Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż majo, Dla zachowania pozorów przyznam, że nie wyjmuje od paru dni z odtwarzacza samochodowego kasety z nagranymi płytkami „Pick-Up” oraz „I / You” Briana Protheroe i smakuję utworek po utworku. I dobrze mi tak. A nawiązując do Twoich pytań, z zażenowaniem przyznaję, iż mając wiele do czynienia z Armią nigdy nie otarłem się o jej wywiad. Nigdy też nie robiłem sobie nawet testu IQ. I nie zrobię, gdyż z jednej strony jestem nieco antyjankeski, z drugiej zaś ewentualny wynik mógłby wpędzić mnie w depresję. Jam dość prościutki prezes. A co do zabawy, to faktycznie kiedyś bawiłem się nieco lepiej. Naszło mnie właśnie nostalgiczne wspomnienie, jak to prowadząc przed laty przebudowę ulicy w Głównym mieście, ulicy przy której stoi ambasada Najpotężniejszego Kraju, wykonałem następujący manewr. W miejscu, gdzie wcześniej była paskudna a później piękna jezdnia w pewnym okresie zrobiłem wykop, który mi wkrótce zalała woda. Deszczówka. Aby podłoże osuszyć kazałem rozgrzać na bazie do ok. 200 st. dwie wywrotki drobnego kruszywa. I wpakowałem to gwałtownie w koryto. Tuman pary i pyłu jaki wówczas się pojawił sprawił, że spora część pracowników ambasady wybiegła w popłochu i dezorientacji z budynków a wszelkie możliwe służby miejskie po chwili zjawiły się na miejscu by sprawę zbadać, zagrożenie usunąć a winnych ukarać. Frajdę miałem nie z tej ziemi, a skutek operacji był zgodny z moimi oczekiwaniami. I tak się to kręci (ło). Niestety rzadziej dziś tak się bawię, co zostało zauważone. Umiejętność kamuflażu też pod psem… Niemniej, oczekując na „December Poems” jak zazwyczaj serdecznie pozdrawiam. WS

"A kiedy będzie" "Pieśń mijajacych się wielorybów", "Po co mi serce", "Daj mi" "Raczej" "Paragwaj"

Jasio-

ja tylko nie wiem, czy tutaj "Lubią nas"?

Ł.A. Woman

jasio -> Jezeli ten wpis: "Dla towjej głowy komfort" jest skierowany do mnie, to przyznam pokornie, że nie rozumiem. Pisałem przecież, żem prezes prościutki. Ale pozdrawiam. Negre też. WS

Darekk, Nie jesteś zapewne drogowcem. Kruszywo było na sucho przepuszczone przez podgrzewaną suszarkę będąca częścią wytwórni mas bitumicznych. Codziennie mijasz zapewne na ulicach przykryte plandekami wywrotki z masą bitumiczną potocznie i nieprawidłowo zwaną "asfaltem", której temperatura oscyluje w granicach 180 st.C. W chłodne dni świeżo ułożony beton asfaltowy sympatycznie grzeje w stopy przez podeszwy. O ile są solidne :-) WS

"witojcie"

z wnetrza sterowca :)

i can't quit you ,baby koncert z dallas 31 sierpnia 69r.

trzecia trasa po stanach dobiegła końca ,kurcze a była szansa żeby w trakcie jej wystapić na woodstock ,nic to za równiuśkie 2 mce 31 pazdziernika ukarze się to na co czekała wiekszośc rockowego świata -ich drugi album :)

pozdr.

niemiecki odpowiednik e.l.p

to formacja triumvirat

właśnie słucham albumu spartakus od niego lata temu poznałem tą grupę :)

graja moze ciut bardziej nowocześnie od pierwzowzoru ale źle nie jest ,czasami jeszcze genesisowe klimaty wyłapuje.

dodam jeszcze że tytuły utworów bardzo kojarzą mi się klimatem z kawałkami z argusa w.a.

marsz na wieczne miasto;płonący miecz capuii;mury fatum;słodki dzwiek wolnosci

taa w jezyku obcym robi to wrażenie:)

john sheppard. missa cantate. i, oczywiscie, boss. boss, o ktorym juz mialem okazje tutaj wspomniec, ekscytujac sie jego nowa plyta jak kobieta z problemem nietrzymania moczu

John Surman "Proverbs and Songs"

niespodzianka w dorobku JS - dzięki pavbaranov za zwrócenie uwagi na tę pozycję

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

pierwsze przesłuchanie - nie wiem czemu, ale dziwnie kojarzy mi się z "Symfonią Psalmów" Strawińskiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dino Saluzzi - "Once Upon A Time - Far Away In The South". Dotąd tylko słyszałem o wykonawcy - teraz słucham wykonania... Jest to płyta ECM, a ta stajnia mi bardzo odpowiada. Bandoneon nieco inaczej gra niż u Piazzolli - i ta różnica delikatna też mi pasuje, ale najbardziej mi leży kontrabas, na którym wirtuozuje Charlie Haden!

Dobra muzyka na złą pogodę...

Pozdrowienia

Jotesz

muzyka łagodzi obyczaje

w drodze z mc mniej popularne lp rush-owe

presto; hold your fire;roll the bones

a w chwili obecnej na luziku:)

yes-yessongs

a jeszcze wczoraj w nocy budgie i gentle g. grali.

SKY 2 - Fifo (u mnie)

Dzis, jako przykladny wnuk podpialem dziadkom w duzym pokoju moje poprzednie kefy... a co, niech tez posluchaja lepiej, no i mam za swoje, aktualnie robią odsluchy, ale nie sadzilem ze uzyja do tego muzyki biesiadnej... obecnie furczy w chacie jak na imprezie 60 lat temu ;-))

w samochodzie cing crimson 'beat', 'three of a perfect pair', tom waits 'blue valentine'

w domu g.verdi otello z placido domingo pod dyr myung-whun chung. DG 439 805-2

Z ostatnio słuchanych:

Chick Corea, Marcus Miller, Nils Petter Molvaer, Cassandra Wilson - marząc, że jednak wystąpią na WSJD

Beethoven - czwarty i piąty koncert fortepianowy - Murray Perahia

Wesele Figara pod Karajanem i ...

Cosi fan tutte oczywiście według Rene Jacobsa :-)

Ł.A. Woman

Ostatnio mam na tapecie:

JSB, Suity wiolonczelowe - Bauer, Monighetti, inne

Corea/McFerrin - Mozart Session

Corea - Rendezvous in NY, Rarum, Jazz Masters, inne

klasyka - różne

Z płyt dobrych do samochodu słucham:

Mars Volta

J.Butler Trio

Voodoo Crossing/Gypsy Blood - Tribute to Jimi Hendrix Vol. 1 oraz Vol. 2 (m.in.: R.Ford, L.Coryell, S.Lukather, H.Bullock, inni)

• Pokaż nowe odpowiedzi