Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

no to witam :)

nie ma to jak powrót na stare śmieci ,mimo że na kilkanascie godzin, ale zawsze to coś.

zdecydowanie starsi jethro choć ten koncercik z 84 pałęta się na mc z jakąś "zapomniana"audycją .

co grało ,darujcie nie będę was zmuszał to marnowania czasu na takie nudne informacje;)

ale wiedzcie poprzeczki nie opuściłem:)

to co leci w chwili obecnej po długiej przerwie w pracy 'urządzeń' ;) to;

prosze jak sie zgrało, prawie na temat bbc 77r -i jethro tull

pozdr.

Bach - Complete Sonatas and Partitas for Violin Solo R.Podger

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Starzy dobrzy The shadows.jestem po plenerowym Oddziale zamkniętym i Chłopcach z placu broni,jak na moją mieścinę miodzio.Pozdrawiam

Joe Cocker- Sheffield Steel. Uwierzycie? Aynsley Dunbar (Mayall,Zappa,Bowie,Jefferson Starship) - ani jednego uderzenia w czynel poza hi-hat

pp -> ostatnio zakupilem sobie jubileuszeowe wydabnie 'Goldberg Variations' Goulda z 55r (na czarnym CD, koperta imituje wydanie winylowe). Jest pare fajnych dodatkow (5 sciezek) z niepocietym materialem z realizacji (rozmowy Goulda z realizatorami) a na koncu proby zgrania Sinfoniett'y - ciekawie, mozna sie troche posmiac. Na dodatek w ksazeczce jest pare ciekawych historii na temat samego nagrania (np. co Gould przyniosl ze soba i dlaczego :-). Na dodatek calkiem dobrze wyczyszczone.

Pozdr.

qb_1

Tak sie właśnie zastanawiałem co może byc w środku tego wydawnictwa kiedy podniosłem go z półki w sklepie, troche waży. Z tego co piszesz jest tam sporej wielkości ksiażeczka,czy są w niej informację o zyciu G.Goulda czy tylko informacje o GW?

Glownie o GV. Troche jest o Gouldzie i sporo o nagraniu. Opowiastki o wspolpracy z Gouldem. Dzis w domu przejrze jeszcze raz co tam jest i jutro opisze. Do tego wspomniane 5 bonusowych trackow (rozne wariacje, rozmowy z realizatorami i wspomniana Sinfonietta). Wazy rzeczywiscie glownie ksiazeczka. Plytka jest w papierowej kopercie (ma to byc duplikat koperty od oryginalnego winylowego wydania).

Pozdr.

Przez kilka godzin przy browarku Z Frankiem słuchaliśmy muzyki (a nie sprzętu): P.Gabriel, E.L&P, L.Y. itp. a obecnie Procol Harumz czteropłytówy: 30th anniversary antology.

Jasio- czy znasz może jakieś inne płyty Nighthawksa?

Metro Bar mam i ciekawa jestem, czy muzyka z innych płyt jest podobna w stylistyce.

U mnie ostatnio ciągle Marsalis, a w przerwach trochę Bacha i Jarretta

Ł.A. Woman

Peter Erskine - You never know (chyba jednak nadal wolę Time Being)

John Butler Trio - Sunrise over sea,trochę za bardzo przypomina Dave Matthews Band sprzed 10 lat

Kenny Wheeler - The widow in the window:jeszcze całej nie przesłuchałem

zildjian

K.Wheeler - bardzo zacna płytka, fajnie gra nasz mistrz gitary ;-)

Butler - no jeżeli tak brzmi usypiający i przynudzający D.Matthews to ja przepraszam!

Pzdr

Broy

Wheeler - chyba Deer Wan jest ciekawszy,gorzej jednak nagrany;nie sposób nie rozpoznać natychmiast obu Panów.Trochę to już nudzi......

Butler- sorry,takie miałem zrazu odczucie.....

Tak zachwalana "Birthday Live" nagrana w blue note w Poznaniu - Mozdzer, Olejniczak, Walicki, Konrad.

Muzyka dobra i calkiem przyjemna, ale 6 gwiazdek to ogromna przesada, przecietna jakosc nagrania, sztuczna

i moze draznic.

Ciekawostka jest to ze kupilem ja w warszawskim empiku, wzialem plytke "tansza" za 52zl, bo takie same

byly rowniez po 64zl:-)), a w kasie zaplacilem 39zl...

Dzięki , przejade się do MM przy najbliższej okazji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mciej

Okładka płyty, ktorą, powyżej prezentujesz, bardziej pasuje do treści innych wątków, choćby wątku: 5349.

Proszę, nie umieszczaj "okładek płyt (płynów)" luźno związanych, z tematem wątku.

Wpisy Twojej duszy, w której gra, a nie tylko bulgocze, będą mile widziane :-)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi