynie taka, że PX ma wbudowany tuner cyfrowy). Sami do domu kupiliśmy niedawno 37PV80 i cała rodzinka jest zadowolona.

P.S. ten temat to kopalnia wiedzy na jego temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

warto zauważyć, że rok temu kosztowała prawie 2x tego co teraz... :)

Ukryta Zawartość

burz ma racje, panasoic to bezpieczny wybor, tuner mpeg jest zbedny, zawsze mozna dostawke zrobic. Tylko jesli masz zamiar wiecej grac niz filmow ogladac, to nie kupuj plazmy.

w tym budżecie:

a) panas 42pV8 za 1950pln,

b) panas 42PV80 za 2400pln,

80 ma przewagę w:

a) kontrast 15000(8-10 000)

b) liczbie odcieni gradacji kolorów 4096 (8 -3072)

Stosunek Jakość/Cena jest celujący (w segmencie technologii plazmowej)

Jest to seria z 2008r, więc ceny są atrakcyjne.

Zakup w sklepie internetowym lub alledrogo.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

• 1 miesiąc później...

jakbys mial wiekszy budzet to bym polecał Panasonic TH-42PX80 jesli chodzi o obraz to w tej cenie LCD sie chowa , idealny do kablowki, sat ,dvd do tego jakies dobre kable i mozna filmy ogladac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mebo, drogi userze!

Czy za reklamowanie sklepu xxxxx masz płacone, czy Twoje wpisy wynikają z dobroci serca?

Miłego dnia! ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

W sumie, to zamiast walić kilkanaście identycznych wpisów w każdym temacie, w którym pojawił się mebo, powinienem od razu wykonać donos do "moderacji". Ale wrodzone do donosów uprzedzenie, nawet całkiem usprawiedliwionych, mnie powstrzymywało. Dopiero wpis jednego z userów "nie spamujcie", który (może niesłusznie) odebrałem także jako adresowany do mnie, spowodował refleksję i donos.

Now, I'm very very shy! :((((

Nawiasem pisząc, jeśli spowodowałem na forum ruch wokół wpisów mebo, to nieco pojechałem na ich pasku. "Nie ważne jak, ważne żeby o Tobie pisali!" ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

wiatrak, 13 Maj 2009, 12:46

nasz Opiekun Handlowy robi co może. Choć ja bym wolał jakby pisała do nas Boguśka od faktur :)

wiatrak, 13 Maj 2009, 16:08

oj wichura. wszystko jest w necie. trzeba tylko kliknąć w link autora i trochę poszukać....:) jest też inna opiekunka.

jednakże co by nie pisać o naszym opiekunie to jednak muszę się zgodzić,że ta plazma Panasonica jest bardzo dobra !!

Widzę w temacie jesteś dość mocno wkręcony - proszę podpowiedz w budżecie do 3500 zł też 42 calową plazmę doradziłbyś inną czy te które wpisałeś starczyły by spokojnie

Jak już wyżej pisałem,podłączona do TV jest cyfra,przez którą oglądam TV i kino domowe Denona do filmów

Z góry dziękuję za podpowiedź

creasy, 14 Maj 2009, 11:12

Nie wiem czy to było do mnie jednakże

tę plazmę : Panasonic TH-42PX80 poleciłbym jak najbardziej, ponieważ sam ją od roku posiadam (model 37cali). Obraz bardzo ładny (nawet jeśli sygnał jest słabszy świetnie sobie radzi z obrazem),żadnych cudów, żadnych przebarwień (czasami rodzinka potrafi zostawić włączoną telegazetę czy guide na kilka godzin i naprawdę nic na monitorze "nie zostaje". Ma też wygaszacz jakby co.

W trybie ECO działa kapitalnie (dostosowuje obraz do natężenia światła) i co najważniejsze nie żre prądu. Jako źródło podłączone mam dvd denona, model budżetowy 1940 i oświadczam,że tak pięknego obrazu nigdy wcześniej nie widziałem. Kryształ i czerń. Z pewnością jest to też zasługa dvd,ale ta plazma świetnie sobie radzi ze scalingiem. Miodzio. Ma tez gniazdo CI ( w przyszłości do dekodera MPEG-4 jaki będzie u nas ) i nie trzeba będzie stawiać jakiś dodatkowych puszek. Wystarczy wpiąć w gniazdo i będzie działać. Ma 3 wyjścia HDMI. To według mnie wystarczy.

Jedynym minusem jest dźwięk. Dwa szerokopasmowe głośniki o mocy 10 W mogłyby byc lepsze. Jednakże do zwykłego oglądania programów jest OK. A filmy i tak ogląda się podłączone do czegoś. Druga mniejsza wada to pilot i jego "snajperskie" usposobienie. Niestety trzeba dokładnie celować.

W stosunku do najnowszych modeli uważam że jak za tę cenę jest super.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.