Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

teraz J.L.Hooker - chill out(tupelo)

,a wcześniej 4pory roku (Pinnocka)

,a jeszcze wcześniej L.Mckennitt -the visit i Fleetwwod Mac live

co będzie za chwile tego jeszcze nie znaju ;)

Troche mi sie nudzi, to napisze czego slucham od kilku dni :)

Nina Nastasia "Run To Ruin"

Wim Mertens "If I Can"

DNA "A Taste of DNA"

The Bug "Pressure"

Kid 606 "Kill Sound Before Sounds Kill You"

• Redaktorzy

A mi właśnie "Akwarium" z kasety. Kto zna grupę? Dla ułatwienia, pieczętują się drzewem Feanora i gwiazdą Elfów Wysokiego Rodu.

canto de la vidos. zespol cycle. wytwornia - archiv produktion. muzyka srodziemnorska w skromnej, ale jakze pieszczacej oprawie - tylko glosy i instrumenty perkusyjne. goraco zachecam.

Camel -"Rajaz" ..Album choć nowy to piękny. Piękne (w dużej części osobiste) teksty, przemyślane kompozycje i niepowtarzalne melodyjne partie solowe Andy'ego Latimera.

Pozdrawiam

zildjian >

nie,nie panów t.van leera i j.akkermana odsłucham we właściwej chwili.a Out of Focus jest grupą czysto aryjską :) zreszta grającą w okresie wyczynów Focus -a

grał album out of focus z1971r

a teraz wake up z 1970r(hej john)

oba albumy należa do czołówki krautrocka,zresztą następne dwa nie są wcale gorsze.

Przy okazji maniej lub bardziej czystych Aryjczyków - czy znasz coś takiego jak KRAAN ? Jakaś grupka kontestatorów żyjąca w domku bodajże w Szwarcwaldzie,zupełnie ciekawa i nieżle brzmiąca. Jakieś trzy dyszki +++ temu wpadł mi w ręce analog,chętnie posłuchałbym dzisiaj....

Zildjian >

Oczywiście,

jeśli pamięcią sięgasz właściwie i jest to równe 30 lat to w 1974r wydali płytę – andy nogger – jednak ten album jest dla mnie trochę za bardzo wygładzony w stosunku do drugiego lp.-wintrup-z 1973r. który bardziej mi leży, grają tu bardziej drapieżnie ;).Debiutanckiego lp.Kraan z72r. jeszcze nie słyszałem.

Jeśli na słowo „kopia” nie pałasz żądzą mordu, do daj namiar gdzie wysłać te dwa lp.,a tak w ogóle to ty jakiś jazzawy jesteś :)))).Out OF Focus klimatycznie też ci pewnie będzie pasił , na rybkę z marszu mogę podać ci jeszcze dwóch krautów o podobnym klimacie ;Ikarus – ikarus 71r.; Subject Esq –subject esq 72r.

Jagger>

E tam, od razu arcydzieło,płytka jak płytka ;))) ,ja częściej wracam do quadrophenii.

Pozdr.

Odnośnie wątku;

Birth Control – operation kończy się , a za chwilę Armaggedon (made in germany) z70r.

fubb>

"Jeśli na słowo "kopia" nie pałasz żądzą mordu"

Nie pałam i chętnie kraan-a posłucham, bom stary a słuch o nich zaginął, coś mi się jedynie po pamięci telepie. Jeśli Tobie czego trzeba z muzuki??? Może coś mam na wymianę. Teraz słucham nowego Stańki i jakoś jestem rozczarowany. Skłaniam się obecnie w kierunku free-jazzu, ale kiedyś to i King Crimson i Focus I Yess i Jethro Tull i no ci co wtedy słuchali muzycznej poczty UKF to wiedzą jakie to były klimaty............

a ja sobie posłuchuję lekko punkowe granie - czuję się przy tym nieco młodziej :))

Wire - Pink Flag

Toy Dolls - A Far Out Disc

Leciutkie, przyjemne granie.....

Pozdrawiam.

The odd get even.

Nareszcie w domu :-)

Trzeba "przedmuchać" długo nieużywany sprzęt :-)

Ochłodziło się (nieco), to na rozgrzewkę - muzyka z rytmem :-)

G. Love & Special Sauce

"Coast to Coast Motel" 1995

"Yeah, It's That Easy" 1997

Sekcja rytmiczna, nie jest tak rozbudowana, jak jej odpowiedniki w zespołach Allman Brothers Band czy Grateful Dead, ale jest wszystko to co "kołysze" :-)

Są też cytaty muzyczne, ciekawe pomysły, harmonijka i wokalista, z nosowym głosem.

Pozdrawiam

>burza>

nie ma problemu, zadzwoń, a żeby określić kierunek wysyłki:)

swoją drogą Kraan,dla mnie jednak to niemiecka druga liga ,a tu proszę.

a leci debiut- VDGG.

• Pokaż nowe odpowiedzi