Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie;)))))

no ale nie zaśmiecajmy tak zacnego wątku

a w temacie genesis zapodaje utwór -blood on the rooftops(jezu ,te remastery nie są takie złe-pięknie grali panie dyr. pięknie grali)

jeszcze 10 lat temu gdyby ktoś powiedział ,że będę słuchał klasyków NR,to pewnie zabiłbym śmiechem.Dziś śmiech zamiera na ustach ;)

Icehouse - mesure for mesure(grał)

flowers(kończy się)

sidewalk(czeka)

Po dzisiejszym spotkaniu loży śląskiej w "Puzonie" szum muzyczny w mojej głowie wykasował skutecznie Supertremp "live in Paris" . Przypomniałem sobie, na czym polega muzyka i o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi... Jak to dobrze, że mam możliwość słuchania w samochodzie, w poniedziałek do niemiec...

dziś trzeci raz podchodzę do albumu MMEB- messin' ,może w końcu uda sie odsłuchać w całości (nie to żebym narzekał , gitara micka rogersa bardzo mi służy ;) )

wczoraj

(odsłuch analogow - u kolegi):

Joan Baez "Diamonds & Rust in the Bullring" 1989

Moja ulubiona płyta koncertowa Joan Baez, lubię nie tylko, za utwory śpiewane po hiszpańsku :-)

John Henry Barbee "Blues Masters, Vol. 3: I Ain't Gonna Pick No More Cotton" 1964

Gitara akustyczna i wokal - blues, w mistrzowskim wykonaniu.

Bardzo dobrze nagrana płyta (bynajmnuej, nie ptzez audiofilską wytwórnię).

dzisiaj:

Świetliki "Złe Misie" 2001

Marcin Świetlicki z zespołem Świetliki, z ostatniej płyty.

Dobre teksty, dobra muzyka = duża ptzyjemność obcowania, z wykonawcą :-)

Pozdrawiam

ZZ Top - tres hombres (jesus just left chicago), a jeśli chodzi o ten utwór to na chwilę obecnoch chyba nic nie przeskoczyło wykonania Gov't Mula.

pierwsze trzy lp. są naprawdę do posłuchania-stareńkie teksaskie granie- później było już grzecznie :)

po pierwszych czterech koncertach brandenburskich naszła mnie niesłychana ochota na 'universal sayncopations' mirka vitousa - kurcze - już dawno sie3 w ecm tak dobrze nie działo. Broy - piszesz, że nikt nie nagrywa dzisiaj juz tak jak skandynawskie kwartety jarretta - ta płyta ma ten sam ogień:)

w jakiejs recenzji przeczytałem, że sa, skład muzyków nie gwarantuje dobrej płyty. to prawda ale z drugiej strony gwarantuje pewien minimalny poziom. ta płyta jednak dowodzi czegos zupełnie innego - garbarek, corea, mclaughlin, dejohnette i vitous to skład XXI wieku. Alleluja!

parmenides

To jest świetna, świetna płyta! Bardzo mi się na niej podoba gra Garbarka - wreszcie wrócił do grania jazzu! Reszta ekipy też jest OK, wszak to same fachury. A nowego Garbarka jeszcze nie mam, kupiłeś już?

pzdr

kupiłem. z ciekawości, bo pierwsze przesłuchanie mnie nie zaciekawiło. na początku płytu dominuje programowana przez garbarka perkusja i to mi sie nie podoba. uważam za regres w stosunku do 'universal syncopations' gdzie pokazał, że jeszdze nie pora odchodzić (nota bene moja ulubiona partią na "universal..." jest nielubiany przeze mnie mclaughlin). druga część noiwego garbarka to dość klasyczne ecm-we granie z uwypukleniem skrzypiec. ale bez jakiejs wirtuozerii czy specjalnej fantazji - wolę skrzypce marka feldmana (np z plyt z abercrombiem). ogólnie - dla mnie raczej II liga. dziasiaj pewnie włącze jeszcze 'legend of seven dreams' jak juz o garbarku mówimy:)

• Pokaż nowe odpowiedzi