Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

negra, 17 Lis 2007, 22:54

>Trzeba będzie jutro od rana odsłuchać dziękczynną mszę H-moll Johana Sebastiana, wyciągniętą z

>gardinerowskiego boxu ;)

Ale przed tym trzeba będzie strzelić "klinika" lub wziąć Alkaprim:))))

parmenides, 17 Lis 2007, 23:07

>Negra - jutro nie bedzie słuchania... będzie aspiryna i woda z kiszonych ogórków. a bardziej

>zdesperowani zażyją klina.

Tupot białych mew będzie dobrze słyszalny:))))

negra, 17 Lis 2007, 23:14

>Panowie! Ale ja wypiłam tylko pół piwa. Czemu przesyłacie mi takie złe słowo na niedzielę ;)

No nadszedł czas na drugie pół:)))

Dobrej niedzieli życzę

Negra - my niestety mówimy o swoim upodleniu... samce i sport. piwo i chipsy. wysłuchaj za nas tę msze - i niech koty jutro nie tupią.

...ciekawy pianista, jedna z jego lepszych plyt - live at the village vanguard - ktos zna perkusiste z tego skladu? Eliota Zigmund?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...piekny, lekki jazzik na fortepian, polecam, dla poczatkujacych w tym kierunku nie bedzie skuchy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mróz za oknem, w kuchni zapach parzonej kawy, z głośników Machine Head 'The Blackening'. Gości u mnie zaledwie drugi raz, ale już wiem, że poznamy się bliżej.

... wraz z zapachem kawy ,,wciągam,, American Pie/Dona Mc...

Po wyjściu - gdzieś tam ? - Koleżanki Małżonki dawno niesłuchany Franek Z. Z Matką i takie tam rodzynki.

parmenides, 18 Lis 2007, 13:59

>Widzę, że masz wilką sympatię do Pana Artura i nie oszczędzasz na wydaniach:)

To prawda mam sentyment do Chopina w wykonaniu AR

Ta płytę dostałem w prezencie:))))

Pozdrawiam

Tak sobie czytam ,co też koledzy słuchaja i widzę że coraz to ambitniejsza muza w tym wątku. Nie powiem. niektóre płytki to bardzo dobre pozycje muzyczne.Dzisiaj niedziela i smętna pogoda ,dlatego do poprawienia samopoczucia ZDOP SI ZDUP grupa z Mołdawi, oraz nasza krajowa grupa KABANOS

parmenides, 18 Lis 2007, 14:20

>u mnie jak co niedziella bach kantaty: teraz 115-117.

Mi też w niedzielę zaczyna brakować charakterystycznego głosu profa Perza ;-)

A dziś, obok obiecanej Mszy H-moll pod kierownictwem Johna Eliota Gardinera, ECM w ulubionej przeze mnie formie, czyli Ralph Towner i płyta Ana a jak zdążę, to jeszcze Diary

Ł.A. Woman

Negra - jeśli możesz poszukaj tego: SCHUMANN String Quartets Nos. 1 & 3 Zehetmair Quartet z ecm-u new series. obiecuję, że się nie zawiedziesz. płyta sprzed kilku lat.

parmenides, 18 Lis 2007, 19:10

>Negra - jeśli możesz poszukaj tego: SCHUMANN String Quartets Nos. 1 & 3 Zehetmair Quartet z ecm-u

>new series. obiecuję, że się nie zawiedziesz.

Wiem, Parme. Jeszcze nigdy się nie zawiodłam na polecanej przez Ciebie muzyce :-).

Poszukam Schumana w tym wykonaniu, lecz chyba już na początku nowego roku. Moja lista zakupów na 2007, jest nieodwołanie niestety już zamknięta ;)

Pozdrowienia

Ł.A. Woman

Witam serdecznie ,po popołudniowej mocniejszej muzie na wieczór troche jazzu .Na dobry początek PRZEMEK DYAKOWSKI ,,Melisa,, i MANU KATCHE ,,Playground,,.Pozdrowienia

...mikołaj trzaska - danziger strabenmusik - plyta na niedzielny wieczor...

Ukryta Zawartość

post-15-100009304 1195412907_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień dobry

Przez cały weekend wraz z żoną oglądaliśmy 'Live at the garden" Pearl Jam. Ciekawe jest to, że kupiłem to wydawnictwo kilka lat temu i ...obejrzałem tylko fragmenty. Dopiero teraz nas wzięło. Piątek, sobota i niedziela prawie na okrągło. Świetny materiał. Bardzo lubię obydwu gitarzystów: Gossarda i McCready'ego. Zupełnie różne temperamenty i style. Świetnie się uzupełniają. Zresztą panowie świetnie się bawią, na scenie nawet alkohol spożywają ! :-) No cóż rock&roll. Polecam tym bardziej, że to 2 płytowe wydawnictwo kosztuje obecnie około 40,-.

-------

Dziś zapanował już inny klimat. Właśnie przyjechała paczuszka, a w niej płyty z suitami wiolonczelowymi JS w wyk. Pietera Wispeweya. Wispewey dotąd dwukrotnie nagrywał suity Bacha. To jest drugie nagranie. Są tu na forum specjaliści od Bachowskich suit (szacunek), więc nie będę się wygłupiał i nie pokuszę się o recenzję :-) Powiem tylko tyle, że Wispewey urzekł mnie głębią, intelektem i mocno subiektywnym postrzeganiem suit. Chyba nikt tak ich nie gra jak on. Słuchałem popularnego i gęsto nagradzanego nagrania Isserlisa i nie zrobiło na mnie większego wrażenia, natomiast Wispelwey mnie zniewala! :-)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-6776-100009263 1195472432_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczoraj trochę udało mi się posłuchać dźwięków z tej płyty, bardzo mi się podobało. Tak na marginesie obecnie koncertuje w Polsce saksofonista Andrzej Olejniczak (proszę nie mylić z Januszem - pianistą), z tego co wiem, to w piątek i sobotę (23 i 24.11.2007) ma koncertować w Legnicy i w Poznaniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi