Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

beatles-help! tym razem też wersja filmowa(the chase) -właśnie dobiega końca.

a czeka już:

"samolot jeffersona"z kawałkiem ,który działa na mnie jak narkotyk -somebody to love- z wiadomego albumu.

w moim przypadku wielokrotne jego odtworzenie to standard - naprawde uzależnia:)

Rzadko mi po drodze z gustami Negry, ale tym razem popieram w całej rozciągłości. Polecam także koncert Mendehlsonna w wykonaniu Heifetza. Genialny skrzypek! Pozdrawiam - WS

John McLean-Easygo, trochę lżejsze a la scofieldowskie gitarowe granie z dodatkiem Hammonda,kupiłem w ciemno dla perkusji Adama Nussbauma,ale nie załuję

Takiego klmimatycznego grania mi brakowało. Lecz się duszo strapiona :)

Camel -Rajaz

a czeka już Pink Floyd-Dark Side of The Moon.

Pozdrawiam

Wojtekitek

muzyka z filmu "frida" oraz "concerto de aranjuez" rodrigo pod dyr j. ponsa na gitarze m. socias. fajnie te płyty się ze sobą komponują. potem pewnie albo garcia-fons albo jakis gitarzysta flamenco:)

negra

"Jascha Heifetz gra Sibeliusa.

Ogromne podziękowanie dla Marsa za polecenie tego przepięknego wykonania."

Ju łelkam. A kupiłas nagranie z Walterem Hendlem czy Beechamem? Jesli odpowiadaja ci mrożne klimaty Sibeliusa to moze skusisz sie na symfonie w bardzo dobrym, legendarnym wykonaniu Barbirolego EMI - 4CD. Bardzo interesująca jest takze plyta z dwiema symfoniami pod kierunkiem Celibidache (DG)

Wieczorem:

Płyta dwóch gitarzystów:

"John Renbourn & Bert Jansch" 1985

Pierwsze 3 utwory z tej płyty (jeśli chodzi o "netaliczność"), mogą śmiało kunkurować z japońskim instrumentem koto :-)

Chociaż wspomniani gitarzyści, na tej płycie nie stosują technik gry typu slide,...

Plyta fajna, trochę utworów z okresu zespolu Pentangle, trochę nowych.

Na "deser":

Jerry Garcia "Garcia" 1972

Nieziemskie gitary :-)

Tak gra tylko Jerry Garcia oraz zespół Grateful Dead (na koncertach, plyty studyjne to jakby inny zespół).

Dzisiaj dotarły do mnie (wreszcie) plyty zespołu - Kapela Ze Wsi Warszawa:

"Wiosna Ludu" 2002

"Wykorzenienie" 2004

Będzie co sluchać :-)

Pozdrawiam

LeStat

Bez aluzji do moich odstających uszu, proszę :-)

Jak dla mnie Kapela Ze Wsi Warszawa (Warsaw Village Band), to obecnie najciekawszy polski zespół folkowy.

To co robią, robią dobrze, ta muzyka żyje i ma niezly "czad" i wibracje :-)

Bez zbędnego baloniarstwa, otoczek filozoficznych czy ambicji bycia the best na świecie.

To grupa przyjaciół grająca dla przyjemności.

Kapela ze Wsi Warszawa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sklep Serpent -Terra @ Shop - Lublin (próbki w formacie mp3)

Ukryta Zawartość

Mam nadzieje, że za te informacje, dostane od Ciebie kostkę cukru (w nagrodę) :-)

Pozdrawiam

Król Nikotyny czyli El Condor (pod ochroną O.N.Z) :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Anthony Phillips-Private Parts & Pieces

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bbking 'let the good times roll' - super radosna, dowcipna i na luzie zaspiewana wersja piosenek louisa jordana (mca 112 042-2) oraz george adams/don pullen quartet (ze scofieldem w roli głownej) "live at montmartre" - jezu, jak ja lubie te płytę... ogień, ogień ogień bez niepotrzebnych ucieczek w formalizm. zrozumiałe i krwiste. (wydawnictwo bellaphon, cdsjp 219) - to dwie zupełnie nie audiofilskie płyty, but who cares?:)

pozdr

Mesjasz Handla. – Christopher Hogwood i AAM

Marsie-

Kupiłam z Hendlem i z Chicagowską Orkiestrą. Ta płyta była łatwiejsza do zdobycia.

Planuję kupno symfonii Sibeliusa, ale w trochę późniejszym terminie. Dziękuję za podpowiedź.

Parmenidesie-

kupiłam polecanego przez Ciebie Parrota: dwa oratoria, jedno pudełko, świetna cena :-).

Mam teraz do porównania trzy wersje oratorium Mesjasz.

Jeśli udałoby Ci się gdzieś posłuchać Mesjasza Marrinera to bardzo Ci polecam. Na żadnej ze znanych mi wersji muzycy nie śpiewają z takim zaangażowaniam. Mahler miał rację. Zawsze będę do tego wykonania wracała.

Ł.A. Woman

negra

"Marsie-

Kupiłam z Hendlem i z Chicagowską Orkiestrą. Ta płyta była łatwiejsza do zdobycia.

Planuję kupno symfonii Sibeliusa, ale w trochę późniejszym terminie. Dziękuję za podpowiedź."

To masz tam takze pieknego Prokofiewa i Głazunowa. To jest jedna z najlepszych plyt. Jesli jestes wielbicielką gry na skrzypcach to bardzo polecam 6 plytowy box Nathana Milsteina dla EMI. Sa tam koncerty i miniaturki, a wszystko w najlepszym z mozliwych wykonan.

>R.u.s.t, 24 Mar 2005, 03:46

;-)

Pytałem dlatego, że nie znam (tylko z nazwy) tej Kapeli, a Kombajn nieco słyszałem i chciałem się dowiedzieć, który lepszy, teraz pewnie ściągnę jakieś próbki i się zorientuję, oby to nie był tylko jakiś turbo folk ;-)

Melchior Wańkowicz powiedział, że "cukier krzepi", ja tam bym mu tak bardzo nie wierzył.

Broy

Którego Wintera słuchasz?

Chętnie nabyłbym na cd "Live" z kapitalną wersją JJ Flash i/lub "J.W. And",na wydawnictwo analogowe składał się materiał zgrany na półtorej płyty

Jego współczesne produkcje są IMHO zbyt.... wiejskie

zildjian

ten koncert mozna było nabyć ostatnio w markecie -nie dla idiotów- za niecałe 18 zeta ,a leżało toto tak długo i nikt ulitować się nad tym lp. nie chciał

w wątku ;

ostatni album j.j cala

ciagle i ciągle od kilku dni zdanie sobie wyrabiam ,a jest coraz lepiej :)

tak wyszło mi że to mój świateczno wielkanocny album będzie .

blues for mama to jedna z perełek tego albumu.

• Pokaż nowe odpowiedzi