Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Fubb

Millerek? Coors? Michelob? Bud ?

A słucham Jacek Kochan- Corporate Highlanders z m.in. J.Abercrombie,nigdy przedtem mnie natknałem się na tę płytę

zildjian>

oczywiscie miller,miller -chyba nie wywołuje burzy;)

a na dyskofonie

pan young i po raz 3 -rockin' in the free world

ile w tym kawałku jest energi to wprost nie do uwierzenia

a od wczoraj czeka do odsłuchu lp.grupy -nurt- i stwierdzan że czas nadszedł :)

Moody Blues - every Good Boy Deserves A Favour ...piekny tytuł prawda? tak samo jak zawartośc albumu.

Jane - Together .... hammondy hammony i piękne solówki gitarowe..pozatym bardzo dołujący album

załączam link :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a Na sen jeszcze większe "doły" - Morte Macabre - Symphonic Holocaust. Kto lubi skandynawskie progresy jak Anekdoten powinien posłuchac też tego wydawnictwa.

Pozdrawiam

Wojtekitek

Ukryta Zawartość

Patricia Barber- Distortion of Love a szczególnie polecam kawałki,w których Patricia, no tego,no.... nie śpiewa. Dream team- Marc Johnson,Adam Nussbaum,Wolfgang Muthspiel,Patricia na pianie

hi,

atmospheric drum & bass - very chillin and smooth drum n bass with which one can fall asleep.

Ukryta Zawartość

greez

Fleet

post-7606-100008057 1170267660_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pat Martino - Interchange,

kolejna w kolekcji płyta top guitaristy zeszłorocznego Down Beat'u, po raz kolejny nagrywane pewnie na Tonetce albo kaseciaku Nikko PRL-owskiej produkcji. Muzyka i wykonanie interesujące,ale nadal szczególnej uwadze polecam cedek The Maker !

zildjian, nawiazujac do Twojego poprzedniego wpisu- święte słowa,Patricia zdecydowanie lepiej prezentuje się grając aniżeli śpiewając. Na plycie "Live A Fortnight in France" pokazala co i jak potrafi...

Dzisiaj bedzie smutno,pomimo wiosennej aury-kolejna pelna melancholii i pomrukow plyta K.Jarretta- tym razem "The Melody At Night, With You"...chyba powinnam tego posluchac nocą, tak na dobre dobranoc;)

Mysza

A kto w Paryżu z nią grał ?

A ja jestem w odmiennym nastroju, w południe słyszałem w samochodzie Stonesów i tylko czekać jak wrzucę Hot Rocks na talerz !!!!

Twój wpis "o mnie" - dlaczego "its" ?

W Paryzu P.Barber towarzyszyli Neal Alger(quitar:), Michael Arnopol(bass) and Eric Montzka(drumssss)

"its"- mysza to mysza;)..zmienie moze na hers:)

pozdrawiam

Po porządnej, brazylijskiej serii nabyty za 22 zł nowiutki, czarny (duży) krążek "Monks' Music". Riverside Records. I bez cienia oryginalności zanurzenie się w najlepszy z możliwych jazzów!. Płytę otwiera hymniczne "Abide with Me" grane króciutko przez dęciaków jedynie. Poemat. A ocenę, jak na tej płycie gra Art Blakey pozostawię zildjianowi. Trzeba naprawdę mieć "power" by napędzić takie towarzystwo. Innym zmiękłyby nogi... WS

a u mnie "elektra" pod soltim z birgit nilsson. cudo:)

a poza tym nokturny chopina w wyk. joao pires oraz requiem verdiego by riccardo muti (studer, zajic, pavarotti i ramey)

pozdrowienia

Wieczór Stonesów zakończony - sąsiedztwo nie wytrzymało.Skończyłem na Black & Blue. Rano przed fabryką poleci również cd Black & Blue ale Wolfganga Muthspiela,wyhaczone tydzień temu w "stolicznym" Trafficu - jaki piękny, choć ciut ponury, sklep !

oj oj oj

Co za wieczór ..matura zaliczona wzorowo więc piwa poszły w ruch. Miła koleżanka przyniosła mi płytę :

Al Di Meola - World Symphonia The Grande Passion

Przepraszam za ewentualne błędy ..a ja dalej słucham

Pozdrawiam

Wojtek

A w duszy nie od dzisiaj mi gra "Never let me down" Bowiego ze skądinąd cieniutkiej płyty. W tym numerze wszystko jest wzorcowe (jak wzorcowe sklepy za Komuny,powie ktoś...)

Dziś w duszy zupełna cisza..jak przed burzą;)...Charlie Haden i "The Land of the Sun" komponują się świetnie...gdyby jeszcze za oknem bylo słonecznie.

Ja w swoje urodziny (jeszcze w piżamie siedzę :P ) słucham:

Grobschnitt - Grobschnitt

Franciszek Zappa - Waka/Jawaka

Albumy które definitywnie poprawiają mi humor - taki ot prezent od siebie :)

W duszy- cisza bo usilnie rozmyślam jak namówic mamę na psa którego chce kupić mi brat ...

Pozdrawiam

Czego słucham uważnie:

Klasyka:

Gavrilov/Richter: Handel, Keybord Suites I - duże zaskoczenie, Richter znakomity

Robev etc.: Czajkowski, Liturgia JC - kontemplacja i akustyczne nagranie z bazyliki w Sofii

Jazz:

Globe Unity Special'75: Rumbling - piękne białe free

Baikida Carroll: Marionettes On A High Wire - ambitny akustyczny mainstream

Kahil El'Zabar/D.Murray: Live At The Bop Shop - Wielka Czarna Muzyka

Czego słucham mniej uważnie:

B.McFerrin, 'klasyczne' płyty

B.Marsalis, Creation

T.Gustavsen Trio, The Ground

Mick Goodrick, In Passing

Hollywood Trio

D.Newton Trio

P.Martino: Think Tank

+ klasyka różna i różnista w zależności od pory dnia i pogody

W samochodzie:

Sting&Gil Evans, Last Session

L.Reed, NYC Man

samplery Grammophone z ostatniego pół roku

broy,

podaj jakies swe 'murowane' typy. Powiedzmy muzyka barokowa szeroko pojeta. Na poczatek ;-)

mam na mysli konkretne wydanie - kto co i kiedy dla jakiej wytworni

pzdrw

soso

soso

Miałem kiedyś takiego murowanego typa. Murował u mnie ścianę nośną, a dziś pęka mi nieco chałupa. Nie polecam tego typa murowanego.

Pzdr

broy,

Rozczarowanie!

Rzuc jakim dobrym tytulem, wykonaniem. Nie wiem dlaczego ale w muzyce powaznej naprawde czesto zdarzaja sie gnioty, tak od strony realizacji jak i wykonania. A polki w sklepach ugianaja sie pod naporem. Mam okolo 50 plyt z klasyka, ktore czasami mam chec cisnac przez okno. Powstrzymuje mnie... no nie wiem co ;-)

pzdrw

soso

Witam !

>> broy

Rozumiem Cię doskonale. Ja też miałem taką "murowaną firmę" i już trzecią wiosnę zbieram odpadające po zimie kawałki tarasu, jednak popieram soso o jakieś murowane typy 1. Plizzzzz.

>>> soso

mam podobny problem z CD i już nie kupuję w ciemno. Za to polecam vinyl - tam można , mimo szumu i trzasków zasłuchać się całkowicie nawet jeśli realizacja jest gorsza.

Pozdrawiam

soso

Jak będziesz rzucał, daj znać. Może coś do mnie doleci.

KBD Trio, płyta dodana do ostatniego JF - zaskakująco dojrzałe granie! Ambitne i melodyjne. Polska młodzież gra jazz!

Chick Corea – Change

Jan Garbarek – Madar, Legend of the seven dreams, Officium

Chuck Mangione – Alive

i jeszcze kilka innych staroci :-)

Ł.A. Woman

keith jarrett 'nude ants' - koncert z village vanguard z maja 1979 roku w boskim składzie jarrett/garbarek/danielsson/christensen ecm1171/72

• Pokaż nowe odpowiedzi