Skocz do zawartości
IGNORED

Wszystkie CD playery grają tak samo?

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie od Dong do PawłaXYZ

^XYZPawel

Traktujmy się wzajemnie POWAŻNIE.

Tak jak napisałem w pytaniu - Twoje osobiste doświadczenie ma dla mnie i dla innych forumowiczów znaczenie zasadnicze, niezależnie od tego, co sam myślisz na ten temat.

Zatem nawet jeśli moje pytanie uważasz za dziecinne, PROSZĘ CIĘ (kulturalnie i bez obelg) o publiczną odpowiedź KONKRETNĄ, a nie wymijającą.

Odpowiedź uznam za konkretną, gdy:

- wymienisz nazwy i modele wzmacniaczy (przynajmniej dwa),

- podasz pełną konfigurację sprzętową, w jakiej odsłuch się odbywał (no dobra, kable odpuszczę... wystarczy źródło i kolumny).

Sam domagasz się często konkretnych argumentów, więc myślę, że mnie DOSKONALE ROZUMIESZ.

w latach 90-tych miałem 3 Technicsy, z różnych półek i każdy grał inaczej, ale to może tylko cecha Technicsa, że każdy model gra inaczej:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

kichanadeta, 9 Kwi 2009, 13:56

>Eeee tam Marantz ma dobry przetwornik.

>No ale do tego tylko i wylacznie projekt Orion on Pana Linkwitza.

>Reszta nie wazna wszystko i tak gra identycznie.

Ciekawe jak one grają skoro zmiana cd'ków jest nie do uchwycenia...pewnie przepijęnknjie

michal071, 9 Kwi 2009, 22:28

>kichanadeta, 9 Kwi 2009, 13:56

>

>>Eeee tam Marantz ma dobry przetwornik.

>>No ale do tego tylko i wylacznie projekt Orion on Pana Linkwitza.

>>Reszta nie wazna wszystko i tak gra identycznie.

>

>Ciekawe jak one grają skoro zmiana cd'ków jest nie do uchwycenia...pewnie przepijęnknjie

A to juz tylko moze odpowiedziec sam wlasciciel najlepszych "prawie" kolumn na swiecie i owego cdeka lepszym przetwornikeim. Zwroc sie z zapytaniem do XYZPawel.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Winyle też grają tak samo, bo są tak samo czarne.Dodam, że według mnie różnice w cd są: srebrne jeżeli się w nich zmniejszy poziom głośności będą grały ciszej od czarnych, w których się tego nie zrobi.

• 1 miesiąc później...

słuchałem dzisiaj dwóch technoli, grają tak samo, tylko jeden ma mocniejszy sygnał wyjściowy, a były z różnej półki cenowej, a może po prostu coraz gorzej słyszę (badania na audiometrze pół roku temu i wzorcowo). Strasznie bym się rozczarował gdybym kupił nowego klocka za kilka tysięcy i nie odróżnił bym go od technicsa, wtedy porażka, deprecha i ogólny dół, kurczę nawet Pathos gra dla mnie średnio:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

nie ma to jak dobre samopoczucie i utwierdzanie się w nim:-)

ja tu sobie ironicznie, a Wy wbrew pozorom poważnie, to jest kwestia do zastanowienia:-)

rochu, 13 Maj 2009, 21:33

>I tego właśnie Ci zazdrościmy.

>Skoro nie słyszysz różnicy, jesteś szczęśliwym człowiekiem.

Poza tym niesłyszenie różnic między czymkolwiek a czymkolwiek staje się powoli na tym forum trendy,Ci co jeszcze jakieś tam różnice wyłapują stają się powoli "demode". ;-))

l'enfant sauvage

mam parę różnych cd-playerów i każdy gra inaczej... osobiście najbardziej pasuje mi Arcam alpha 8 i tyle... podłączałem to tez do rożnych wzmaków i każdy sprzęt gra inaczej... najbardziej pasuje mi zestawienie nad-310+arcam+coda8, w saloniku co tydzień inny sprzęt... ale teraz chwilowo gra Denon DCD 500AE+Marantz pm-25 na zmianę z arcamem alpha 7 (dziś przyszedł z ebaya :) ) i jednak znowu arcam górą... siakoś ten dcd500 nie przypada mi do gustu... wczoraj odsłuchiwałem sobie tez tego denona na wzmaku arcam alpha 5 i też inaczej grał... jest tyle kombinacji z tym sprzętem że ciężko idealnie wycelować we własne gusta... jedyne co mi pozostaje to kupować i zmieniać konfiguracje...a nadwyżki sprzętu opychać dalej... aż znowu coś ciekawego mi się uda złożyć... czekam na audiolaba i zobaczę znowu wszystkie po kolei jak grają z nim...

sniper00

Arcam alpha 8 gra fajnie, ale ja podobno nie słyszę, więc to może być dla Twojego sprzętu tzw pocałunek śmierci:-)

Jak to powiadają co poniektórzy Jedem das Seine ... naprawdę dużo już tych sprzętów mi się przez łapy przewinęło... i zdążyłem sobie wyrobić własny styl/gust, wiem co mi się podoba a co nie... i nie interesuje mnie cena sprzętu to że ktoś dał 10 złotych czy 100 tysięcy dla mnie liczy się efekt końcowy czyli jak to gra... fajnie by było aby dobrej jakości i wspaniałego dźwięku mógł zaznać każdy przeciętnie zarabiający ludek a nie tylko zamożni ludzie... ale zazwyczaj jakość idzie w parze z ceną... dlatego ja staram się kupować przyzwoite klocki tyle że używane...bo ceny nowych z salonów to mnie z nóg zwalają...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.