Skocz do zawartości
IGNORED

Tani i uniwersalny odtwarzacz CD

MaTiX_lama

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko, że tego Rotela RCD-970 ciężko jest gdziekolwiek znaleźć. CD będę kupował na allegro, więc może poruszajmy się wśród modeli, które tam są. Z Roteli na allegro znalazłem tylko RCD-951 i to w cenie powyżej 500zł, także odpada...

Kwestia szczęścia - ja właśnie w zeszłym tygodniu kupiłem Rotela 970, właśnie za 5 stówek. Tez zastanawiałem się na 951 (były akurat 2 sztuki, po około 800) - całe szczęście wstrzymałem się dwa dni...

lukaszpiet, 9 Kwi 2009, 14:40

>a denon dcd 685? co o nim powiecie? cena około 350zł zdaje się. jak wypada w porównaniu z dcd 1290?

>wate rozwagi te modele?

DCD685 mam właśnie w domu. W oryginale przeciętniactwo na całego. Po wstawieniu lampowej analogówki przepoczwarza się w prawdziwego killera, gra świetnie.

>przepoczwarza się w prawdziwego killera

a jest lepsze od poprzedniego killera, czyli zlampizowanego Onkyo?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

7511..wyglada super....i mysle o jego modyfikacji u McGyvera ...po włozeniu OPA 2184..nie jest zły i wart swojej ceny....moze gra niceo Onkyowo ale analitycznie...i przestrzenie...dotego stopnia ze wsyzrmałem sie na jakis czas z modyfikacją...do celów jw. wystarczjacy...choc moze i m67 lepszy..ale trudno dostac w bardzo dobrym stanie...Wykonanie onkyo .wyzsza półka...

MaTiX_lama, 9 Kwi 2009, 12:14

nie podoba brzmieniowo czy wizualnie?

Popatrz do wątku o denonach jaki ładny jest 2560 z drewnianymi boczkami, ha!!!

Jeśli chodzi o brzmienie 2560, moim skromnym zdaniem brzmi bardzo dobrze jak na swoje pieniądze! Owszem jest ciepły ale nie brakuje mu detali w dość jasnym systemie. Są podane z delikatnością i gładkością ja to bardzo cenię i może dlatego polecam ten model. Bynajmniej są inne różne odtwarzacze w tych pieniądzach ale nie można go porównywać takich krzykaczy jak CD67 czy niskiego denona635 bo to całkiem inne liga. Jak wspomniałem wcześniej pomyśl też nad SL-PS840 można trafić za 500zł.

Pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Wizualnie ;) Ten Technics też mi się jakoś nie widzi - SL-PS840 są na allegro za 750zł, czyli trochę dużo. Wydaje mi się, że do mojego systemu (wzmak HK980 - słyszałem, że gra dość ciemno) pasowałby dość jasno grający CD. Dlatego zastanawiałem się nad Marantzem CD67. Ostatnio widziałem też Denona DCD-735, który moim zdaniem wizualnie jest bardzo ładny, tylko czy równie ładnie zagra?

No to musisz się określić czy ma grać czy wyglądać (jeszcze co to kwestia gustu). Bo wszystkiego w tej cenie nie dostaniesz, a niskie denony niestety nie grają.

Przede wszystkim ma ładnie wyglądać, bo jak napisałem w pierwszym poście CD będzie używany rzadko (częściej będzie wyglądać, niż grać ;P )... Ale jak wiadomo w cenie do 500zł jest co najmniej kilka ładnych CD, teraz tylko chciałbym wybrać tego, który najlepiej gra ;)

w takim wypadku po prostu kup tego ładniejszego... :-) I najważniejsze nie przepłacaj, ceny CD67 są bardzo wysokie na allegro.

McGyver, 10 Kwi 2009, 12:12

>DCD685 mam właśnie w domu. W oryginale przeciętniactwo na całego. Po wstawieniu lampowej analogówki

>przepoczwarza się w prawdziwego killera, gra świetnie.

a ile by taka modyfikacja kosztowala i gdzie mozna cos tkiego zrobic? jesli mozna. sam raczej tego bym nie zrobil. oplaca sie kupic takiego dcd 685 za 350zl i potem modyfikowac czy lepiej rozejrzec sie za czyms innym?

Zależy. Jak chcesz kupić i grać, to się nie opłaca. Ale kupić pod modyfikację to się jak najbardziej opłaca. Gdyby nie to że mam DAC lampucera z lampami na wyjściu to już bym takiego DCD685 przerabiał dla siebie, bo po zaintubowaniu gra to świetnie.

@MaTiX_lama

pytałeś się o denona serii F-101 - jego nie polecam

ale pokazuje to, że jesteś otwarty na format midi

dlatego proponuję serię f10

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sam posiadam taki odtwarzacz i jestem z brzmienia bardzo zadowolony

szczegółowe i przejrzyste

wygląd conajmniej tak samo dobry

a i cena zachęcająca

reszta zostanie na inne przyjemności

oczywiście posiada również wyjście cyfrowe

Ukryta Zawartość

lukaszpiet obecnie mam na stanie DCD 960 i idzie takie wychaczć po 5-20 funtów na pchlim targu... w sumie w UK na carboocie ludzie opchną ci starszego arcama w cenie sony cdp...wiem coś o tym:) wystarczy że laser będzie brudny i nie będzie czytał płyt to za 5 puszczają.... :)

Skoro napisałeś że ten CD nie będzie grał, a muzy będziesz słuchał z kompa, to wydaj już lepiej kasę na dobry przetwornik. Przecież jak juz kipisz CD jako mebel to będziesz musiał go gdzieś postawić, a wydaje mi się że większe wrażenie na sąsiadach zrobi dobry przetwornik niż starodawny 16 bitowy odtwarzacz CD- raczej będą się z niego śmiali.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a może spróbuj z tym:

Ukryta Zawartość

to nie jest zły sprzęt tylko nie wiem jaki laser tam siedzi. Może ktoś z fanów Pionka doradzi czy warto.

Ukryta Zawartość

Mam Pionka PD-M550 z 6 płytowym zmieniaczem i właśnie wymontowałem laser, raczej na tym się skończy. Nowy laser PEA 1030 kosztuje 220zł -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mr.S

14 Kwi 2009, 14:38

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 832 / 5 / 0

a może spróbuj z tym:

http://allegro.pl/item605997907_pioneer_pd_8500_reference_compact_disc_player_bc...

to nie jest zły sprzęt tylko nie wiem jaki laser tam siedzi. Może ktoś z fanów Pionka doradzi czy warto.

PWY 1011.

sniper00,

no wlasnie na carboota albo inny pchli targ nie bardzo mam mozliwosc podskoczyc, jedynie co to angielski ebay zostaje i zaczalem go troszke przegladac. pare ladnych dcd-835 tam widnieje i jestem ciekawy za ile pojda. no ale na pewno nie tak malo jednak jak 5funtow. jeden jest juz za 15cie. swoja droga pre dni temu cdc-700ae poszedl za 77 funtow czyli jakies 370zl, w idealnym stanie, co uwazam za wielka okazje (ktora mi uciekla).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.