Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian

Dziś ponownie będzie to samo,ale na okablowaniu Argentum.

Skonfiskowałem Zydelkowi kompletne druty by się przekonać czy na moim zestawie będzie równie fascynujący efekt.

pzdr

45 cykneło,Sinatra,Zappa,Zeppy,Stonsi,Coltrayny,Davisy i Yesy od 16:00 mi grali.

Repertuar ma Bogini(są świadkowie tej niebywałej urody) i dzieciaki komisyjnie ustalili.

Mogę Wam powiedzieć tyle,że to wielka radość w 46 rok w takim towarzystwie wchodzić.

Innym takich rodzin życzę i wyrozumiałości dla naszego hobby.

A mówią,że trzy śzóstki pecha przynosza!

06.06.1960 serdecznie was pozdrawia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Frank

Wszystkiego najlepszego, czego dusza i umysł tylko zapragną :)

A w wątku :

Porcupine Tree - Yellow Hedgerow Dreamscape ...niestety na mp3 ( kiedys mp3 to była codziennośc , a teraz - raz na kilka miesięcy coś włącze z kompa)

Pozdrawiam

Wojtek

Frank>

lepszego sprzetu nie życze bo w tym wieku to już swój dzwięk znalazłeś tak mniemam,ale jakby co..:)

co do odkryć muzycnych,tutaj tez bywa różnie ,można się naciąć :)

ale życzę niekończacych się powrotów do Twej ulubionej muzyki ,

niech sprawia ona Tobie radośc-zawsze (przynajmniej tak jak mi moja) :)

pozdr.

w wątku,zmiękłem cosik.

queen-live magic

Frank posyłam Ci torta, a postawisz flaszkę?

;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w ciągu dnia w przerwach od pracy pogrywała płyta andersa jormina 'in winds, in lihgt', teraz gra 'arias for farinelli' z vivica genaux, akademie fur alte music i rene jacobs, a na wieczor perełka niezbyt często przeze mnie słuchana: 9. symfonia mahlera w wyk berlinskich filharmoników i karajana (nagranie z 1981 roku).

zanim mahler zagości w moim domu to jeszcze lekki repertuar (na sen dla syna:) - wydane w tym roku "uwertury dla hamburgskiej opery". gra jka poprzednio akademie fur alte music berlin. płyta wydana w tym roku. przyjemna, miła niezbyt angażująca muzyka. realizacja perfekcyjna - moze być świetną propozycją dla 3-płytowych audiofili:) pozdr

ps wyd Harmonia Mundi "ouverturen fur die hamburger oper" hmc 901852

jAZzNAVOUR - zaskakuje mnie ta płyta głównie ze względu na towarzystwo: Jacky Terrasson, Diane Reeves, M.Petrucciani, E. Louiss czy R. Galliano. Stary, mały mistrz z małym, wielkim głosem!

polecam

jotesz

muzyka łagodzi obyczaje

W aucie od kilku tygodni słucham codziennie: John Butler Trio, Sunrise Over Sea. Ta płyta przywraca wiarę w świeże granie rocka i tego wszystkiego, co najlepsze w muzyce poza jazzem i klasyką. Poza tym na stałe mam w przeglądarce Lou Reeda. Słuchałem też ostatnio Mars Volta, bardzo mi się spodobało.

W domu słucham od kilku tygodni K.Jarretta i Radiance oraz kilkunastu innych płyt Keitha. Klasyki nie słucham prawie wcale, może mam chwilowy przesyt - oprócz nałogowego słuchania Suit wiolonczelowych JSB w zasadzie nic nowego ostatnio nie zapuszczałem. Czekam na przysłanie mi wznowionych nagrań P. Casalsa i przerabiam ostatnie nagranie Jian Wanga dla DG. A także słucham Bauera, Monighettiego....

Natomiast dla gości i znajomych puszczam samplery Naima, Jarka Śmietanę, Torda Gustavsena, Martynę Jakubowicz, Krzysztofa Herdzina, Chicka Corea - czyli dobre granie dla prawie wszystkich. A jak mam dość gości to Art Ensamble Of Chicago. Po góra piętnastu minutach są już zwarci i gotowi do wyjścia....

Pzdr ;-)

broy,

Zawiódłbyś się na mnie, gdybym przypadkiem znalazł sie wśród twoich gości :-) Art Ensemble of Chicago to dla mnie naprawdę NICE GUYS. Podobnie rzecz się ma z Ethnic Heritage Ensemble. W swoich latach wespół z lofciarzami pięknie oczyszczali jazz z róznych fusion, funky itp. Pozdrawiam. WS

wojtekkitek

Słuchałem ostatniej płyty. Jest to powrót do grania z lat 70-tych - dużo tam Zeppellina, Crimsona, a także wcześniejszego grania: Cream i The Who. Wszystko jest podane w nowoczesny sposób i zagrane z pasją i energią. Na tle syfu dookoła takie nagrania budują wiarę, że młodym jeszcze coś się chce. Będą grali w Stodole i postaram się wybrać na koncert.

Prezes WS

Polecam zwłaszcza wcześniejsze nagrania AEOC, zdecydowanie ciekawsze od nagrań dla ECM. Ostatnio wielkie wrażenie zrobiła na mnie płyta D.Murraya w duecie z Kahil El-Zabharem, nagrana Live i wydana w zeszłym roku dla Delmarku. Wielkie, czarne granie. Wspaniałe!

Pzdr

oj naogladałem sie dzisiaj płytek troszku nie mówiąc o odsłuchu

miło w dłoniach trzyma sie nowevinyle wintera ,m.watersa ,craya czy najbardziej progresywną płyte w dyskografi uriach -salisbury:)

dzieki bogu,to małe zboczenie mnie nie dopadło bo chyba bym się zapłakał;)

a w watku;bootlegowy young -let the good times go

i co ?

i srednio czyli 3+ w skali 6 stopniowej rok 2002 z okresu tej słabszej płyty ale powiem ze mimo pewnego wyciszenia i luzu na tym krazku przy all along the watchtower ciary lataja-zreszta jak zwykle u younga no i cortez the killer jest ,co mnie popchneło do zakupu? to owe kawałki właśnie.

a czeka jeszcz kolejny bootlegowy gallagher i nie tylko -ale to już inny watek chyba:)

Właściwie coś w kierunku Zildjiana. Zapisany na krążku DVD nowojorski koncert Led Zeppelin – „The Song Remains The Same”. Nie widziałem wcześniej tego koncertu i przyznam, że zrobił na mnie duże wrażenie. Zespół w świetnej formie, wyjątkowo błyskotliwy. Ale moją wyjątkowa uwagę przykuła gra Johna Bonhama! Nie zauważałem wcześniej jak istotnym członkiem zespołu jest ten perkusista. Plant i Page zazwyczaj błyszczeli na pierwszym planie, ale przecież gdyby nie ostry rys perkusji Bonhama Led Zeppelin byliby zupełnie innym, lżejszym zespołem! A tak, bardzo czasem finezyjna i wręcz delikatna gra Page’a dostawała zdecydowany, mocny, kontrastowy, choć też czasem bardzo wyrafinowany szkielet. Może to i wstyd tak po latach się zachwycić, ale zamiast się nadmiernie przejmować posłuchałem i przypomniałem sobie paru innych bębniarzy. Elvin Jones kroczący równie gigantycznie jak jego kolega na saksofonie tenorowym, wydający mnóstwo dzikiego łoskotu Buddy Rich, świetny gdzie i w jakim by towarzystwie się nie pojawił Art Blakey i wielu innych. W mojej pamięci utkwił szczególnie oglądany w 1980 roku w trakcie występu Sonny Rollinsa w ramach Jazz Jamboree Art Farmer. Już tam, chociaż przy świetnym Sonnym nie było to proste, przykuł uwagę swoją grą. Po koncercie powędrowałem do „Remontu” na jam i tam, w małej, ciasnej i zatłoczonej salce dopiero Farmer pokazał klasę. Towarzyszył Krzesimirowi Dębskiemu tak płynnie, miękko i delikatnie a jednocześnie napędzająco, że rece same składały się do oklasków. Widziało się i słyszało, że chłopak rewelacyjnie czuje ten instrument i że sprawia mu to ogromną przyjemność. Gdy zmęczony wyszedł wreszcie zostawiając te same bębny któremuś z naszych rodaków cały nastrój nocy prysł jak bańka mydlana. Zmiennik tak zaczął się wyżywać na perkusji jak gdyby walczył o życie. I skończyła się muzyka… WS

BURNIN SKY a virtuoso guitar tribute to Jimi Hendrix - coś tak dziwnego dostałem na gołej płytce, bez opisu, net nie chce tego rozpoznać, a ja rozpoznaję tylko, że to melodie Hendrixa i "jaka to melodia" ale kto - już nie daję rady. Niemniej brzmi fajnie, niekiedy lepiej, niekiedy gorzej...

Może to kompilacja dokonana w moskiewskiej piwnicy?

muzyka łagodzi obyczaje

Lenny White & Adam Holzman

Matthew Shipp & DjSpooky - wilsau jazz festival 2004

Mouse on Mars - idiology

Ornette Coleman - the shape of jazz to come

Coleman Hawkins - body and soul

Cuong Vu - come play with me

• Pokaż nowe odpowiedzi