Jump to content
IGNORED

Buczyy i szummii... Ponownie Pomocy..


Guest SviRu_

Recommended Posts

Guest SviRu_

(Konto usunięte)

Witam. To juz moj drugi post w jakze destrukcyjnym klimacie. Robilem wczoraj biwire, wlaczylem wzmaka i slysze z glosnikow buuuu... cos jakby 50-60hz. Wylaczylem szybko i zrobilem single wire jak na pozatku. Niestety od tej pory slysze w kolumnach po przystawieniu ucha do glosnika buczenie i szum, ktory zwieksza sie wraz z ustawieniem potencjometru. Macie jakis pomysl co sie moglo stac? Wzmak gra normlanie taki mi sie wydaje... tylko jest to buczenie i szum, ktorego sie boje i chce go jak najszybciej usunac. Jestem pewnien na 100% ze czegos takiego nie bylo wczesniej nawet na ustawieniu galki na 12 godzine byla cisza. Dzieki za wszelkie opinie. Pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

Witaj, też miałem problem z buczeniem, ale to była wina kabli ze źródła dźwieku do wzmacniacza. Zastanawia mnie czy głosniki buczą wtedy jak masz coś wpięte do wznacniacza, czy buczą nawet jak żaden kanał input nie jest podłączony do czegokolwiek?

Link to comment
Share on other sites

Hej ! A nie zmieniles przy okazji instalacji elektrycznbej poprzez polaczenie zera z bolcem ?

Ostatnio trzy dni walczylem z zagwozdka buczenia. Co ciekawe buczalo na dowolnych ustawieniach zarowno przelacznika zrodla jak i glosnosci. Po sledztwie okazalo sie, ze buczenie wprowadzala roznica w uziemieniu. Wzmacniacz budynkowy od kablowki byl nieuziemiony i na innej fazie. Po wrzuceniu separatora na instalacje antenowa jak reka odjal.

co ciekawe w takim ukladzie robila mi sie rowniez dodatkowa mora na TV objawiajaca sie pozostawanie szczatkowych informacji o ostatniej scenie na czarnym obrazie.

Link to comment
Share on other sites

Guest SviRu_

(Konto usunięte)

No wlansie chodzi o to ze buczenie jest gdy odpiete sa wszystkie zrodla :(. Nie podlaczalem zera z bolcem mam caly czas instalacje 2 zylowa z poprawna polaryzacja - sprawdzalem. Skoro tak to mysle ze wzmak jest uszkodzony. Jakas wstepna opinia? Zasilanie? Koncowka mocy? No i gdzie naprawiac Musicala... do audioklanu boje sie wysylac... chyba lepiej bedzie oddac do jakiegos innego elektronika na miejscu...

Link to comment
Share on other sites

-> SviRu: Wydaje mi się, ze ni z tego, ni z owego drapnął Cię ten sam problem, co kiedyś mnie. Co gorsza, nic nie robiłem, a system zaczął reagować, jak opisałeś. Zostawiłem ten problem w cholerę i tylko podpiąłem wyjście z cd pod inne wejście (nie cd). (Mimo to, w głośnikach słychać buczenie, którego przedtem nigdy nie słyszałem. Jest ono stałę, bez względu na ustawioną głośność. Coś jak przydźwięk sieci.)

Bardziej doświadczeni koledzy mówią, że to problem moze dotyczyć masy, ale nie wiem. Może to co inego ?

Pozdr.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.