Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

znowu lipiec;)

,a to znaczy że udałem się(jak co roku) po kartonik z płytami opisany uriah heep no i wczoraj na przywitanie miesiąca przypomniałem sobie lp .salisbury, po pólnocy wystartowałem z debiutem ..... very ‘eavy very umble a tam gypsy i come away melinda –przepiękna klasyka rocka poza tym jak tego nie kupić z 53 zł obniżyli do 20 :)

w tej chwil zastanawiam się czy zapuścić look at yourself czy live 73 właśnie dla utworu july morning –skłaniam się ku koncertowi ,który polecam do odsłuchu wszystkim dla których rockowy „łomot” to najpiękniejsze dzwięki:)

bo kiedy mam tego słuchać jak nie w przepiękny lipcowy poranek.

Pozdr. z „zagłębia” rockowego jakim stał się mój pokój ;)

w przerwie uriach heep :)

manfred mann chapter three-volume two rok 70

ut.lady ace

album o zdecydowanie jazzrockowym zabarwieniu chyba jednak ciut słabszy od pozycji nagranej rok wcześniej,ale co by nie mówić i tak rózniący się od wcześniejszego popowego okresu do 69r.

Było pewnie nie raz ale wraca jak bumerang - Jazz at the Pawnshop, szczególnie 3 utwór z pierwszej płyty, Im Confessin (Neiburg-Dougherty-Reynolds) :-))

Z płyty uwieczniającej 10-lecie Gdynia Summer jazz Days John Scofield - "Gdynia Blues" a potem Motian/Johnson/Konitz/Frisell, po nich Joshua Redman Quartet, Kenny Garrett Quartet,McCoy Tyner Trio,Miłość & Lester Bowie,Tomasz Stańko Quartet,BB King a na koniec James Brown - wszystko live z różnych lat z t eatru Muzycznego w gdyni i Opery Leśnej w Sopocie

->R.u.s.t

W kilku wpisach widnieje Badi Assad, stąd polecam jeśli nie słuchałeś 'Rhythms' oraz granie w trio gitarowym Larry Coryell, Badi Assad, John Abercrombie - 'Three Guitars '

A co jeszcze w duszy?

Patricia Barber - 'Modern Cool'

Charles Lloyd - 'Jumping the Creek'

A jeśli ktoś lubi od czasu do czasu posłuchać akordeonu to polecam panów: Richard Galliano i Michel Portal - 'Blow Up Musette-Acordeon'

Witajcie,

Dżem -Absolutely Live - taki mały powrót do przeszłości. Od tej płty zaczęła sie prawdziwa miłośc do muzyki. Usłyszałem ten album kilka lat temu z zarnej płty , gramofonu unitra i takich też głośników. Wtedy to nie bo ważne. Do dziś słuchając "Niewinnych" przechodza mi po rękach dreszcze. Jeden z dwóch albumów Dżemu do których wracam ( wracam jeszcze do debiutu)

Moody Blues - Every Good Boy Deserves A Favour - album który mnei kompletnie wycisza. Jest piękne , bardzo liryczny w swych tekstach i muzyce .

Beatles - Help bez komentarza , włsnie leci "You're Going To Lose That Girl" .. mam nadzieję że nikt nie powie mi tekstu tytułowego :) Nie chce tracić swej samiczki ...

Pozatymnoc jeszcze młoda - napewno duzo jeszcze przesłucham

Pozdrawiam,

Wojtek

u2 nie bo już dziś słuchałem

a teraz lp.z lustrem -orginalnie w wersji winylowej ale udało mi sie dostać lustrzany cd identyczny jak winyl no i kończe stronę a, utwór 3 autorstwa hensleya i byrona:)

czy ten lp z lustrem to Look At Yourself niejakiego Uriah Heep?

- ja spokojnie, bo jak inaczej w taki deszczowy poranek - we Wrocławia siąpi, pada, leje - duet Gary Peacock na kontrabasie i Ralph Towner na klasycznych gitarach, czyli Oracle z 1994 roku (ECM)...

muzyka łagodzi obyczaje

Płytę "Rhythms" znam i bardzo mi sie podoba :-)

Pozostałe płyty Badi Assad, również zawierają muzykę, którą czuję.

Polecam wszystkie pozostałe jej płyty ("Dança das Ondas" z 2004 roku, nie słyszałem).

"Three Guitars" - nie jest moją ulubioną :-(

Coryell i Abercrombie w roli gitarzystów akustycznych, nie wypadają zbyt ciekawie :-(

To mistrzowie gitary elektrycznej, nie akustycznej.

Taka, mało wciągająca muzyka mechaniczna, przeznaczona głównie "dla głowy".

Gdyby nie Badi Assad, płyta bylaby mało ciekawa.

Wczoraj sformatowałem dysk (nie ten co trzeba) :-(

Dzisiejszy dzień przeznaczam głównie na wgrywanie programów, porządkowanie

i dostrajanie systemu.

Spotkanie z muzyka, dopiero w nocy.

Pozdrawiam

Jako fan Abercrombiego przyłączam się do zdania Rusta odnośnie płyty acz absolutnie odrzucam szufladkowanie obu Panów wyłącznie w sztrumie. Posłuchaj duo z Townerem lub Abercrombie solo na pudle.

Abercrombie przyznał,że nie bardzo czuł się w swojej roli a i literalnie nie zawsze wiedział co grać. Zresztą, cóż to za poroniony projekt ? (tak jak ten z Cobhamem w kwietniu w Kongresowej).

Płytę chętnie sprzedam - stan idealny,tanio.

• Pokaż nowe odpowiedzi