Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Blackfoot- flyin' high

w ostatni kilka dni odsłuchałem 3 pł .tej grupy.Jeśli szukacie zespołu o klasie zbliżonej do Lynyrd Skynyrd to jest ta grupa.

pozdr.

cholera - tylko 30sek kawałki ale wciąga od pierwszej nuty. a kto to są ci dwaj muzycy obok johnsona? nie znam ich wogóle. te fragmenty brzmią extra - i znowu koszty...:(

parmenides:BenMonder-gitary, Arto Tuncboyacinian -perkusjonalia,vocal; tytułowy kawałek znajdziesz również na znakomitej Abercrombie/Johnson/Erskine/Surman - November,polecam !!!

w tej samej paczce od Gigi dostalem jeszcze m.in. Gary Thomas - By any means necessary( w 3-ch kawałkach twój Scofield ) i swietny McLaughlin - Live at The Albert Hall. Wszystko Winter & Winter

McLaughlin - pomyłka,miało być Festival Hall,

>>>fubb: czy Broken Barricades to remaster ?(oby nie tak denny jak Grand Hotel ) wiem,że niedawno wydano,ale nikt nie ma,Chciałbym wrzucić wreszcie na cedeka Simple Sister ! a na LZ IV to jets chyba "When the levee breaks".....

< zildjian >

z tymi zeppami to wiem ,nie poprawiałem bo byłem ciekaw czy ktoś to czyta , niestety nagrody nie ufundowałem, może przy okazji stawie browara :) grand hotel- czy ta beznadziejna jakość to repertoire? broken barricades – to też repertoire ,ale z na pewno nie remaster i inna seria(wiem bo mam wszystkie) ,digipack limited edition, cd o numerze 4300. Mam do porównania z pierwszymi czterema albumami PH wydanymi przez wytw. Westside i tu repertoire się broni(nie mówię tu o broken b. bo to wydanie uważam za rewelacyjne jakościowo –chyba że się nie znam)swego czasu miałem wersje rosyjską(nie piracką) obu cd(wtedy gdy nawet ściągnięcie z japoni broken b. było niemożliwe) to dopiero była jakość ..iście analogowa ,słyszałem tam trzaski igły prawie nie możliwe a jednak do dziś się zastanawiam jak to nagrywali, niestety te pł.wydałem a teraz ;(

teraz widzisz do czego zdolny jest człowiek który tylko raz usłyszał simple sister ;)

jeśli szukasz tego utworu na cd spróbuj jeszcze na 3 pł boxie z singlami wydana też przez repertoire „Procol Harum –A & B- The singles” ale to w media m. I pewnie tylko z przepastnych głębi magazynów .Seria nie była duża.mnie ten box udało się kupić za niecałe 100zł (grosze :) ) i znależli mimo że nie było w komputerze, a swoja drogą widziałem ostatnio pł PH wydane przez brytyjczyków wytw. BGO,kyo wie może to nr 1 zważywszy ichnie wydania Wishbone Ash i Ten Yeaars After.

Pozdr.

A odnośnie wątku;

Caravan – if i could do it all over again,i’d do it all over you

< zildjian >

gdzież bym śmiał :)

Jimi Hendrix - music from "rainbow bridges" i nie chce być inaczej, okładka i płyta nie kłamią , choć w spisie bootl.jest jak wół "rainbow bridge" ,fakt.materiał ten sam.zostane przy płycie.

Teraz

Jimi Hendrix - The best of the bootlegs (astro man)

Love Devotion Surrender --totalnie odjazdowe granie,mżna się zachłysnąć kunsztem tak uwielbianych na świecie dwóch wioślarzy.Jest tu wszysto ,od melancholii po maksymalnie energetyczne klimaty.Uwielbiam płyty gdzie spotykają się Tytani.Dziwię się ,że obecnie praktycznie nie korzysta się z tej formuły na płytę.Warto odkurzyć swoje płytoteki i przypomnieć tę pozycję!!

Broy-Co za robotę masz!!! Chyba jesteś sam sobie szefem.Tak sobie pomyślałem jak zareagowaliby moi wspólnicy gdybym im zaserwował słuchane przez Ciebie płyty.Pewnie jako pokutę otrzymałbym 10 Wiśniewskich i to solo :)).

• Pokaż nowe odpowiedzi