Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Wczorajszy wieczór:

Mannheim Steamroller "Fresh Aire II" 1977

Pod tą ładną nazwą, kryje się amerykański kompozytor - Chip Davis.

Jest to, jedna z wielu płyt, z projektu "Fresh Aire".

Fortepian, deszcz, lutnia,...

Płyta amalogowa, jest nagrana audiofilsko (wytwórnia: American Gramaphone)

W czasach "analogowych". płyty Mannheim Steamroller, były uzywane do testowania sprzętu audio :-)

Wydanie CD (pierwsze, które posiadam), ustępuje, wyraźnie jakością, wydaniu analogowemu :-(

W marcu 2001, ukazało się wydanie CD - remaster HDCD.

Pozdrawiam

I potem R.u.s.t. mówi że nie jest komputerem :))))

Fubb cegłę już mam, wolałbym jakiś solidniejszy kamyczek ;-)

Deep Purple - bootleg zo ostatniej trasy - koncert sobie wspominam; dobry był ;)

Sade , Diamond Life

Elton John , Goodbye Yellow Brick Road

mciej

Jestem tylko, biednym jednoprocesorowvcem :-)

Graficzne stacje robocze - to jest coś :-)

Hobby, znacznie kosztowniejsze, niż sprzęt audio - niestety, hobby dla mnie za drogie :-(

Sade Adu (lubię). pewnie dzisiaj posłucham :-)

Może "Stronger Than Pride"?, mam tylko, w wersji remaster.

Pozdrawiam

Steely Dan - Everything must go, rzeczywiście ! I za 42 złote jest to totalny badziew, czeka na kolejnego solenizanta, wracam do lektury nowego Chwina

w domu: ostatnie 2 wieczory, dziś pewnie też, powtórka z "starego" Pata z czasów ECM

First Circle, Rejoicing, Bright Size Life

w kolejce od paru dni czeka Santana "Sacred Fire" koncert z Meksyku, DVD.... ale jeszcze dziś Karlosek sobie poczeka ;-)

nie mówiąc o ok 20 płytach przesłuchanych dotąd "po łebkach"

w samochodzie: mam już dość tej poj...nej pop-hiphop-rapowej rąbanki, wszędzie to samo, nawet w trójce, obłęd, musze sobie coś przegrać

Dzisiejsze koncerty (DVD, u kolegi):

Blind Guardian "Imaginations Trough The Looking Glass"

Dla mnie, rzecz nowa, niezły "power", publicznośc znająca wszystkie teksty, dobry perkusista.

Nie interesuję się specjalnie, współczesnym rockiem niemieckim, ale ten koncert spodobał mi się :-)

Peter Gabriel "Groving Up: Peter Gabriel Live"

("The Barry Williams Show", "Digging In The Dirt", "Sledgehammer ",...)

Wspaniałe granie, po prostu - Peter Gabtiel :-)

Fajnie się słuchało (i oglądało), ale pewnie jeszcze, przez najbliższe kilka dni, będę odczuwał szum w uszach :-)

Pozdrawiam

Panie i Panowie, na to czekałem od momentu zapowiedzi parę miesięcy temu:

Ten weekend w całości poświęcam na najnowszą płytę

Keith Jarrett Trio, The-Out-Of Towners, Live In Munich, July 28, 2001 , ECM 1900 (piękny numer)

Już w sprzedaży !!!

jakś tak wyszło, że dzisiejszego wieczora same starocie;

ultimate spinach1 i 2;nirvana;galadriel(apropo, strasznie trzeszczy ten cd);gracious a w tej chwili

arzachel - arzachel(leg) płytka z nastrojem iśćie 'kościelnym'.

Bill Evans Trio - The Tokyo Concert - czy doganiany przez Jarreta?

Ale wszystko pobil Garner, nagrania mono i moja curcia (1,4latka)

zaczela w tym uczestniczyc! Glos, taniec, rytm, i co tatka latka?

Swoja droga Erroll pieknie czul temat, lubie Barbera, ale go trudno

zdobyc w dobrym skladzie, kurde i Miles byl chyba najlepszy za mlodu...

Prosze o klucz do starej muzyki z lat 30-60, napiszcie o swoich typach,

strasznie mnie to raii, moze byc mono, tak jak Blue Trombone, albo wczesniej

amerykanski jazz z 1940...

Jarrett wyrósł z Billa Evansa i w związku z powyższym chyba nie. Ale z kolei B.Evans nigdy nie poszukiwał i szedł utartą drogą (z małymi wyjątkami) i w związku z powyższym chyba tak.

fubb

badz laskaw napisac kilka slow o plycie,gdzie ja dostales? ja na razie czytam ostatni Guitar Player poswiecony w duzej mierze Claptonowi,ciekawe wypowiedzi znanych gitarmenow n/t wplywu Claptona versus Hendrixa na ich gre...

To za mało na nowy watek wiec wkleje tutaj:

"ROGER WATERS RELEASES NEW SONGS

First Internet-only releases for Floyd co-founder

Roger Waters has made available two new songs at his Web site. "To Kill a Child" and "Leaving Beirut" appeared on the Pink Floyd co-founder's site on Sept. 3.

They'll be available for purchase at a number of online outlets beginning Sept. 7.

Waters says he began work on the new songs "... immediately after the invasion of Iraq, which is now 15 months ago. It seems apposite to throw them out there

on the Net, before the election.

"Historically, there have always been people within the artistic community who have spoken out about things they believe in and they should continue to do

so," he added. "I shall certainly continue to do so, whether it has any effect or not, because I feel I have a responsibility to myself to do that."

Waters plays guitar, bass and keyboards and provides vocals on the new tracks. Also appearing are Graham Broad, drums; Andy Fairweather-Low, guitar; Katie

Kissoon, PP Arnold, and Carol Kenyon, vocals. The songs were produced by Waters and Nick Griffiths.

New material from Waters has been sparse since release of his "Amused to Death" album in 1992. Since then, he has released only a handful of new songs: "Lost

Boys Calling" on the soundtrack to "The Legend of 1900" (1999); "Each Small Candle" on the live "In the Flesh" album (2000); and "Flickering Flame," on the

"Flickering Flame: The Solo Years Volume 1" compilation (2002).

Waters started work on a new album in February 2002. There's no word on whether "To Kill a Child" and "Leaving Beirut" will be part of the new album, or what

the status of the new album is.

The two news songs will be available for download Sept. 7 at SonyConnect, iTunes, BuyMusic, MusicMatch, MusicNet, MusicNow, Napster, Real/Rhapsody, and

Walmart.com."

Jak bylo do przewidzenia, nowe wytwory Wścieklego Rogera dotyczą wojny w Iraku :)))

O Jezu, Wielki Roger znowu nagrywa....A już myślałem, że po arcynudnym Amused... odpuści sobie nękanie nas swymi wizjami świata...Ciekawe, może w chórkach zaśpiewa sam Sadam...

Może nie będzie tak źle :)) te dotychczasowe nowości nie są takie złe (Lost Boys Calling - chociaż to chyba tak naprawdę kompozycja E.Morricone i Each Small Candle) - te 2 kompozycje mnie przynajmniej sie calkiem podobają. :)

Tylko jeżeli będzie je produkował w takim tempie, nie wiem do czy do 2010 zdąży z nową płytą ( o słynnej operze "Ca Ira" nie wspomnę :)) )

Zdaje się że odkryłem w sobie pewne zdolności profetyczne - już w 2 albo 3 dni po inwazji na Irak przepowiedziałem po którymś kuflu tematyke nowych utworów mistrza :)))

dziś :

Matthew Shipp duo with Mat Maneri - Gravitational Systems [hatology]

slucham tej plyty od miesiaca i mam do niej coraz bardziej nabożny stosunek

interpretacja Greensleeves chyba bije na glowe wszystkie jakie słyszałem

(w tym Coltrane'a z koncertow w village vanguard z '61)

zresztą z Naima jest podobnie - może trudno w to uwierzyć, ale tu zamieszczona wersja Shippa na fortepian solo bardziej mnie wbija w fotel niż oryginalne wykonania coltrane'owskie

ta plyta to jeden z moich najlepszych ostatnich zakupow

-> broy, gdybys jej nie mial, w co nie wierze, powinna byc wciaz dostepna w midprice hathuta :)

-> sovajazz (a właśnie, gdzie jest sova?) nie wiem czy lubisz taką "rozpiździuche" fortepianową, ale możesz posłuchać tego w empiku w Lublinie (tym w "domu towarowym";) pewnie lezy jeszcze na półce (za taką cene nikt jej pewnie nie lyknie, zreszta kto kupuje takie plyty ;)

..................

nie wierze, ale sie mi udało (choć z trudem ;)

wiecie pewnie co ;)

udało mi się powstrzymać od kolejnej sążnistej mowy (tj. wpisu) na temat beznadziejności twórczości pana na W.

(Rogera, nie Michała ;)

ups, ale niechcący znowu zaczynam. to juz musi byc naprawde natrectwo ;)

zatem spadam, ide nasluchiwac

a co by tu posluchać na dobranoc

chyba wiem, bo tez slucham sobie ostatnio często

Satie - works for piano

a grał będzie Ciccolini :)

no i na Ciccolinim się nie skończyło

do odtwarzacz poszedł jeszcze Robert Wyatt, płyta Shleep

i taka mnie naszła refleksja przy słuchaniu tejże, że da się jednak stworzyć dołerski nudziarski progrock na poziomie, bez zbytniego popadania w meandry patetycznego pinkfloydyzmu, czyli krainy muzyki niby to wartosciowej i uwrazliwionej, a jednak niebezpiecznie bliskiej kiczowatej szmiry ;)

Czemu więc taka jest przepaść w skali popularności Pink Floyd i Roberta Wyatta w Polsce?

Nie chce być znowu niegrzeczny, ale taka mi przyszła na myśl przewrotna teza, że z podobnych powodów z jakich porownywalna przepasc dzieli popularnośc Wiśniewskiego i Janerki ;))

sorry, znowu nie wytrzymałem ;))

aTom-ku, a może Ty jesteś po prostu głuchy i dlatego nie możesz sobie odpowiedzieć na to fundamentalne (wg. Ciebie) pytanie?

he he - sorry, ale też nie wytrzymałem.

Pozdrawiam, Darone

• Pokaż nowe odpowiedzi