Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś płyty o niebanalnych tytułach

Twin Peaks ( muzyka Angelo Badalamenti) - "Fire Walks With Me" ( z filmu pełnometrażowego nei serialu)

Atomic Rooster - Death Walks Behind You ...rockowa perełka . Jestem urzeczony tym albumem i słucham go ostatnio bardzo często. Czemu ? Posłuchajcie:)

Pozdrawiam

Wojtek

galadriel-galadriel rok 71

po nazwie(ja tak to dobieram -żeby nie było) mozna by przyjąć ze to bedzie jakaś pełna pogresja z wyciszeniem ,spokojem i taką "argusową" zwiewnoscią 'ale nic z tych rzeczy granie mocno zachodnioamerykańskie czasem brytyjskie z dużymi "odjazdami" albo jak kto woli psychodelicznymi zapożyczeniami.

no i byłbym zapomniał -australijczycy to są:)

PP - opowiedz coś o tej płycie, pls. posłuchałem fragmentów po Twoim wpisie i mnie zainteresowało. pozdr

u mnie g. faure requiem (ciekawe to requiem pisane "dla przyjemności") pod herreweghem właśnie się skończyło, a teraz jon and vangelis 'the friends of mister cairo'.

Własnie dzis ja dostałem od przyjaciela z dalekiej Azji.Szczerze mówiąc dość sceptycznie podchodziłem do wydawnictw xrcd ale musze z czystym sumieniem przyznać rację wspaniałej jakości masteringu w JVC.

Od strony muzycznej jest to wspaniale zagrany kawałek jazzu mainstreamowego i przede wszystkim ta płyta CD brzmi prawie jak LP (ci którzy wiedzą o co chodzi zrozumieja-ukłony dla zakładkowiczów Analog)

Polecam wszystkim choć cena odstrasza (cos około 150PLN u nas).

Teraz już wiem ze czeka mnie zakup pozostałych płyt tego tria.Na prawdę warto mieć takie płyty w swoich zbiorach.

Pozdrawiam fanów jazzu i nie tylko

A zapomniałem dodac że przesłuchałem tą płytę 4 razy pod rząd i nawet moja małżonka stwierdziła, że ta płyta gra jakoś inaczej (znaczy się ładniej:-))

"Bach: Englische Suiten 2&3, Scarlatti: 4 Sonaten" Ivo Pogorelich DG seria Marsters - DG 445 573-2

Mój mały syn śpi przy tej muzyce wyśmienicie:)

Dziś będzie głośno ( żeby zagłuszyć odgłosy dochądzące z rynku na którym jest festyn :) ) Rozgrzewam nowe kolumny - powstałe w pocie czoła monitory DIY.

A co u mnie ?

Marillion - Script For A Jester's Tear

Jethro Tull - Minstrel In The Gallery (w tej chwili Black Satin Dancer ..pięękne)

A będzie : prawdopodobnie koncert Steve Ray Vaughan, a potem Rory Gallagher "Irish Tour"

Pozdrawiam

Wojtek

pogodę mamy -średnio do d...

nie ma co kryć jest "zimno" a ja ciepłolub jestem więc radzić sobie muszę,

jak pogrywa j.winter -to od razu temp rośnie -guitar slinger(don't take advantage of me)

Aurę mamy chwilami Napiszę trochę bardziej eufemistycznie niż nasz Fubb ;-))

....trochę marcową i nic dziwnego, że jakieś typowo przednówkowe bakterie atakują niewinnych ludzi ubezwłasnowolniając zaatakowanych zupełnie.

Aby nie naruszyć nadwątlonych sił rekonwalescentki ;-) zaaplikuję sobie dziś chyba trochę łagodniejszą muzykę:

Secret Story –Pat Metheny,

Blue light til dawn – Cassandry Wilson

i przepiękne wykonanie koncertów skrzypcowych Bacha – Rachel Podger i Academy of Ancient Music.

Pozdrowienia

Ł.A. Woman

Mój najnowszy nabytek:

Jacques Brel "Grand Jacques" (Membran Music .222751) 2005

Płyta typu "składak".

Zróżnicowane aranże, utwory z akompaniamentem gitary, akordeonu,

a przede wszystkim, wspaniały instrument głosowy - Brel`a :-)

Dodatkowy bonus, to bardzo dobra jakość nagrań.

A na działkach dość slonecznie, temperatura 16 - 17 stopni C (co mi bardzo odpowiada) :-)

Pozdrawiam

System of a Down - "Mezmerize".

O ile ich wcześniejsze płyty potraktowałem dość obojętnie, to ta mnie zachwyciła.

Melodyjne, riffowe naparzanie, wzbogacone folkowymi motywami,

zagrane z pazurem i odrobiną szaleństwa.

w samochodzie king crimson 'beat' a w domu keith jarrett radiance - genialne i nieprzerwanie od wielu dni. teraz carmen pod karajanem z leontyną price.

Kenny Wheeler Quintet, The Window In The Window - piękne granie, esencja ECM. Mocny skład: lider/Abercrombie/Taylor/Erskine/Holland - polecam

Dahl/Arild Andersen/Heral - duński Jarrett po prostu!

Savall, Jordi

"La Folia"Corelli, Marais, Martin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dobry wieczór

no i pieknie zrobiło się nam -ciepło- w końcu,

czy tak nie moglo być od poczatku miesiąca;)

negro>

jeśli bakterie jeszcze w ofensywie to może stary indiański sposób na tę pore roku-herbata z pigwą- powinna rozwiazać większośc problemów,natomiast na wieksze "virusy" polecam - pigwówkę ,po 2 setkach kazda duża bakteria staje sie "bezbronna" a i może jeszcze zamiast tej łagodnej muzyki warto zapodać coś ostrzejszego nie musi być coś wymyślnego , wystarczy keith i mick- chociażby :)

Frank-bo to jest niezniszczalna muzyka,bez dwóch zdań i tak teraz sobie mysle że wybór najlepszej płyty PH to zadanie niewykonalne bo tam przynajmniej 2, 3 albumy to dzieła doskonałe :)

piszę teraz-bo to będzie odnosnie wątku ;) -

słucham właśnie singla PH(zupełnym przypadkiem:) )z utworem- fortuna- czyli inaczej repent walpurgis ,a to przecież czyste piękno i jak przy takim kawałku mogę mysleć o słabszych albumach zespołu :)

pozdr.

Ostatnio:

- Wynton Marsalis Septet – Selection from the Vilage Vangard

- Ralph Towner – Diary (ostatnio trzyma mnie zauroczenie tą płytą tak bardzo, że postanowiłam bliżej przyjrzeć się solowej dyskografii Ralpha, której niestety nie znam)

- Trochę Możdżera ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ł.A. Woman

Fubb & Frank

Akurat wczoraj kupiłem Home. Przymierzałem się do niej chyba od roku słuchając w sopockim Empiku kilka

(-naście?) razy. Dlatego,że jak sami przyznaj,ą to najbardziej do tamtej pory "dark" płyta.

• Pokaż nowe odpowiedzi