Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do techno za 2 tyś.

Gość das model

Rekomendowane odpowiedzi

Do techno raczej nadaje sie głosnik z basem krótkim i szybkim, inaczej basior bedzie sie wił bez składu i ładu (a przedewszystkim nie utrzyma tempa). Ja bym tu widział (w niedużym pomieszczeniu powiedzmy

Wybacz Wojtas, ale proponując Harbetha do techno to jakbyś proponował komuś Rolls-Royce'a do rozwożenia węgla. Moim zdaniem do techno, rocka i wszelkich "ciężkich" gatunków, gdzie wymagana jest przede wszystkim dynamika i bas świetnie nadają sie Paradigmy. Wybór jest olbrzymi, a do dwóch tysięcy znajdzie się conajmniej kilka modeli.

PARADIGM zdecydowanie !!!! Przed chwilą nawet pokatowałem swoje Paradigmy odrobinką Techno, żeby trochę odreagować, bo komp mi się sypie-zaatakowała go chyba cała armia Trojanów, sieć też się sypie od czwartku...Jutro robię format kompa, bo cholera forum otwiera mi sie 10 minut, brrr.

w techno, jak napisałem wyżej bas jest szybki i punktowy-dlatego napisałem o Harbethah-to jedyna konstrukcja zamknieta jaka obecnie przychodzi mi do glowy. Paradigmy-owszem grają b.ładnie (miałem niegdyś minimonitory tejże firmy) , ale to juz bas reflex i z tym basem w techno może sie spóźniać ale skoro kolega twierdzi że słuchał techno na Paradigmach to to chyba sie jednak sprawdziły. Na harbethah techno brzmi obłędnie-zwłaszcza te przestrzenne efekty komputoterowe , tylko trudno o dobre realizacje-bez podbitego (charakterystycznego) beatu basowego.

wojtas

czy z tych Harbeth HL-P3ES2 da się wogóle usłyszeć chociaż namiastkę basu. Pasmo mają chyba od 76 Hz tak więc dużo za mało :). Przestrzeń pewnie super, ale z mocniejszym basem to chyba sobie nie poradzą ? Napisz o nich coś więcej. Ostatnio przeczytałem recenzję w HFiM i bardzo mnie zaintrygowały. Z góry dzięki.

pozdr.

Zależy czego oczekujesz od głośnika-jeśli precyzji, neutralności i "prawdziwości" brzmienia, to Harbethy powinny sie sprawdzić. Jeżeli natomiast ktoś lubi basowe masaże to nie polecam... tu basiora nie dostaniecie-nie do tego zostały stworzone. Dla mnie harbethy sprawdzają sie na wszystkich gatunkach, nawet na techno.

Gość das model

(Konto usunięte)

a co myslicie o paradigm 3v3?

z tego co wyczytalem na forum to do techniawy jak najbardziej...

chociaz karzdy pisze co innego:/

mniejsza o to..jezeli chodzi juz o paradigm 3v3 to jaki bylby do nich dobry wzmacniacz? Myslalem o jakiejs jamaszce.Taki niezbyt drogi.

No i na koniec kabelki..???

Gość das model

(Konto usunięte)

dodam tylko,ze slucham tego przy czym inni by nie wytrzymali 10 sekund.

dokladnie to hardcore techno...moze ktos slyszal:

Neophyte,thunderdome,rotterdam terror corps itp.Pewno i tak wam te nazwy nic nie mówią.

Tylko jedno słowo: totalna sieka:)

Czyli potrzeba dużo i szybkiego basu... To może dwa basowe w obudowie zamkniętej - szybkośc i potega zapewnione... - ESA Continuum^3 i jakiś PassAleph - a najlepiej dwa - po jednym na kanał, żeby dobrze wysterować bas ;-)))

Gość Antosiek

(Konto usunięte)

W majowym numerze Hi-Fi i muzyka jest test kolumn- Koda NT - 306 F, ogromne kolumny za 1799zł Cyt: Brzmienie-nie zdziwiło mnie że bas jest ogromny Bo i jaki miał być? skrzynia monstrualna......Dynamika? tutaj tez trudno oczekiwać czegos innego -Oj! Kody potrafią przyłoić,aż sie sedes zamyka!

Co więcej robią to nie na zasadzie ogólnowojskowego hałasu. Zamiast tego grają spokojnie i stosunkowo Łagodnie,ale gdy przyjdzie odpowiedni moment -energia ciosu jest taka że trudno przejsc obojetnie.

Dzwiek jest duzy ma rozmach ale przedewszystkim jest naprawdę sensowny.

W brzmieniu nie zauwazyłem zachwiania równowago tonalnej,może średnica mogłaby być cieplejsza ale i tak jest podana bardziej fizjoloficznie niz u paradigmów.Instrumenty brzmią wiarygodnie ale przedewszystkim czysto. kody się nie mecza o ile nie ustawimy ich w małym pokoju.

Grają estradowo no i te rozmiary dzwieku Ogromne!"

W kategoriach audiofilskich moze to nie ideał -ale do techno za małe pieniadze są naprawde niezłe.może warto kupić wzmacniacz też jakiegoś NAD`a np 350 (z drugiej reki ok1400zł) i np intekonekcik Kimbera Tonic za ok 200zł i bedzie grało z jajem nie tylko techno.

• 1 miesiąc później...

Znalazlem sobie ten temat w wyszukiwarce...wpisując "hardcore" hyhy:)

Co do klolumn za 2 kawalki do techniawy to moge polecić te paradigmy 3v3 bo...sam je mam :] no i też słucham harcor techno.

Szkoda,że tak mało osób słucha tej muzy, no ale tylko nieliczni wytrzymają godzine słuchania np. neophyte :]

hej ja wsłucham happy hardcore i happy rave i hardcore na PARADIGMACH 9 i powiem do takiej muzyki są one stworzone!!!!!! bas potezny głeboki a przy tym bardzo dobrze kontrolowany tak ze polecam!!! ja napedzam je NADem 317 i w zupełności wystarcza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.